Šíp.deník.cz

BÁBOVKA trochu jinak: Přidejte mák a rozinky! Mlsné jazýčky budou v ráji!

Maková bábovka s rozinkami
Maková bábovka s rozinkami
Zdroj: Gurmet
Sdílej článek:

Suroviny na 1 formu: 250 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť, 200 g máku, 50 g rozinek, 50 g pomerančové kůry, 100 ml předehřátého mléka, 1 lžička vanilkové esence, 1 balíček vanilkového cukru, 200 g krystalového cukru, 6 vajec, 500 g polohrubé mouky, 1,5 lžičky kypřicího prášku.

Krok 1

Předehřejte troubu na 180 °C. V míse smíchejte směs máku, rozinek (ty si předem namočte, aby změkly) a pomerančové kůry, to celé zalijte zahřátým mlékem a vše dobře promíchejte.

Krok 1

Krok 2

V další misce utřete rostlinný tuk, krystalový a vanilkový cukr. Poté přidejte vanilkovou esenci. Postupně přidávejte vejce jedno po druhém a pečlivě vymíchejte. Nakonec přidejte mouku s práškem do pečiva a vše smíchejte do hladkého těsta.

Krok 2

Krok 3

Do těsta poté přidejte směs máku a rozinek a smíchejte všechno dohromady. Formu na bábovku vymažte tukem a vysypte strouhankou, aby se těsto k formě nepřilepilo. Poté ji naplňte těstem a pečte asi 40 minut. Bábovku podávejte vychladlou a posypanou moučkovým cukrem.

Krok 3

Krok 4

Doba: 50 minut

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů