Šíp.deník.cz

Toto dítě nikdy nesnědlo ani gram cukru: A takhle vypadá

15 fotografií 15
Jen potvrzení, že brokolice stále chutná.
Jen potvrzení, že brokolice stále chutná.
Zdroj: www.kondice.cz
Grace - první sousta brokolice. Grace rozhodně na brokolici nezanevřela. Grace ráda ovocné misky. Shan Cooper s dcerou Grace na pláži.
Sdílej článek:

Děti sladkou chuť milují a sladkosti k nim patří, kdo jim upírá čokoládu, gumové medvídky nebo sušenky, je tyran a přehání… Tohle si jistě myslí většina z nás. Ne tak Shan Cooper z Austrálie. Ta své tříleté dceři Grace nikdy nedala nic, co by obsahovalo cukr. Podívejte se, co to s malou dívenkou udělalo.

V době, kdy je obezita považována za jednu z nejrozšířenějších chorob moderní doby, kdy stále víc dětí trpí cukrovkou a dalšími chorobami spojenými s nadváhou se Shan rozhodla, že nechce, aby se její dcera stala závislou na sladké chuti. Respektive, Shan podle svých slov rozhodně nemá nic proti sladkému ovoci, vadí ji umělá sladidla všeho druhu.

Shan Cooper je výživová poradkyně, pořádá kurzy zdravého vaření, natáčí videa, zkrátka zdravý životní styl je alfou a omegou jejich dnů. Když se jí narodila dcera, věděla, že chce, aby z ní vyrostla zdravá sebevědomá žena a že pro to udělá maximum. Dceru tedy od malička stravuje výhradně doma připravenými pokrmy a samozřejmě do ničeho nepřidává cukr. „Když bylo Grace 13 měsíců, vypravily jsme se na oslavu narozenin našich známých. Grace tam tehdy spořádala, na co přišla a já jsem ji nechala. Nemělo cenu takto malé dítě přesvědčovat, že nemůže jíst to co ostatní. Dnes už sama ví, co je pro ni dobré a sladkostem se dobrovolně sama vyhýbá.“

Nesmí vám uniknout

Shan svou cestu za zdravým stravováním zahájila již před lety, kdy ji trápilo množství různých alergií, kterými trpěla. Rozhodla se, že přejde na stravu bez lepku, bez bílkovin z kravského mléka a samozřejmě bez cukru. Na její zdraví to mělo blahodárný vliv a tak jí přišlo přirozené, že stejnou stravou bude krmit i svou dceru. „Grace má dnes velmi silnou imunitu! Běžně se pohybuje v kolektivu dětí s unudlenými nosy a ona sama byla nastydlá zatím jen jednou,“ prozradila Shan.

Každopádně Shan svou filozofii nikomu nevnucuje, je ale přesvědčena, že mnoho tzv. dědičných chorob není dědičných v rámci genů, ale jednoduše proto, že se děti stravují jako jejich rodiče. „Nevucuju nikomu, aby se zbavil jogurtů nebo mouky, ale doporučuju všem, aby se zaměřili na čisté nikterak neupravené potraviny. Ty by měly být základem každého jídelníčku.“

V galerii najdete nejen fotografie Shan a její dcer Grace, ale také ukázku toho, co přesně obě jedí.

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů