Šíp.deník.cz

Sportovní hvězdy jako malíři: Kupte si jejich SLŮŇATA a pomůžete dětem!

11 fotografií 11
Gabriela Koukalová a Jaromír Jágr se svými slony.
Gabriela Koukalová a Jaromír Jágr se svými slony.
Zdroj: Koláž Šíp
Gabriela Koukalová Jaromír Jágr Eva Samková Jan Železný
Sdílej článek:

Sportovci se rozhodli, že pomohou dětem, které by moc rády sportovaly, ale prostě nemohou. A je jedno, jestli jim v tom brání zdravotní handicap nebo jen nedostatek financí.

Proto se o.p.s. Život dětem spojila s Českou olympijskou nadací, která požádala známé a velmi úspěšné olympioniky o podporu. Sportovci dostali dřevěná slůňata z dílny Jiřího Soubusty a záleželo pouze na nich, jak slůně vymalují. Každý tuto práci pojal jinak a vznikl tak unikátní soubor dřevěných slůňat, která budou vítat hosty v Rio Parku na Lipně a od 15.8. 2016 do 21.8. 2016 bude na AUKRO.CZ probíhat jejich dražba.

Dřevěná slůňata 50x35cm z dílny Jiřího Soubusty, jsou od těchto sportovců: Jaromír Jágr – lední hokej, Tomáš Plekanec – lední hokej, Gábina Koukalová - biatlon, Jan Železný - oštěp, Eva Samková - snowboardcross, Mirka Topinková –Knapková - skif , Petr Koukal -badminton.

Výtěžek z charitativní aukce dřevěných slůňat je určen dětem, které by rády sportovaly. Konkrétně:

Romanovi, jehož bratr je vážně nemocný, a rodiče veškeré finanční prostředky musejí použít na jeho léčbu. Roman moc rád vesluje, ale doma už na tuto jeho krásnou zálibu nezbývají peníze. Přitom Roman sport miluje, jeho zásluhou poznal mnoho kamarádů a úžasných sportovců, kteří jsou mu vzorem. Když to zdravotní stav dovolí, přichází se za ním na veslování podívat i jeho vážně nemocný bratr, a to mu moc pomáhá v boji s velmi zákeřnou nemocí. Roman je prostě sportovec tělem i duší a je šťastný, že zásluhou laskavých lidí může veslovat a opravdu se mu daří.

Monice po autonehodě strávila rok po nemocnicích. Bydlí s rodiči a bratrem v podhorské vesnici a vždycky to byla sportovně založená rodina. Ovšem po autonehodě zůstala Monika na invalidním vozíku. Před nehodou jezdila na kole, na bruslích, lyžovala a moc ráda plavala. Najednou musela všechno opustit a téměř dva roky měla pocit, že život skončil. Postupem času se s novou situací vyrovnala a dneska i na invalidním vozíku hraje závodně stolní tenis a v zimě jezdí s rodinou lyžovat na monoski. Moc ráda by v létě jezdila na handbike, což je trojkolka, která by jí umožnila i pravidelné rehabilitace.

Výtěžek z dražby ale pomůže i dalším dětem, záleží pouze na tom, jak bude dražba úspěšná.

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů