Šíp.deník.cz

ŠOKUJÍCÍ zjištění vědců: Přišli na to, co vše způsobuje dobrý SEX!

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Zdroj: Profimedia
Sdílej článek:

Špíčky, špeky, faldy, pneumatiky. S nechtěnými „ozdobami" bojuje řada lidí a nepříjemné jsou zvláště v létě, kdy se nedají zamaskovat vrstvami svršků. Přesto existuje pomoc.

Spousta lidí má nechuť k posilovnám. Poslouchat hekání ostatních, hledět na rudé obličeje a čichat charakteristický odér nevydrží každý. Není ale třeba zoufat. Tu nejlepší posilovnu má každý doma. V posteli se dá hubnout jedna báseň. Sex totiž patří ke zdaleka největším žroutům kalorií.

Vědci hbitě spočítali, kolik kalorií člověk spálí při konkrétní milostné činnosti. Zaměřili se na čtyři základní polohy. Obvykle se výdej energie uvádí za jednu hodinu, badatelé ale pro potřeby milování přepočetli spotřebu na minuty.

Je třeba mít na zřeteli také fakt, že těžší člověk spálí víc než hubený a muži jsou obvykle energeticky náročnější než ženy. Výše uvedená čísla jsou vztažená k ženě vážící 70 kilogramů.

Misionářská poloha: 62 kalorií za minutu
Nad klasickou pozicí může leckdo ohrnout nos, ale podle průzkumů ji stále upřednostňují tři čtvrtiny lidí. Nezdá se to, ale posiluje se při ní břicho a zadek.

Poloha zezadu: 57 kalorií za minutu
Nenajdete lepší sexuální pozici na posilování paží a zádových svalů. V pozici, kdy je žena na všech čtyřech, dostávají zabrat také stehna a břicho.

Poloha na koníčka: 67 kalorií za minutu

Podobná jako poloha židle, ale muž u ní leží. Žena k němu může být otočená obličejem nebo zády. Pravidelný trénink se projeví na pevnějším pozadí a plošším bříšku.

Poloha židle: 65 kalorií za minutu
Muž zaujme pozici na židli, žena se k němu otočí čelem a obkročmo si na něj sedne. Procvičuje tak nejen rovnováhu, ale posiluje zejména hýžďové a stehenní svaly.

Spotřeba kalorií u dalších úkonů

svlékání šatů: 45
svlékání šatů ve spěchu: 268
svlékání podprsenky rukama: 31
svlékání podprsenky ústy: 157
nasazování kondomu: 25
orgasmus předstíraný: 470
orgasmus skutečný: 1323

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů