Šíp.deník.cz

Smrt Růžičkovy ženy nebyla jediná... Jaká jsou další předčasná SBOHEM?

4 fotografií 4
Manželka Eva byla pro Vladimíra Růžičku velkou oporou.
Manželka Eva byla pro Vladimíra Růžičku velkou oporou.
Zdroj: Profimedia.cz/ČTK
Vladimír Růžička s manželkou Evou Miroslav Hlinka Kateřina Netolická
Sdílej článek:

Denně vyhasnou miliony životů, a přestože všichni víme, že smrt patří k bytí, vždy se s odchodem svých blízkých jen velmi těžko srovnáváme. Tím spíš, pokud jde o předčasná úmrtí. Vyprávět by mohli čtyři slavní sportovci, kteří přišli o drahé osoby za pohnutých okolností. Jako poslední teď truchlí hokejový trenér Vladimír Růžička, ale není bohužel jediným, kdo si musel projít peklem…

KRUTÁ RAKOVINA
Profesionální sportovci potřebují po svém boku velmi tolerantní a oddanou osobu. Vždyť neustálé odchody na tréninky, zápasy a další časově náročný program neskousne každý… Bývalý reprezentační trenér a současný lodivod hokejového Chomutova Vladimír Růžička (52) přesně takovou spřízněnou duši potkal. S manželkou Evou (†53) se znali od patnácti let a památné je její vyprávění z roku 1998, kdy byl její muž kapitánem zlatých hochů z Nagana. „Když Vláďa odjel, nevyprala jsem jeho tričko a při zápasech jsem ho pak u televize měla na sobě a vždycky jsem ho nervózně žmoulala," smála se tehdy. Společně mají dvě děti, syna hokejistu Vladimíra a dceru Evu, která jim nedávno porodila vnoučka. Manželka, maminka a novopečená babička si ale před časem vyslechla krutou diagnózu: rakovina slinivky! Její tělo se dlouho bránit nevydrželo.

POLIBEK PRO SYNA
Říká se, že nejtěžší je pochovat vlastní dítě. Snad ještě strašnější je ale porodit mrtvé miminko… Tuhle těžkou zkoušku osudu museli v roce 2005 zvládnout fotbalista Václav Svěrkoš (32) a jeho manželka Jana. „Byla to strašná rána. Měli jsme nachystané jméno Maxim, celou výbavičku, a deset dnů před porodem lékaři zjistili, že chlapeček už nežije. Jana pak porodila mrtvé dítě. Dodnes nevíme, co se stalo, akorát nám řekli, že došlo k náhlému úmrtí," vzpomínal o mnoho let později bývalý hráč Baníku. Na svého Maxe ale nikdy nezapomene, jeho jméno si nechal vytetovat na pravou paži, kterou pak po gólu na mistrovství Evropy v roce 2008 políbil. „Gól jsem mu poslal nahoru do nebe."

TAJEMNÁ SMRT
Ten den, byť ještě panoval podzim, byl pořádně mrazivý. V listopadu 2014 prolétla snad všemi médii zpráva o tom, že přítelkyně hokejového reprezentanta Jakuba Petružálka (30) byla nalezena mrtvá. Ve vaně. Možných variant smrti Kateřiny Netolické (†26) se v dalších týdnech zmiňovalo několik – od cizího zavinění přes sebevraždu až po nejpravděpodobnější mozkovou mrtvici či selhání srdce. „Člověk se může snažit sebevíc do toho druhého vcítit, ale dokud tohle sám nezažije, opravdu si to se vším všudy představit nedokáže," řekl s odstupem času pro Sport Magazín Jakub. Dnes už hraje zase v Rusku, odkud se po zmíněné tragédii narychlo vrátil domů.

SÁHL SI NA ŽIVOT
Na září 2014 vzpomínají neradi v rodině kapitána hokejové Sparty Jaroslava Hlinky (39). Jeho bratranec Miroslav Hlinka (†42) se oběsil na balkoně hotelového pokoje, který využíval během trenérského angažmá v Banské Bystrici. Jinak člověk „samá sranda" prý neunesl rozchod a následné peripetie s manželkou a sáhl k nejhoršímu možnému řešení. „Chodili jsme spolu na večeře, byl s ním kopec srandy. Teď jsem se na něj těšil jako na asistenta trenéra, stále jsme si byli blízcí. Neumím vstřebat, co se stalo, jsem v šoku. Trápil se, nedávné problémy nebyly jednoduché, ale neviděl jsem na něm, že by to mohl tak fatálně ukončit," říkal smutně banskobystrický kapitán Michal Hudec. „Vím jen, že se rozváděl, že mu to doma neklapalo. V užším kontaktu jsme spolu teď nebyli. Ale ty problémy asi byly pravděpodobně větší, než co se doneslo k nám. Tohle udělat, to už na tom musel být hodně zle," řekl k bratrancově sebevraždě Jaroslav. Šílené sbohem…

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů