Šíp.deník.cz

Smutný OSUD Brutální Nikity: Jak vypadá žena, která neměla problém se svlékáním?

Krásná dívka se zabijáckým posláním. Tahle kombinace působila ve druhé polovině 90. let na diváky jako magnet. Seriál Brutální Nikita se vysílal pět let a z neznámé modelky Pety Wilsonové se stala hvězda. Pak už to taková sláva nebyla.

1 / 9
Zabiják s něžným srdcem. Taková byla seriálová Nikita.

Přestože šlo o dívku, doma měla vojnu jako řemen. Na svět přišla 18. listopadu 1970 v Sydney. Otec Darcy pracoval jako zásobovač v armádě a byl zvyklý mít vše na povel i doma. S rodinou se navíc kvůli povolání často stěhoval. Peta s mladším bratrem Robem a matkou Karlene žila na nejrůznějších místech Austrálie, dva roky dokonce strávila na Papui-Nové Guineji.

Otec ji vedl také ke sportu. A protože Peta vždy patřila mezi nejvyšší dívky v okolí, brzy se začala věnovat basketbalu. Dokonce se stala nejlepší hráčkou mládežnické ligy. Míčem bouchala o palubovku také v církevní dívčí škole v Brisbane, kde byla opět pod přísným dohledem.

Boj s anorexií

Zabiják s něžným srdcem. Taková byla seriálová Nikita.Zdroj: Profimedia.cz

Pak ale její život nabral zcela jiný směr. Místo po klášterní zahradě se 178 centimetrů vysoká kráska začala procházet po přehlídkových molech.

Blýskavý svět plný nenadálé volnosti ji ale brzy svedl na špatnou cestu. Až později Peta přiznala, že několik let bojovala s bulimií a anorexií.

Ve dvaceti letech se vydala do Los Angeles. Objevila se v několika nezávislých filmech, ale jinak si na živobytí vydělávala stále jako modelka. V roce 1996 se rozhodla zkusit štěstí v New Yorku. Našla si hereckou školu a ještě než usedla do lavice, náhodně zašla na první konkurz, který objevila. Tvůrci hledali hlavní představitelku seriálu, který vznikl na motivy francouzského filmu Brutální Nikita z roku 1990.

Opuštěná maminka

V roce 2010 se synem MarlowemZdroj: Profimedia.cz

Ze zhruba 200 uchazeček vybrali právě Petu. „Ihned nás zaujala. Byla jemná a drsná zároveň. Sledovat ji bylo jako dívat se na blesk uvězněný v zavařovací sklenici," řekl producent Joel Surnow, který později začal pracovat na sérii 24 hodin s Kieferem Sutherlandem.

Nikita se natáčela až do roku 2001. Peta byla slavná, jejím fanouškem byl i ruský prezident Vladimír Putin. Herečku ale zájem okolí obtěžoval stále víc, a tak po konci seriálu odjela do Austrálie, kde o rok později přivedla na svět syna Marlowa. Jeho otcem byl Damian Harris (*1958), syn slavného britského herce Richarda Harrise. Peta s ním žila od roku 1991, ale krátce po narození dítěte se rozešli. Šuškalo se, že za to mohou její pletky s Russellem Crowem, avšak zůstalo pouze u spekulací.

Svatba? Už nikdy!

Objevila se ve velkofi lmu Liga výjimečných (2003).Zdroj: Profimedia.cz

V dalších letech randila s australskými herci Danem Wylliem (*1970) a Aaronem Jefferym (*1970), ale nikdy se nevdala.

K natáčení se vracela jen zřídka. Menších rolí se dočkala ve filmech jako Liga výjimečných nebo Superman se vrací, ale v posledních letech se opět více zajímá o módu. V roce 2012 uvedla na trh vlastní řadu spodního prádla.

Zjistěte, co na sebe prozradila herečka Miluše Bittnerová.

Zdroj: Šíp
Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů