Šíp.deník.cz

ŠOKUJÍCÍ fakta o PROSTITUCI ve viktoriánské Anglii

Myslíte si, že historie už vás nemá čím překvapit? Omyl. My vám dnes přinášíme šokující fakta o tom, jaký byl život prostitutek v Anglii předminulého století, za časů Jacka Rozparovače. 

1 / 21

Zdroj: Youtube

Zdroj: Youtube

PRODANÉ MANŽELEM

Ve viktoriánské Anglii existovalo podivné právo, prodat svého partnera. Co si budeme nalhávat, využívali ho výhradně muži. Prodávali své manželky, aby měli peníze na alkohol a prostitutky. Proč jim nestačili na sex jejich ženy? To asi neví ani oni sami.

Zdroj: Youtube

BOHATÉ PROSTITUTKY

Nenechte se zmást. Prostitutky nebyly jen chudé děvy, které se prodávaly za pár centů. I zde byl kastovní systém a existovaly zámožné společnice. Střední třída prostitutek většinou žila v pronajatém bytě se spolubydlící a ty chudé zkrátka na ulici.

Zdroj: Youtube

VZDĚLÁNÍ

Myslíte si, že prostitutky byly hloupé? Kdepak, naopak bývaly velice chytré. Velice často se stávalo, že některou dívku ze střední třídy si vyhlédl bohatý muž a zaplatil jí vzdělání. Ženy se také vzdělávaly mezi sebou. Lákalo to totiž zákazníky.

Zdroj: Youtube

PORTFOLIO NABÍDKY

Tisíc lidí, tisíc chutí a bordely ve viktoriánské éře se snažily vycházet vstříc všem zákazníkům. Existovala proto nabídka pro fanoušky sado maso, pro milovníky sexu více lidech i pro gaye. Zkrátka jste přišli a vybrali si na co máte chuť.

Zdroj: Youtube

VÝBĚR ZE SLEČEN

Kromě portfolia služeb dostal zákazník i portfolio slečen. Mohl si vybrat dívku podle věku, barvy vlasů, národnosti, schopností. Zkrátka soulož přímo na míru. Samozřejmě byly určité dívky o které byl zájem větší a vydělávaly svému bordelu více peněz.

Zdroj: Youtube 

ILEGALITA

Prostituce ve viktoriánské éře nebyla ilegální, byla spousta věcí, které se k ní pojily, ilegální byly. Například ženy se na ulici nesměly sdružovat a také byl zakázán alkohol na veřejnosti. Přičemž alkohol byl mnohdy to jediné, co ženám pomáhalo psychicky.

Zdroj: Youtube

ZAČÍNALY MLADÉ

Obecný problém této doby byla práce dětí. Začínaly pracovat mnohy ještě před dosažením -nácti let a nejinak tomu bylo u dívek, které měly osud prostitutek. Jejich věk býval mnohdy okolo třinácti let a nezřídka se stalo, že zemřely po styku s klientem.

Zdroj: Youtube

KLÁŠTERY

Existoval ještě horší osud, než bylo prodávat se na ulici a sice klášter. Ve chvíli, kdy mladá dívka na pokraji chudoby skončila v klášteře, rozloučila se se životem. Program byl pouze modlení, práce, modlení, práce a na to většina z nich nebyla stavěná.

Zdroj: Youtube 

VYŠETŘENÍ

Velmi vzácné byly panny, pokud dívku neznásilnil někdo na ulici, prodávalo se její panenství za vysokou cenu. Ovšem, aby to šlo, musela být vyšetřena lékařem a ten si mnohdy nebral servítky, vzal si její panenství a bordelmamá řekl, že panna nebyla.

Zdroj: Youtube

ZMĚNA

Co zabilo nejvíce prostitutek ve viktoriánské éře? Kupodivu ne mor, ale změna k lepšímu. Charles Darwin se zasadil o to, aby se podmínky pro ženy v Anglii zlepšily, ty na to ale nebyly vůbec připravené, nic jiného neuměly a mnoho jich zemřelo hlady.

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů