Šíp.deník.cz

DĚSIVÉ fotky a příběhy z BLÁZINCŮ z počátku století. Půjde vám MRÁZ PO ZÁDECH.

Myslíte si, že vás jen tak něco nemůže rozhodit? Vsaďte se, že může. Podívejte se s námi na tyto fotografie a příběhy z blázinců z počátku 20. století. 

1 / 24

Zdroj: Youtube

RHODA DERRY

Zdroj: Youtube

RHODA DERRY

Tato žena byla poslána do blázince v Adams County, protože její rodina si myslela, že je posedlá ďáblem. V blázinci strávila čtyřicet let svého života. Prvních několik let byla stočená v košíku s nohama u těla, které jí nakonec zatuhly tak, že se nemohla hýbat. Později byla přemístěna do dřevěné bedny. Neustále si drápala oči, až nakonec oslepla a vytloukla si všechny zuby. 

RICHARD DADD

Zdroj: Youtube

RICHARD DADD

Malíř s psychickou poruchou, který zavraždil svého otce, protože měl podezření, že je posedlý dáblem. Celý život maloval a jeho obrazy, které vytvořil za mřížemi blázince, jsou nyní v soukromé sbírce Andrewa Lloyda Webbera, což je slavný tvůrce Brodwayských muzikálů. 

OCHRANNÁ POSTEL

Zdroj: Youtube

OCHRANNÁ POSTEL

Každý tomu může říkat jinak, ale tato postel, která připomínala rakev, byla dříve určena pacientům s poruchami, měla je donutit, aby se soustředili jen na jednu určitou věc a hlavně, aby začali vůbec vnímat okolí. Dost často se do postele zavírali agresivní pacienti, kteří pak byli sprchováni ledovou vodou, aby přestali vyvádět. 

FOTOBOMBA

Zdroj: Youtube

FOTOBOMBA

Když fotograf navštívil blázinec v Paraguayi, tento muž ho pronásledoval na každém kroku a neustále mu lezl před fotoaparát. Jakmile se fotograf pohnul někam jinam, muž mu vlezl přímo před hledáček a nehnutě tam stál. Od zřízenců věděl, že muž je násilnický a tak se snažil mu jít raději z cesty, ale muž si ho vždy znovu našel. 

PES

Zdroj: Youtube

PES

Tento chovanec ústavu v Japonsku nosil psí masku na obličeji celý život. Nemluvil, jen občas štěkal. Časem u něj pracovníci ústavu vypozorovali, že měl různá štěkání pro různé okamžiky. Když byl smutný, veselý či něco chtěl. Do konce života nepromluvil, nebyl nijak násilnický. Prostě si jen žil svůj psí život. 

BEZEJMENNÝ CHLAPEC

Zdroj: Youtube

BEZEJMENNÝ CHLAPEC

Malý klučina, na které byla vyzkoušena nová léčebná metoda, kdy ho zkrátka svázali. Chlapec byl podle údajů nesmírně agresivní a násilnický. Pouze provazy ho dokázaly sklidnit natolik, že začal trochu spolupracovat se zaměstnanci ústavu. 

BOXER

Zdroj: Youtube

BOXER

Tomuto muži se říkalo Boxer, jeho pravé jméno nikdo nevěděl. Strávil většinu života v řetězech v blázinci v Černé vodě. Jakmile nebyl spoután, rozšířil paniku mezi ostatní chovance blázince. Jediné, co se o něm vědělo, že je to bývalý voják, který sloužil své vlasti. 

CAMILLE CLAUDEL

Zdroj: Youtube

CAMILLE CLAUDEL

Psychicky nemocná sochařka, která se učila u Rodina. Když zemřel její otec, který nad ní držel ochrannou ruku, byla umístěna do blázince, kde prožila dalších třicet let života. Od chvíle, kdy byla do blázince umístěna, za ní nikdo nepřišel na návštěvu. Zemřela sama, opuštěná a byla dána do masového hrobu za zdí místního kostela. 

ŽENSKÝ BLÁZINEC

Zdroj: Youtube

ŽENSKÝ BLÁZINEC

Blázinec v Ohiu byl speciální pro ženy, které trpěly depresemi. Fotka vzikla v roce 1946, o pacientky se nikdo moc nestaral. Většinou je nechávali svému osudu. V ústavu byly na denním pořádku sebevraždy. Rekord byly čtyři sebevraždy za jediný den. 

Rentgen pacienta, který trpěl sebepoškozovoáním a bodal si do ruky špendlíky. 

Zdroj: Youtube

Katatonická schizofrenie se svého času léčila takovýmto postojem, který údajně vracel pacienty zpět do jejich těla. 

Zdroj: Youtube

Lékaři, kteří léčili mor, nosili takovéto masky. V nosech byly ukryty byliny, které měly lékaře chránit před nákazou. 

Zdroj: Youtube

Video z ruského blázince. Nic pro slabé povahy. 

Zdroj: Youtube
Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů