Šíp.deník.cz

Začněte se bát HMYZU! Tihle sršni teď DĚSÍ lidi po celém světě!

Asijští sršní jsou strašidelní i po smrti.
Asijští sršní jsou strašidelní i po smrti.
Zdroj: imgur.com
Sdílej článek:

Asijští sršni začali děsit nejen Čínu, ale také Ameriku nebo Británii. S globálním oteplováním se prostě tenhle druh hmyzu začal šířit. Nejhorší na nich je, že jejich oběti čeká děsivá a bolestivá smrt.

Změny klimatu vedou k tomu, že se celosvětově zvyšuje počet kmyzu. Jako by tahle informace nebyla smutná sama o sobě, z rostoucí teploty a jiného počasí profitují i obrovští asijští sršni, kteří zabíjí nešťastníky, co je omylem vyruší.

Podle Guardianu minimálně 28 lidí zemřelo a další stovky byly zraněny při útoku roje těchto létajících zabíjáků na britských ostrovech. V Japonsku mají tihle sršni na svědomí 40 lidí ročně. Tenhle druh bodavého hmyzu svou obět pronásleduje stovky metrů, nejsou nijak vzácné příklady, kdy měl člověk více než 200 bodnutí.

Jen se na ně podívejte a představte si to. Jed z jejich žihadel navíc způsobuje anafylaktický šok. Většinou se ale tyhle potvory specializují na zabíjení jiných sršňů, čmeláků, velkého hmyzu a kudlanek. Každopádně, když je uvidíte, nesnažte se je hladit, cvrnknout ani jinak rušit!

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů