Šíp.deník.cz

Nemocnice Changi: Místo, odkud s HRŮZOU utíkali i smrtelně nemocní!

8 fotografií 8
Areál měl velmi pohnutý osud. Byla tu vojenská základna, mučírna nebo válečný lazaret.
Areál měl velmi pohnutý osud. Byla tu vojenská základna, mučírna nebo válečný lazaret.
Zdroj: Koláž Šíp
Interiér vysloužilé nemocnice vypadá hororově i ve dne. Nemocnice Changi vypadá za sluníčka docela přívětivě. Nemocnice Changi vypadá za sluníčka docela přívětivě. Areál měl velmi pohnutý osud. Byla tu vojenská základna, mučírna nebo válečný lazaret.
Sdílej článek:

V minulosti se našla celá řada pacientů, kteří raději trpěli doma, než by se léčili v singapurské nemocnici Changi. Jen velmi těžko totiž na světě najdete zdravotnické zařízení s děsivější pověstí.

Utrpení, mučení, bolest, smrt, satanistické rituály. Stěny nemocničního areálu jsou doslova nasáklé negativní energií. Není divu, že se tam pacienti nechtěli léčit a lékaři pracovat. Situace se strašidelnými jevy byla nakonec tak neúnosná, že objekt v roce 1997 zůstal zcela opuštěný. Od té doby se dovnitř odváží jen ti, co mají pro strach uděláno.

Těla bez hlavy

Singapur je malý rozlohou, ale má velký strategický význam. Vznikl v 19. století jako britská kolonie u hranic s Malajsií a Angličané tam odjakživa drželi silnou vojenskou posádku. V roce 1935 v areálu základny vyrostla nová nemocnice. Klidný provoz ale trval sotva několik let. Během druhé světové války se místo nejprve změnilo v lazaret pro zmrzačené vojáky, později kolonii dobyli Japonci a nemocnici změnili v zajatecký tábor. Sídlila tam i japonská tajná policie, která prostory využívala jako mučírnu. Jen těžko si lze představit objem lidského utrpení, který se tam v poměrně krátké době odehrál. Na sklonku války základna opět připadla Britům, kteří se k zajatým nepřátelům rovněž nechovali s velkou láskou.

V roce 1965 vyhlásil Singapur nezávislost a nemocnice začala sloužit i veřejnosti. Zatímco vojáci o nadpřirozených jevech raději mlčeli, civilisté si houfně stěžovali. Pravidelně vídali různá zjevení, nejčastěji zmrzačené nebo bezhlavé vojáky v britské nebo japonské uniformě. Ozývaly se i strašidelné zvuky, dveře se samy zavíraly, předměty se přemisťovaly po místnostech. Úřady se nakonec rozhodly postavit zcela novou nemocnici.

Strach za kamerou

Starý areál se definitivně uzavřel před 19 lety a od té doby chátrá. Jedinými návštěvníky jsou nejen vyznavači satanistických obřadů, ale také neohrožení lovci záhad. Mnoho z nich chtělo dokázat, že jde pouze o dětské povídačky. Pak ale připustili, že duchy nejen viděli, ale také natočili.

Zřejmě nejslavnějším počinem v tomto ohledu je Haunted Changi z roku 2010. Napůl dokument, napůl hraný horor se skutečně natáčel v prostorách prokleté nemocnice a ve filmu je vidět řada reálných záběrů, z nichž běhá mráz po zádech. Vedení městského státu si s areálem dodnes neví rady. Měly tam například vyrůst byty, ale na strašidelném místě nechtěl nikdo stavět, natož bydlet.

Changi tak zůstává nejen skvrnou na tváři Singapuru, ale také jedním z nejzáhadnějších míst světa. 

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů