Šíp.deník.cz

10 NEJLUXUSNĚJŠÍCH VĚZENÍ z celého světa! Tady byste chtěli být taky zavření

Když jde člověk do vězení, většinu je to za trest. Těchto deset věznic je ale spíše za odměnu. Pobyt v nich mnohdy připomíná spíš dovolenou v luxusním hotelu a, kromě jedné výjimky, je vše na účet státu. Podívejte se s námi a až budete chtít udělat nějaký přestupek, přemýšlejte v jakém státě ho provedete. Třeba skončíte tady. 

1 / 21

Zdroj: Youtube

Zdroj: Youtube

10) VĚZENÍ JEJÍ VÝSOSTI

Londýnské vězení ve čtvrti Wandsworth. Má dvě tělocvičny, sportovní halu, kapli, svou vlastní rádiovou stanici. Vězni se mohou vzdělávat, sportovat, zkátka cokoli se jim bude chtít.

Zdroj: Youtube

9) ONOMICHI

Do tohoto vězení se můžete dostat jedině pod podmínkou, že je vám více než 70 let. V pokoji je měkká podlaha, stůl, televize, dřez a toaleta. Je to jediné vězení, které je určeno pro staré lidi.

Zdroj: Youtube

8) SANTA ANA

Kalifornské luxusní a také pěkně drahé vězní. Za rok pobytu zde zaplatíte 40 000 dolarů (okolo milionu korun). Sem jdou sedět hlavně lidé, kteří zpronevěřili peníze, protože si to můžou dovolit. Telefony a notebooky jsou povoleny, ale není tam wifi.

Zdroj: Youtube

7) SAN ANTONIO

Texaské vězení, které má vlastní bazén a alespoň třikrát do týdne se zde pořádají taneční večírky, hraje se kulečník a vězni mají na příděl i nějaký alkohol. Těžko říct, zda v tomto případě jde o nápravu trestanců.

Zdroj: Youtube

6) ARANJUEZ

Ženské vězení, kde mohou být i partneři trestankyň a samozřejmě děti. Pro děti je uzpůsobeno celé vězení. Nespočet hřišť, soukromí učitelé, kteří dětem dávají zdarma co nejlepší vzdělání a navíc k tomu mají všichni odbornou péči psychologa.

Zdroj: Youtube

5) LEOBEN

Rakouské vězení, kde mají vězni pokoje sice po dvou, ale s malou kuchyňkou, oddělenou toaletou a sprchou a dokonce mají všichni malý zamřížovaný balkon, kde se můžou slunit. Tělocvična, knihovna a další vymoženosti jsou samozřejmostí.

Zdroj: Youtube

4) VĚZENÍ JEJÍ VÝSOSTI

Vězení ve skotském Addiewelu je jedno z nejluxusnějších. Vězni mají každý týden 40 hodin povinného studia, kdy si doplňují vzdělání, aby se po propuštění mohli vrhnout rovnýma nohama do nového života.

Zdroj: Youtube

3) QINCHENG

V tomto čínském vězení jsou umístěni pouze vysocí politici, či jinak vlivní lidé. V celách mají televizi, sprchy, vlastní toalety a velice pohodlný nábytek. Vybrat si můžou každý den ze čtyř jídel a nikdo nemusí chodit v uniformě.

Zdroj: Youtube

2) OSTROV BASTOY

Uprostřed Fjordů je ostrov, který celý slouží jako vězení. Jsou tam stovky vězňů s minimem dohledu. Vězni tam mají samostatné chaloupky a mohou se celý den starat o zvířata. Je to v podstatě odplata za to, že až do roku 1970 byl v těch místech krutý pracovní tábor.

Zdroj: Youtube

1) HALDEN

Norské vězení, které má vlastní nahrávací studio a zkušebny, dílny, horolezeckou stěnu, knihovnu, okruh na běhání, samostatné pokoje a v nich oddělenou koupelnu a záchod, miniledničku a dokonce i televizi.

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů