Šíp.deník.cz

Víme, co zaručeně zabíjí CHUŤ NA SEX! Asi vás to docela překvapí...

Říká se, že slzy, které ženy prolily od potopy světa, by úplně stačily na novou.
Říká se, že slzy, které ženy prolily od potopy světa, by úplně stačily na novou.
Zdroj: Profimedia.cz
Sdílej článek:

Poplakat si u romantického filmu a večer zakončit úžasným milováním s partnerem. To je pro některé ženy ideální program. Přitom netuší, jakému vypětí tím muže vystavují.

Už Napoleon říkal: „Ženy mají dvě velké zbraně: líčení a pláč. Naštěstí nemohou použít obě současně." Přizvukoval mu i Karel Čapek: „Muž snese ledacos těžkého, jenom ne pláč ženy." S vědeckým vyjádřením téhož před časem přišli izraelští lékaři.

Může za to evoluce
O tom, že ženské slzy neblaze působí na mužskou psychiku, není pochyb. Pracovníci Weizmannova institutu ale přesně zjistili, jak hluboce destruktivní účinky vlastně mají.

Příslušnice něžného pohlaví si někdy myslí, že pokud si popláčou, vzbudí v mužích něžné a ochranitelské pocity. Tak to ale není. Spíše než empatii v nich „mokré výstupy" vyvolávají skleslost a apatii.

Podle vědců je úplně jedno, z jakého důvodu žena pláče. Stačí, aby jim slaná tekutina začala roznášet řasenku po tvářích až ke klepající se bradě a jejich partneři začnou vykazovat známky stresu. A v takovém rozpoložení rozhodně nejsou schopni a ochotni se věnovat erotickým hrátkám. „Ženské slzy působí na muže přímo chemicky. Ruší u nich signály vzrušení a snižují hladinu testosteronu," řekl lékař Noam Sabel.

Podle něj to má evoluční význam. Když žena pláče, je agresivní „samec" to poslední, co potřebuje. Proto její slzy muže obměkčují a tlumí v něm agresivitu. Bohužel to ale znamená, že v něm zabíjejí i libido.

Výzkum zkrachoval
Studie vycházela z praktických testů. Dobrovolníci se ocitli v blízkosti plačících žen, přičemž jim lékaři měřili tělesné funkce a kladli nejrůznější otázky. „Figurantům stoupala srdeční a dechová frekvence. Zároveň se jim snížila aktivita v mozkových centrech sexuálního vzrušení. Všichni také přítomné ženy hodnotili jako méně atraktivní," uvedl Sabel.

Podle něj je závěr jednoznačný: Plačící žena působí jako dokonalý zabiják sexuální aktivity.

Zajímavý je i fakt, že výzkumníci chtěli test vyzkoušet v opačném gardu. Projekt ale ztroskotal. Na oslovených univerzitách se našel pouze jeden dobrovolník mužského pohlaví, který věřil, že se dovede na povel rozplakat.

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů