Šíp.deník.cz

Buďte IN a rozjasněte svou pleť: Zde jsou užitečné TRIKY!

Rozjasňovače jsou hitem!
Rozjasňovače jsou hitem!
Zdroj: Profimedia.cz
Sdílej článek:

Rozjasňovače se staly hitem a oblíbenou součástí kosmetické výbavy. Tyto přípravky totiž umí pokožku nejen rozzářit, ale i omladit nebo zamaskovat drobné vady na kráse. Jak s nimi správně zacházet?

Potřebujete okamžitě pleť rozzářit, dodat jí svěžest, mladistvý vzhled a půvab? Pak stačí použít dekorativní kosmetiku, která má rozjasňovací účinky. Jde o přípravky, které obsahují nejčastěji třpytivé částečky (zlato, perleť), které odráží světlo a díky tomu dokáží řadu efektů. Ale pozor! Rozjasňovač by neměl plnit funkci pudru nebo korektoru. Pokud se nanese na správné místo, dokáže zamaskovat akné i chyby na kráse. Jeho úkolem je také zdůraznit určité partie obličeje, ale rozjasnit je možné i například dekolt, ramena či klíční kosti.

Jaký sedí nejlíp?
Pokud máte suchou pleť, dejte přednost tekutému rozjasňovači. Nanášet jej můžete prsty. Mastnější partie svěřte raději rozjasňovači pudrovému, aplikaci obstará kvalitní štětec. Snadno se pracuje i rozjasňovačem v tubě nebo v tužce. Vybírat je možné z barvy růžové, zlaté, bílé nebo pestrobarevné (rozjasňovaní kuličky).

Kam s ním?
Efekt omlazení: na denní či večerní make-up aplikujete rozjasňující přípravek k obočí.
Zvětšení očí: rozjasňovač aplikujte do vnitřních koutků oka nebo na celé víčko. Rozjasňovač vyzmizíkuje i tmavé kruhy pod očima.
Optický lifting: rozjasňující přípravek aplikujte na lícní kosti.
Sexy rty: pro efekt větších a plných rtů stačí rozjasňovač aplikovat na spodní a střední část rtu.




VYROBTE SI SAMI
Rozjasňující ovesná maska - Co budete potřebovat? 2 polévkové lžíce ovesných vloček, 3 polévkové lžíce teplého mléka. Jak postupovat? Vločky a mléko smíchejte dohromady a nechte chvíli odstát. Ovesné vločky by měly nabobtnat. Když má směs hustou konzistenci, můžete ji začít nanášet na obličej i dekolt. Nechte působit 15 minut a poté smyjte vlažnou vodou a pokožku ošetřete hydratačním krémem.

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů