Šíp.deník.cz

Karel Gott jako muž bez nervů: Kvůli fanouškům riskoval obrovské ponížení!

Karel Gott byl jedním z nejznámějších zpěváků u nás. Vlastně byl ten vůbec nejznámější. Podle toho také koncerty vypadaly. Měl vysoké nároky na sebe i na své okolí. Ve Frankfurtu při show však jednou nastala situace, kterou zvládl s grácií, ale ostatní málem přišli o nervy.

1 / 13
Karel Gott

Dlouhá léta s ním v kapele hrál Jan Žižka. Urostlý bubeník, který v minulosti dokonce chodil s jeho dcerou Dominikou, ho zná jako svoje boty. Po jeho smrti se rozhodl vydat knihu Zlatá léta s Karlem Gottem: Čtvrt století za zády Mistra.

V ní se dočtete nejen pikantnosti ze soukromí Jana Žižky, ale také to, jaký Karel byl. Přinášíme vám ukázku, která o povaze Mistra také hodně vypovídá. Žižka na Gotta vzpomíná s láskou, ale občas si vzpomene i na historku, kterou by raději zapomněl.

Bubeník Jan Žižka znal Mistra jako své boty

Jan ŽižkaZdroj: Facebook/JanŽižka

„V souvislosti s Frankfurtem vybavuji koncert, kdy jsem těsně před jeho začátkem zjistil, že mi chybí činely. A činely jsou v kapele dost podstatné. Kluci, kteří se nám starali o nástroje, je zapomněli v autě a jelikož měli podle nich hotovo, přesunuli se na druhý konec města,“ popisuje Žižka v knize svízelnou situaci.

„Samozřejmě jsme jim zavolali, ale byla velká otázka, jestli mi je stihnou přivézt. Scházelo čtvrt hodiny do začátku koncertu, já měl postavenou soupravu a činely pořád nikde. Karel tvrdil, že ale musíme začít včas, protože diváci nesmějí čekat,“ pokračuje.

Gott byl ve Frankfurtu nad věcí

Karel GottZdroj: Profimedia

Známý zpěvák si prostě nechtěl dovolit zpoždění a i když hrozilo, že kluci z kapely přijdou o nervy, nedal si říct. Gott tvrdil, že by to bylo vůči jeho příznivcům neslušné a na něj i kapelu by to vrhalo špatné světlo. Byl rozhodnutý začít bez velmi podstatného hudebního nástroje.

„Vysvětloval jsem mu, že bez činelů to bude špatný, téměř nemožný, ale on na tom trval. Tak jsme začali. Naštěstí první skladba byl rokenrol a ten se bez činelů docela obešel. Měl jsem ovšem obavy, jak to půjde dál,“ vypráví Žižka a jistě nebyl jediný, kdo se obával.

Žižka chvíli chodil s Dominikou Gottovou

Dominika Gottova s Karlem Gottem.Zdroj: Profimedia.cz

„Ani tentokrát nás štěstěna ve štychu nenechala, když jsme dohráli, objevili se konečně naši technici s činely. Já nasadil třesoucíma se rukama aspoň hi-hatky, během další prodlevy mezi písněmi jsem přidal činel, při další pauze další, a pak už to bylo normální,“ ulevil si. Nervózní byl však téměř po celou dobu.

„Chvíli mi trvalo, než se mi vrátil klid, jsem nervák, mám rád všechno v pohodě a situace, kdy něco správně nefunguje, naprosto nesnáším. A když mě něco vykolejí, chvíli trvá, než se zase vrátím do pohody,“ svěřil se Žižka s hrůzným zážitkem, který by jistě už nechtěl zažít.

Málem přišel o nervy

Jan Žižka léta bubnoval v kapele Karla Gotta.Zdroj: Šíp

V souvislosti s Gottem se nejen vydávají knížky, ale chystají se i rozlučkové koncerty. Konkrétně 15. a 16. prosince 2020 vystoupí v rámci akce Pocta Karlu Gottovi v O2 areně mnoho známých českých a slovenských hvězd. Show to bude údajně nevídaná.

S manželkou Olivií Žižkovou

Rozlučkové koncerty s Gottem jsou úplně vyprodané

Gott své fanoušky miloval

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů