Novinka

Přihlaste se k odběru našich novinek ještě dnes!

Zjistit více
NOVINKA UŽ TO VÍŠ? NE? TAK SE PŘIHLAS A ODEBÍREJ! ODEBÍRAT

Dobroty s chutí CHERRY: Křehká roláda, Olé pohár a babiččin koláč

Babiččin koláč
Rychlý Olé pohár
Křehká roláda
Višňový dortík
Sdílej článek:

Ze šťavnatých višní nebo třešní se dají připravit výborné dezerty. Kdo má rád příchuť cherry, určitě jim neodolá.

Babiččin koláč

Suroviny na 24 porcí
Na těsto: 350 g višní (může být kompot), 250 g polotučného tvarohu, 150 g změklého másla, 150 g moučkového cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 1 vejce, 300 g hladké mouky, 1 balíček prášku do pečiva s vinným kamenem
Na ozdobení: 50 g rozpuštěného másla, 25 g mandlových plátků, 1 balíček Dort-želé červeného, 250 ml vody, 2 lžíce cukru

Jak na to: Višně vypeckujeme (kompot necháme odkapat). Na přípravu těsta v míse vařečkou utřeme tvaroh s máslem, cukrem, vanilínovým cukrem a vejcem dohladka. Přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem a vařečkou vypracujeme dohladka. Těsto na pomoučené pracovní ploše ještě prohněteme. Pomocí válečku vyválíme na obdélník 30 x 40 cm a přeneseme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Na těsto poklademe hromádky višní. Volné těsto pokapeme rozpuštěným máslem a posypeme plátky mandlí. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 25 minut. Na ozdobení připravíme dort-želé s vodou a cukrem podle návodu a pomocí lžíce naneseme na višně. Necháme zatuhnout. Doba: 40 minut

Rychlý Olé pohár

Suroviny na 4 porce: 400 g zakysané smetany, 300 ml studeného mléka, 30 g moučkového cukru, 1 balíček Créme Olé pudingu bez vaření s vanilkovou příchutí, 60 g dětských piškotů, 4 lžíce griotky, 200 g vypeckovaných višní, 200 ml smetany ke šlehání, 1 balíček vanilínového cukru, půlka balíčku Polevy tmavé Dr.Oetker

Jak na to: Do uzavíratelné mísy o objemu 3 l vlijeme zakysanou smetanu, mléko, cukr a Créme Olé. Mísu uzavřeme víkem. Několikrát intenzivně protřepeme tak, aby byly všechny přísady dobře promíchané. Vše ještě důkladně promícháme vařečkou. Na dna pohárů naskládáme piškoty, které provlhčíme trochou griotky. Na piškoty navrstvíme višně (několik višní schováme na ozdobení) a krém. Postup opakujeme. Povrch postříkáme zbytkem griotky. Smetanu ke šlehání vyšleháme s vanilínovým cukrem dotuha. Navršíme na krém a dozdobíme višněmi a tmavou polevou. Doba: 15 minut

Křehká roláda

Suroviny na 1 kus
Na těsto: 5 bílků, 5 žloutků, 50 g moučkového cukru, 60 g polohrubé mouky, 1 lžička prášku do pečiva
Na náplň: višňový kompot bez pecek (hmotnost po odkapání 370 g), 250 g polotučného tvarohu, 3 lžíce moučkového cukru, 250 ml mléka, 1 balíček Créme Olé s čokoládovou příchutí Dr.Oetker

Jak na to: Na přípravu těsta vyšleháme sníh z bílků dotuha. Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny a krátce zašleháme mouku s kypřicím práškem. Do směsi opatrně vařečkou vmícháme sníh. Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 10 minut. Upečený plát vyklopíme na pocukrovaný papír na pečení. Stáhneme papír, na kterém jsme plát pekli, a srolujeme. Na přípravu náplně necháme višně odkapat. V míse smícháme tvaroh s cukrem, mlékem, Créme Olé a šleháme asi 3 minuty do zhoustnutí. Vychladlý plát rozvineme a potřeme náplní. Poklademe odkapanými višněmi a zarolujeme. Roládu uložíme do chladničky. Doba: 35 minut

Višňový dortík

Suroviny na 1 korpus 
Na těsto: 250 g polohrubé mouky, 1 balíček prášku do pečiva, 230 g cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 2 vejce, 120 ml mléka, 120 ml oleje
Na náplň: višňový nebo třešňový kompot bez pecek (hmotnost cca 350 g), 250 ml smetany ke šlehání, 1 balíček Crème Olé pudingu bez vaření s čokoládovou příchutí, 1 balíček smeta-fixu
Na ozdobení: 1 Poleva tmavá

Jak na to: Na těsto smícháme mouku s kypřicím práškem, přidáme cukr, vanilínový cukr, vejce, olej a mléko. Ručně vymícháme hladké těsto. Nalijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy. Vložíme do trouby a pečeme asi 25 minut. Korpus necháme vychladnout. Odstraníme formu a korpus podélně rozřízneme. Na náplň vlijeme do uzavíratelné nádoby o objemu 3 l kompotované višně i se šťávou. Přilijeme smetanu ke šlehání, přidáme puding bez vaření a smeta-fix. Mísu pevně uzavřeme víkem. Několikrát intenzivně protřepeme tak, aby byly všechny přísady promíchané. Vše ještě důkladně promícháme metličkou. Náplň naneseme na spodní část korpusu a zakryjeme druhou částí korpusu. Polevu rozpustíme podle návodu a dort polijeme. Před podáváním necháme ztuhnout v chladničce. Doba: 45 minut + tuhnutí

Sdílej článek:
Autor: Jitka Janoušková

Doporučené články

Rubriky

Celebrity Nejčtenější celebrity Oblíbené celebrity Cestování Oblíbené destinace Láska a vztahy Zdravý vztah Lechtivé články Příběhy slavných Události slavných Vztahy slavných Recepty Kuchyně pro labužníky Zdravý jídelníček Zajímavosti Zábava a video Pro zasmání Vtipné videa

Keltské horoskopy

Přehled keltských horoskopů Dub   21. 3. (jarní rovnodennost) Topol   1. 5. – 10. 5. … Kaštan   11. 5. – 20. 5. … Jasan   21. 5. – 30. 5. … Habr   31. 5. – 10. 6. … Fíkovník   11. 6. – 20. 6. … Bříza   21. 6. (letní slunovrat) Jabloň   22. 6. – 2. 7. … Jedle   3. 7. – 13. 7. … Jilm   14. 7. – 24. 7. … Cypriš   25. 7. – 4. 8. … Cedr   15. 8. – 24. 8. … Borovice   25. 8. – 3. 9. … Vrba   4. 9. – 13. 9. … Lípa   14. 9. – 22. 9. … Oliva   23. 9. (podzimní rovn.) Líska   24. 9. – 2. 10. … Jeřáb   3. 10. – 11. 10. … Javor   12. 10. – 21. 10. … Ořešák   22. 10. – 31. 10. … Buk   21. 12. (zimní slunovrat)

Západní horoskopy

Přehled západních horoskopů Vodnář   21. 1. – 20. 2. Ryby   21. 2. – 20. 3. Beran   21. 3. – 20. 4. Býk   21. 4. – 21. 5. Blíženci   22. 5. – 21. 6. Rak   22. 6. – 22. 7. Lev   23. 7. – 22. 8. Panna   23. 8. – 22. 9. Váhy   23. 9. – 23. 10. Štír   24. 10. – 22. 11. Střelec   23. 11. – 21. 12. Kozoroh   22. 12. – 20. 1.

Čínské horoskopy

Přehled čínských horoskopů Krysa   1960, 1972, 1984 … Buvol   1961, 1973, 1985 … Tygr   1962, 1974, 1986 … Králík   1963, 1975, 1987 … Drak   1964, 1976, 1988 … Had   1965, 1977, 1989 … Kůň   1966, 1978, 1990 … Ovce   1967, 1979, 1991 … Opice   1968, 1980, 1992 … Kohout   1969, 1981, 1993 … Pes   1970, 1982, 1994 … Vepř   1971, 1983, 1995 …

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů Vodnář   21. 1. – 20. 2. Ryby   21. 2. – 20. 3. Beran   21. 3. – 20. 4. Býk   21. 4. – 21. 5. Blíženci   22. 5. – 21. 6. Rak   22. 6. – 22. 7. Lev   23. 7. – 22. 8. Panna   23. 8. – 22. 9. Váhy   23. 9. – 23. 10. Štír   24. 10. – 22. 11. Střelec   23. 11. – 21. 12. Kozoroh   22. 12. – 20. 1.

Vážení čtenáři,

náš web ŠÍP přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění našich novinek - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr novinek i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT