Šíp.deník.cz

Kam se poděl J. T. z Kroku za krokem? Zažil PEKLO a teď se bojí lidí!

7 fotografií 7
Brandon zazářil zejména v seriálu Krok za krokem.
Brandon zazářil zejména v seriálu Krok za krokem.
Zdroj: Koláž Šíp
Začínající dětská hvězda Jako Hobie v první sérii Pobřežní hlídky. Seriál Krok za krokem měl velký úspěch. Brandon krátce před osudným incidentem.
Sdílej článek:

V 80. letech patřil mezi největší dětské hvězdičky a jeho popularitu ještě umocnily seriály Pobřežní hlídka a zejména Krok za krokem. Pak ale zmizel ze světa a není divu. Prošel si totiž peklem.

Přirozený, s milým kukučem, trochu rošťák. Brandon byl svého času zjevení podobně jako Tomáš Holý. Na svět přišel 17. listopadu 1976 v kalifornském městě Torrance jako Brandon Spencer Lee Call. Celkem měl tři sourozence, dvě sestry a bratra. Rodiče Richard a Elyse nic nenamítali, když už ve dvou letech začal s veřejným vystupováním. Brzy po něm sáhl i filmaři.

Někdo mě sleduje!

Prošel seriály jako Magnum nebo Santa Barbara a v devíti letech se objevil ve své první „velkém" filmu Zubaté ostří, kde si zahrál po boku Glenn Closeové a Jeffa Bridgese. Brandon šel z role do role, časopisy pro náctileté chrlily jeho plakáty, sedmkrát byl nominovaný na cenu pro nejlepšího mladého herce a dvakrát vyhrál.

V první sérii Pobřežní hlídky hrál syna Davida Hasseloffa, ale pak natolik vyrostl, že ho v roli Hobieho musel nahradit Jeremy Jackson. Brandon ale nemusel věšet hlavu. Téměř vzápětí začal natáčet sitcom Krok za krokem, v něž jako J. T. Lambert působil sedm let a ještě zvýši svou popularitu. To se mu ale nakonec stalo osudným.

Když 3. září 1996 odjížděl pozdě odpoledne z filmového ateliéru na severu Los Angeles, přilepilo se na jeho hondu postarší auto s kývajícím se předním kolem. Jelo jen několik centimetrů od jeho zadního nárazníku a Brandon začal být neklidný. Nakonec zpanikařil a rychle odbočil. Jenže ulice byla slepá. Otočil se a opatrně směřoval zpět. Tajemné auto čekalo u křižovatky, řidič seděl bez hnutí uvnitř. Brandon se rozhodl projet kolem. Když ale vůz míjel, řidič se nahnul přes sedadlo spolujezdce a šestkrát vystřelil. Brandonem okamžitě projela silná bolest a ruce měl plné krve. Odjel na nejbližší policejní stanici, kde zalarmovali záchranku. V nemocni se ukázalo, že zranění nejsou vážná, střely zasáhly pouze obě ruce.

Strach z lidí

Zakrátko se podařilo zadržet i střelce. Mladík jménem Tommy Eugene Lewis měl pestrou minulost násilníka a lupiče, takže ho soud poslal do vězení na 41 let. Motiv svého útoku nedokázal vysvětlit. Brandon se ale už nikdy nezbavil dojmu, že se mu chtěl pomstít za jeho slávu a hluboce ho to zasáhlo. Začal mít strach z lidí a prakticky ze dne na den se rozhodl skoncovat s herectvím. Odchod mu usnadnil i brzký konec Kroku za krokem.

Od té doby se po něm slehla zem a informace jsou pouze kusé. Prý se vrátil k rodičům a pomáhal jim v San Diegu s provozem čerpací stanice a myčky aut. V roce 1998 se mu narodila dcera. Před veřejností se dodnes skrývá a jako jeden z mála se neúčastní ani setkání herců z oblíbeného sitcomu.

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů