Šíp.deník.cz

Legendární hrdina ze Zelené míle: Život mu změnila VRAŽDA!

5 fotografií 5
S Tomem Hanksem v dramatu Zelená míle
S Tomem Hanksem v dramatu Zelená míle
Zdroj: Profimedia.cz
S Michaelem Cainem a Sylvesterem Stallonem Michael vyznával zdravý životní styl, proto jeho předčasná smrt všechny zaskočila. V hitu Armageddon (1998) po boku Bruce Willise a Bena Afflecka. Přítelkyně Omarosa byla o 16 let mladší.
Sdílej článek:

196 centimetrů a 140 kilogramů. To byly míry Michaela Clarka Duncana (†54), který proslul jako vězeň se zvláštními schopnostmi ve filmu Zelená míle. Předtím ale mnoho nechybělo a za mřížemi se ocitl doopravdy.

Je vlastně s podivem, že se stal hercem a nikoli zločincem. Na svět přišel 10. prosince 1957 v chudinské čtvrti Chicaga, kde nebyla nouze o pochybné existence. Navíc se sestrou Judy vyrůstali bez otce, který rodinu nechal na holičkách. Matka Jean pracovala jako uklízečka, takže neměla peněz nazbyt. Přesto se jí podařilo Michaela donutit, aby poctivě chodil do školy. Chtěl hrát americký fotbal, k čemuž měl skvělé předpoklady, ale mamince se drsný sport nelíbil, takže opět zavelela a chlapec skončil v hereckém kroužku.

Neznámý střelec
Michael se dostal na vysokou školu, ale studií musel zanechat. Matka ho už nedokázala dále živit. Pracoval v plynařské společnosti jako kopáč a už tehdy získal přezdívku Hollywood, protože rád mluvil o tom, že se stane hvězdou. „Často si ze mě dělali legraci, když mi zvonil telefon, že mi volá Bruce Willis," vzpomínal.

V polovině 90. let se Michael rozhodl odjet do Los Angeles, kde začal pracovat jako vyhazovač v barech a bodyguard. A právě tehdy se už podruhé v životě ocitl na okraji šikmé plochy.

Jedním z jeho klientů byl i rapper, který si říkal Notorious B.I.G. Hudebník několikrát skončil za mřížemi kvůli rvačkám a držení drog, ale nikdo nepochyboval, že rejstřík jeho nelegálních aktivit je mnohem pestřejší. V roce 1997 na to doplatil. Když se vracel z večírku, vedle jeho auta zastavil jiný vůz, z něhož někdo čtyřikrát vystřelil. Rapper zemřel v pouhých 24 letech, jeho vraha se nepodařilo dopadnout. Událost Michaelem hluboce otřásla, definitivně pověsil práci bodyguarda na hřebík a začal se naplno věnovat herectví.

Překvapivý kolaps
Jen o rok později získal roli v hitu Armageddon. Při natáčení se skutečně spřátelil s Brucem Willisem, který jej o rok později doporučil do vězeňského dramatu Zelená míle. Michael se stal objevem roku a dočkal se nominace na Oscara. Následovaly další role ve filmech jako Planeta opic, Král Škorpion nebo Daredevil.

Michael pravidelně cvičil, dokonce se stal vegetariánem, takže všechny překvapilo, když v červenci 2012 dostal infarkt. Život mu tehdy zachránila duchapřítomná reakce jeho o 16 let mladší přítelkyně Omarosy Manigault-Stallworthové, která pohotově zahájila resuscitaci. Pár se pak zasnoubil, ale ke svatbě už nedošlo. Michaelovo tělo se ukázalo slabší, než se zdálo. Herec se nedokázal vypořádat s následky infarktu a zemřel 3. září 2012.

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů