Šíp.deník.cz

Je vám po silvestru zle? Zde jsou užitečné TIPY, jak na KOCOVINU...

Co pomůže alkoholem znavenému tělu?
Co pomůže alkoholem znavenému tělu?
Zdroj: Profimedia.cz
Sdílej článek:

Silvestrovské oslavy jistě skončily pro mnohé z vás nepříjemnou kocovinou. Vhod tak určitě přijde pár tipů na vyprošťováky, díky kterým se dá tělo zase dohromady.

1. Sladký kompot
Pokud jste ráno sami doma a nemáte sílu uvařit si čirý masový vývar, vaší záchranou bude kompot ve špajzu. Nejúčinnější jsou zavařené třešně nebo jablka. Stačí pár soust a žaludek, který máte jako na vodě, se zklidní.

2. Zeleninová bomba
Sklenice rajčatové nebo špenátové šťávy s citronem je také velmi účinným koktejlem, který neutralizuje žaludeční šťávy. Pro opilce to sice nebude vypadat vábně, ale chlorofyl má detoxikační účinky.

3. Soda s citronem
Úlevu přinese také sklenice vody a v ní lžička jedlé sody a šťáva z jednoho citronu. Takový nápoj uleví i v případě, že vás po alkoholovém dýchánku pálí žáha.

4. Vejce a chřest
Jde o přírodní analgetika, která pomohou od bolesti hlavy. Výtažky z listů a výhonků chřestu navíc obsahují enzymy, regenerující játra a doplňují živiny, které tělo při popíjení ztrácí.

5. Kokosová voda
Kokosové mléko zředěné obyčejnou vodou z kohoutku nebo neperlivou minerálkou funguje jako iontový nápoj. Dodá energii, srovná žaludeční šťávy a dodá minerály.

6. Bylinkové čaje
Pro uklidnění jater a žlučníku pijte čaj z řebříčku, ostropestřce, smetánky nebo hořce. Místo cukru ale slaďte medem. Ten totiž pomůže doplnit ztrátu krevního cukru a působí jako čistič proti jedu alkoholu.

7. Šumivé vitaminy
Rozpusťte si ve vodě šumivý multivitamin, který obsahuje i potřebné stopové prvky. Ale pozor! Šumivý acylpyrin prohlubuje žaludeční nevolnost a může způsobit i krvácení žaludeční sliznice.

8. Kousek kyselého
Chuť spraví i kousek kyselé ryby, utopence nebo okurky. Silnější nátury mohou vypít i vychlazený okurkový lák.

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů