Novinka

Přihlaste se k odběru našich novinek ještě dnes!

Zjistit více
NOVINKA UŽ TO VÍŠ? NE? TAK SE PŘIHLAS A ODEBÍREJ! ODEBÍRAT

Jste opravdový hokejový fanda, nebo to jen předstíráte? Zde je rychlý KVÍZ!

Sdílej článek:

Celé dva týdny panovalo v České republice hokejové šílenství. Národ při mistrovství světa fandil, skákal, křičel a držel palce ve všech koutech naší země. Hokejisté to i díky skvělým fanouškům dotáhli do bojů o medaile. A my jsme si právě pro vás připravili rychlý hokejový kvíz, abyste otestovali, zda-li jste opravdovými fandy, nebo jste se jen svezli s vlnou zájmu… Znáte hokejovou historii?

1. Play off systém byl na MS zaveden před třiadvaceti lety. V letech 1999, 2000 a 2001 Češi slavili zlatý hattrick, kdo další to od roku 1992 dokázal?
a) nikdo
b) Kanada
c) Rusko

2. Ve kterém z těchto měst se v roce 1959 nehrál světový šampionát?
a) Kolín
b) Mladá Boleslav
c) Olomouc

3. Na MS v roce 2005, kde Česká republika získala zlato, byla nejvýraznější fanynkou na tribunách modelka Petra Faltýnová. S kým tehdy chodila?
a) Jaromír Jágr
b) Martin Ručinský
c) Jiří Šlégr

4. V jakém roce si někteří Českoslovenští hokejisté v zápase proti Sovětskému svazu přelepili rudou hvězdu ve znaku?
a) 1968
b) 1969
c) 1970

5. Jen dva Češi – Jaromír Jágr a Jiří Šlégr – dokázali vyhrát MS, olympijské hry i Stanley Cup. Kolik hráčů z celého světa tento úspěch zvládlo a je členy Triple Gold Clubu?
a) 15
b) 21
c) 26

6. Kolébka hokeje Kanada hostila světový šampionát jedinkrát v historii v roce 2008. V jakém městě se konala hlavní část turnaje?
a) Montreal
b) Québec
c) Toronto

7. Která z těchto československých legend vstřelila v reprezentačním dresu nejvíc branek?
a) Milan Nový
b) Vlastimil Bubník
c) Václav Nedomanský

8. Kolikrát v řadě získal Sovětský svaz v šedesátých letech na MS zlaté medaile?
a) 8
b) 9
c) 10

9. Zlobivá dceruška ráda ukazuje svoje tělo… Který z hokejových velikánů z Kanady je otcem Pauliny (26)?
a) Mario Lemieux
b) Mark Messier
c) Wayne Gretzky

10. Česká republika na předchozích devíti domácích šampionátech jen jednou nezískala medaili. Kdy to bylo?
a) 2004
b) 1992
c) 1978

11. Ivan Hlinka získal na MS zlato jako hlavní trenér i hráč. Kdo další to dokázal?
a) Josef Augusta
b) Vladimír Růžička
c) Karel Gut

12. Kolikrát startoval Dominik Hašek na mistrovství světa?
a) 2
b) 3
c) 4

13. Se kterou z těchto krásek randil Jaromír Jágr nejdéle?
a) Iva Kubelková
b) Andrea Verešová
c) Inna Puhajková

14. Jeden z těchto velikánů se nerozvedl. Víte který?
a) Robert Reichel
b) Petr Nedvěd
c) Dominik Hašek

15. Která z těchto zemí získala před letošním turnajem v součtu nejmenší počet všech medailí?
a) Česká republika/Československo
b) Švédsko
c) Rusko/Sovětský svaz




Hodnocení správných odpovědí:
12 a více
Vám neunikne vůbec nic ze světa sportu, ale ani ze společnosti. Nechcete se živit jako poradce trenérů nároďáku?
Titul: FAJNŠMEKR!

8 až 11
Jak by řekl Bob, větší z milovaných maskotů: Vstávat a cvičit! Správný hokejový fanda se s tímhle skóre přeci nespokojí…
Titul: LEPŠÍ TROJKAŘ!

3 až 7
Styďte se! Česko ukázalo, že je hokejovým národem. Vy byste ovšem vstupním testem do „hokejové rodiny" neprošli.
Titul: NEZNÁLEK!

2 a méně
Nejspíš jste šampionát ani nesledovali… Je potom zarážející, proč jste si vůbec dělali tento kvíz?!
Titul: ŽE BY CIZINEC?




VÝSLEDKY
1.a , 2.c , 3.b , 4.b , 5.c , 6.b , 7.c , 8.b , 9.c , 10.a , 11.b , 12.c , 13.c , 14.a , 15.c

Sdílej článek:
Autor: Marek Brož, Lukáš Vrkoč

Doporučené články

Rubriky

Celebrity Nejčtenější celebrity Oblíbené celebrity Cestování Oblíbené destinace Láska a vztahy Zdravý vztah Lechtivé články Příběhy slavných Události slavných Vztahy slavných Recepty Kuchyně pro labužníky Zdravý jídelníček Zajímavosti Zábava a video Pro zasmání Vtipné videa

Keltské horoskopy

Přehled keltských horoskopů Dub   21. 3. (jarní rovnodennost) Topol   1. 5. – 10. 5. … Kaštan   11. 5. – 20. 5. … Jasan   21. 5. – 30. 5. … Habr   31. 5. – 10. 6. … Fíkovník   11. 6. – 20. 6. … Bříza   21. 6. (letní slunovrat) Jabloň   22. 6. – 2. 7. … Jedle   3. 7. – 13. 7. … Jilm   14. 7. – 24. 7. … Cypriš   25. 7. – 4. 8. … Cedr   15. 8. – 24. 8. … Borovice   25. 8. – 3. 9. … Vrba   4. 9. – 13. 9. … Lípa   14. 9. – 22. 9. … Oliva   23. 9. (podzimní rovn.) Líska   24. 9. – 2. 10. … Jeřáb   3. 10. – 11. 10. … Javor   12. 10. – 21. 10. … Ořešák   22. 10. – 31. 10. … Buk   21. 12. (zimní slunovrat)

Západní horoskopy

Přehled západních horoskopů Vodnář   21. 1. – 20. 2. Ryby   21. 2. – 20. 3. Beran   21. 3. – 20. 4. Býk   21. 4. – 21. 5. Blíženci   22. 5. – 21. 6. Rak   22. 6. – 22. 7. Lev   23. 7. – 22. 8. Panna   23. 8. – 22. 9. Váhy   23. 9. – 23. 10. Štír   24. 10. – 22. 11. Střelec   23. 11. – 21. 12. Kozoroh   22. 12. – 20. 1.

Čínské horoskopy

Přehled čínských horoskopů Krysa   1960, 1972, 1984 … Buvol   1961, 1973, 1985 … Tygr   1962, 1974, 1986 … Králík   1963, 1975, 1987 … Drak   1964, 1976, 1988 … Had   1965, 1977, 1989 … Kůň   1966, 1978, 1990 … Ovce   1967, 1979, 1991 … Opice   1968, 1980, 1992 … Kohout   1969, 1981, 1993 … Pes   1970, 1982, 1994 … Vepř   1971, 1983, 1995 …

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů Vodnář   21. 1. – 20. 2. Ryby   21. 2. – 20. 3. Beran   21. 3. – 20. 4. Býk   21. 4. – 21. 5. Blíženci   22. 5. – 21. 6. Rak   22. 6. – 22. 7. Lev   23. 7. – 22. 8. Panna   23. 8. – 22. 9. Váhy   23. 9. – 23. 10. Štír   24. 10. – 22. 11. Střelec   23. 11. – 21. 12. Kozoroh   22. 12. – 20. 1.

Vážení čtenáři,

náš web ŠÍP přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění našich novinek - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr novinek i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT