Šíp.deník.cz

Záhada Fredericka Valentiche: Pilot zmizel i s letadlem po srážce s UFO!

6 fotografií 6
Záhadné zmizení pilota Fredericka Valentiche.
Záhadné zmizení pilota Fredericka Valentiche.
Zdroj: Koláž Šíp
Pilot v malé cessně krátce před svým zmizením hlásil, že ho pronásleduje tajemný objekt. Frederickův otec ukazuje fotku pohřešovaného syna. Záchranáři se snažili, ale nenašli mladíkovo tělo ani trosky letounu. Nedaleko místa, kde se ztratil, má Frederick pamětní desku.
Sdílej článek:

Dodnes není jasné, co se stalo s mladým pilotem Frederickem Valentichem. Jisté je jen to, že těsně před svým zmizením prožil něco velmi podivného.

To není letadlo! Přesně takový byl poslední výkřik dvacetiletého mladíka, který 21. října 1978 letěl nad Bassovým průlivem oddělujícím pevninskou Austrálii od ostrova Tasmánie. Už předtím posílal do éteru jednu zvláštní zprávu za druhou. Pronásledovala ho podivná světla, poletoval kolem něj neznámý objekt, který se pohyboval neuvěřitelnou rychlostí a měnil směr tak rychle, že nemohlo jít o jakýkoli známý stroj.

Nesmí vám uniknout

Zlověstné ticho

Osudného dne vyrazil Frederick Valentich na cvičný let v malé čtyřsedadlové cessně. V podvečer odstartoval z letiště Moorabbin a vyrazil nad moře. Jeho cíl byl na zhruba 240 kilometrů vzdáleném ostrově. Přestože se rychle stmívalo, mělo jít o rutinní a poměrně krátký let. Několik minut po sedmé hodině Frederick letovému provozu v Melbourne ohlásil, že se k němu připojilo jiné letadlo. Zřetelně viděl jeho čtyři světla několik stovek metrů nad sebou.

Dispečer mu avšak odpověděl, že v oblasti není jiný stroj. Mladík za kniplem začal s rostoucím znepokojením líčit podivné chování záhadného objektu. Co vykřikl nakonec, už víme. Dispečer pak už jen slyšel velký kovový lomoz, načež se rozhostilo zlověstné ticho. Frederick se už neozval, cessna z radaru zmizela.

Nesmí vám uniknout

Unesli celé letadlo

Do pátrání se zapojila řada lodí i desítka letadel. Záchranáři čtyři dny prohledávali oblast o rozloze necelých dvou tisíc kilometrů čtverečních, ale marně. Po Frederickovi zůstaly jen nezodpovězené otázky.

Z případu se mezitím stala senzace, hovořilo se o setkání s mimozemšťany. Mladík se mohl s UFO srazit nebo ho mohli návštěvníci z jiného koutu vesmíru unést i s letadlem. Tuto teorii podporují i svědectví několika lidí, kteří osudného večera viděli nad průlivem záhadná světla.

Jiní ale tvrdí, že šlo o obyčejnou leteckou havárii. Frederick byl sice nadšený, ale přece jen začínající pilot. Do armádního letectva ho kvůli nízkému vzdělání nevzali a s malými letadly měl nalétáno jen 150 hodin. Mnozí proto dodnes tvrdí, že se ve tmě špatně zorientoval, dostal se do pozvolné vývrtky a podivná světla, která viděl, byly reflektory jeho cessny, které se zrcadlily na mořské hladině.

Podle další teorie Frederick havaroval úmyslně, protože chtěl spáchat sebevraždu. Existuje i verze, podle níž mladík zinscenoval své zmizení, aby mohl jinde začít nový život. Variant je spousta. Která je správná, to se už ale nikdy nedozvíme.

Nesmí vám uniknout
Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů