Novinka

Přihlaste se k odběru našich novinek ještě dnes!

Zjistit více
NOVINKA UŽ TO VÍŠ? NE? TAK SE PŘIHLAS A ODEBÍREJ! ODEBÍRAT

DOBA JAHODOVÁ je tady! Recept na jogurtové kostky nebo nepečený tunel

Jogurtové kostky
Nepečený tunel
Krémová pochoutka
Rychlý dortík
Sdílej článek:

Jsou lahodné, osvěžující a plné vitaminů. Využijte jahodové sezony a snězte jich co nejvíc. Třeba i v zákuscích!

Jogurtové kostky

Suroviny na 1 plech
Na těsto: 4 vejce, 160 g cukru, balíček vanilínového cukru, 200 g polohrubé mouky
Na náplň: 350 g jahod, 850 g smetanového jogurtu jahodového, 2 balíčky želatinového ztužovače, 200 ml vody
Na polevu: balíček červeného dortového želé, 2 lžíce cukru, 250 ml vody

Jak na to: Na přípravu těsta vyšleháme vejce s cukrem a vanilínovým cukrem do pěny. Vmícháme mouku a vypracujeme hladké těsto. Těsto vylijeme do vymazaného a moukou vysypaného plechu. Pečeme asi 15 minut. Na přípravu náplně nakrájíme jahody na kousky a smícháme s jogurtem. Želatinový ztužovač připravíme podle návodu a vmícháme do jogurtu s jahodami. Nalijeme na vychladlý korpus. Uhladíme a dáme asi na hodinu ztuhnout. Dortové želé připravíme podle návodu a nalijeme na náplň. Necháme ztuhnout, nakrájíme na kostky a podáváme. Můžeme ozdobit čerstvými jahodami. Doba: 25 minut + tuhnutí

Nepečený tunel

Suroviny na 1 kus: 250 g jahod, 400 g zakysané smetany, 70 g moučkového cukru, balíček vanilínového cukru, balíček želatinového ztužovače, 100 ml vody, dětské piškoty

Jak na to: Na přípravu krému nakrájíme 3 jahody na plátky, zbytek nakrájíme na kousky. Zakysanou smetanu, cukr a vanilínový cukr smícháme a přimícháme nakrájené jahody. Želatinový ztužovač připravíme podle návodu a vmícháme do jahodového krému. Důkladně zamícháme. Spodek formy na srnčí hřbet poklademe plátky jahod. Nalijeme jahodový krém a na vrch položíme nahusto piškoty. Dáme na hodinu ztuhnout. Před podáváním vyklopíme a nakrájíme na plátky. Doba: 20 minut + tuhnutí

Krémová pochoutka

Suroviny na 1 formu
Na těsto: 130 g změklé hery, 80 g cukru, balíček vanilínového cukru, 2 vejce, 150 g hladké mouky, 2 lžíce mléka
Na náplň: 500 g jahod, 80 g cukru, 500 ml smetany ke šlehání, balíček želatinového ztužovače, 100 ml vlažné vody
Na ozdobení: 250 g jahod, 50 g meruňkového džemu, 250 ml smetany ke šlehání, 25 g nasekaných pistácií

Jak na to: Na těsto vymícháme heru s cukrem a vanilínovým cukrem do pěny. Přidáme vejce a vyšleháme. Mouku a mléko zašleháme do pěny. Těsto nalijeme do vymazané formy a pečeme 20 minut. Na náplň polovinu jahod rozmixujeme s cukrem. Druhou polovinu nakrájíme na kousky. Smetanu vyšleháme dotuha. Želatinový ztužovač připravíme s vodou podle návodu. Přidáme rozmixované jahody a kousky jahod. Jahodovou náplň rozetřeme na korpus a uhladíme. Dort vložíme na hodinu do chladničky. Na ozdobení jahody rozkrájíme na poloviny a rozložíme na dort. Meruňkový džem zahřejeme a pomocí štětce nebo mašlovačky potřeme jahody. Dozdobíme šlehačkou a posypeme pistáciemi. Doba: 40 minut + chlazení

Rychlý dortík

Suroviny na 1 korpus
Na těsto: 175 g změklého másla, 100 g moučkového cukru, balíček vanilínového cukru, 250 g hladké mouky
Na náplň: 1 balíček vanilkového pudinku, 500 ml mléka, 100 g cukru, 1 vejce, 250 ml smetany ke šlehání, 1 balíček smeta-fixu
Na ozdobení: 500 g jahod, 1 balíček červeného Dort-želé Dr.Oetker, 250 ml vody

Jak na to: Na těsto ušleháme máslo, moučkový a vanilínový cukr do pěny. Mouku prosejeme do mísy s pěnou a zamícháme. Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy na koláč a uhladíme. Pečeme asi 25 minut. Poté necháme vychladnout a vyklopíme. Na náplň připravíme z pudinkového prášku, mléka, cukru a vejce pudink. Smetanu a smeta-fix ušleháme do tuha. Šlehačku zlehka vmícháme do vychladlého pudinku. Krém stejnoměrně rozetřeme na korpus a obložíme jahodami. Dort-želé připravíme s vodou podle návodu na obalu. Pomocí lžíce jahody polevou zalijeme. Doba: 35 minut

Sdílej článek:
Autor: Jitka Janoušková

Doporučené články

Rubriky

Celebrity Nejčtenější celebrity Oblíbené celebrity Cestování Oblíbené destinace Láska a vztahy Zdravý vztah Lechtivé články Příběhy slavných Události slavných Vztahy slavných Recepty Kuchyně pro labužníky Zdravý jídelníček Zajímavosti Zábava a video Pro zasmání Vtipné videa

Keltské horoskopy

Přehled keltských horoskopů Dub   21. 3. (jarní rovnodennost) Topol   1. 5. – 10. 5. … Kaštan   11. 5. – 20. 5. … Jasan   21. 5. – 30. 5. … Habr   31. 5. – 10. 6. … Fíkovník   11. 6. – 20. 6. … Bříza   21. 6. (letní slunovrat) Jabloň   22. 6. – 2. 7. … Jedle   3. 7. – 13. 7. … Jilm   14. 7. – 24. 7. … Cypriš   25. 7. – 4. 8. … Cedr   15. 8. – 24. 8. … Borovice   25. 8. – 3. 9. … Vrba   4. 9. – 13. 9. … Lípa   14. 9. – 22. 9. … Oliva   23. 9. (podzimní rovn.) Líska   24. 9. – 2. 10. … Jeřáb   3. 10. – 11. 10. … Javor   12. 10. – 21. 10. … Ořešák   22. 10. – 31. 10. … Buk   21. 12. (zimní slunovrat)

Západní horoskopy

Přehled západních horoskopů Vodnář   21. 1. – 20. 2. Ryby   21. 2. – 20. 3. Beran   21. 3. – 20. 4. Býk   21. 4. – 21. 5. Blíženci   22. 5. – 21. 6. Rak   22. 6. – 22. 7. Lev   23. 7. – 22. 8. Panna   23. 8. – 22. 9. Váhy   23. 9. – 23. 10. Štír   24. 10. – 22. 11. Střelec   23. 11. – 21. 12. Kozoroh   22. 12. – 20. 1.

Čínské horoskopy

Přehled čínských horoskopů Krysa   1960, 1972, 1984 … Buvol   1961, 1973, 1985 … Tygr   1962, 1974, 1986 … Králík   1963, 1975, 1987 … Drak   1964, 1976, 1988 … Had   1965, 1977, 1989 … Kůň   1966, 1978, 1990 … Ovce   1967, 1979, 1991 … Opice   1968, 1980, 1992 … Kohout   1969, 1981, 1993 … Pes   1970, 1982, 1994 … Vepř   1971, 1983, 1995 …

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů Vodnář   21. 1. – 20. 2. Ryby   21. 2. – 20. 3. Beran   21. 3. – 20. 4. Býk   21. 4. – 21. 5. Blíženci   22. 5. – 21. 6. Rak   22. 6. – 22. 7. Lev   23. 7. – 22. 8. Panna   23. 8. – 22. 9. Váhy   23. 9. – 23. 10. Štír   24. 10. – 22. 11. Střelec   23. 11. – 21. 12. Kozoroh   22. 12. – 20. 1.

Vážení čtenáři,

náš web ŠÍP přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění našich novinek - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr novinek i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT