více >>

Novinka

Přihlaste se k odběru našich novinek ještě dnes!

Zjistit více
NOVINKA UŽ TO VÍŠ? NE? TAK SE PŘIHLAS A ODEBÍREJ! ODEBÍRAT ×

DOMÁCÍ CUKROVINKY: Karamelky, pralinky a křupavé marshmallow

Křupavé marshmallow
Švestkové pralinky
Tvrdé bonbony
Mléčné karamelky
Sdílej článek:

Rádi si pochutnáváte na sušenkách nebo bonbonech? Pokud ano, tak si tyhle laskominy zkuste vyrobit sami. Inspirujte se našimi tipy.

Křupavé marshmallow

Suroviny na 20 kusů: 50 g kompotovaných nasekaných třešní, 350 g rýžových křupek, případně burisonů, 125 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť, 500 g bonbonů marshmallow, 2x 200 g rozpuštěné bílé čokolády na vaření, cukrářské papírové košíčky

Jak na to: Rozpusťte rostlinný tuk a přidejte bonbony marshmallow, míchejte, dokud se téměř nerozpustí. Do směsi poté přidejte rýžové křupky nebo burisony a třešně a vše promíchejte. Nachystejte si papírové košíčky, do kterých lžičkou vložte tuto směs. Mezitím nechte rozpustit bílou čokoládu na vaření a pak lžičkou košíčky zalévejte. Rozložte košíky na plech a dejte ztuhnout do lednice. Případně můžete směs z marshmallow zalít čokoládou na plechu, nechat zatuhnout, poté rozkrájet a vložit do cukrářských papírových košíčků. Doba: 20 minut

Švestkové pralinky

Suroviny na 30 kusů: 100 g sušených švestek bez pecek (asi 15 kusů), 75 ml červeného vína, 150 g marcipánu, 50 g moučkového cukru
Na ozdobení: 1 balíček tmavé polevy

Jak na to: Švestky podélně rozpulte. Víno v malém hrnku uveďte do varu, přidejte švestky a povařte cca 3 minuty. Asi na hodinu nechte macerovat. Marcipán a moučkový cukr spolu propracujte, aby vznikla kompaktní hmota. Na pracovní ploše lehce vysypané moučkovým cukrem vyválejte čtverec 30 x 30 cm a nakrájejte na 30 obdélníčků 5 x 6 cm. Vždy půlku švestky položte doprostřed obdélníčku z marcipánu a zabalte do marcipánu tak, aby vznikl váleček. Na ozdobení rozpusťte polevu podle návodu. Švestky zabalené v marcipánu pomocí vidličky ponořte do čokolády, nechte odkapat a zatuhnout. Po zatuhnutí vytvořte ze zbylé polevy proužky. Až do doby podávání uložte pralinky do chladu. Doba: 40 minut + macerování

Mléčné karamelky

Suroviny na 20 kusů: 500 g krupicového cukru, 150 g Hera máslová příchuť, 300 ml smetany, 50 g sójové mouky, do karamelek můžete dle chuti přidat koření – skořice, badyán, lékořice

Jak na to: Cukr v hrnci nebo v hlubší pánvi roztavte do světle hnědé barvy. Poté přidejte rostlinný tuk a rozmíchejte. Takto připravenou směs zaprašte sójovou moukou, lehce promíchejte, jako když děláte jíšku, a vše zalijte horkou smetanou. Poté nechte vařit cca 10 minut na mírnějším ohni. Po uvaření přelijte směs přes kovové síto do kovové misky a šlehejte, dokud směs nebude vlažná. Proces můžete urychlit tak, že misku vložíte do studené vodní lázně. Vlažnou směs nalijte do plechu vyloženého silikonovou podložkou a nechte zatuhnout. Poté nakrájejte a zabalte do celofánu. Doba: 30 minut

Tvrdé bonbony

Suroviny na 30 bonbonů: Jeden a čtvrt hrnku cukru krupice, půl hrnku kukuřičného sirupu, třetina hrnku vody, 1 lžička pomerančové nebo jiné esence, půlka lžičky potravinářského barviva (nemusí být), olej na vymazání papíru, čtvrtka hrnku moučkového cukru na poprášení

Jak na to: V kastrůlku na plotně smíchejte dohromady cukr, kukuřičný sirup a přidejte třetinu hrnku vody. Zahřívejte na středním plameni, míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Poté vařte bez míchání alespoň 40 minut. Během vaření směs kontrolujte. Že je cukr dostatečně svařený, poznáte, že se za vařečkou potáhne dlouhá nit. Odstavte bonbonovou směs z plamene, vmíchejte příchuť a barvivo. Na vymaštěný pečicí papír nalijte směs a povrch poprašte moučkovým cukrem. Nechte plát, nejlépe přes noc, v chladu ztvrdnout a pak jej rozlámejte na kousky. Ty nasypte do sáčku, kelímku nebo krabičky. Domácí bonbony uchovejte v chladu. Doba: 50 minut

Sdílej článek:
Autor: Jitka Janoušková
Doprava a logistika - Doprava a logistika Skladník 17 000 Kč Skladníci, obsluha manipulačních vozíků Skladník. Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Dvousměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 17000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Pracovní náplň: , • Příjem a výdej materiálu z a do výroby , • Manipulace se zbožím fyzicky a s VZV , • Inventury tzn. odpovědnost za fyzický stav skladu , • Úklid a udržování pořádku ve skladu , • Nakládky a vykládky zboží s přepravci , • Správné označení zboží , • Skenování a kopírování dokladů , • Obsluha čtečky čárových kódů , • Výpomoc při manipulaci ve skladu látek , • Dodržování FIFO , • Třídění odpadů a dodržování BOZP , • Podřízený vedoucímu logistiky , , Požadavky: , • SOŠ popř. SOU a praxe min. 1 rok , • Praxe a znalost práce ve skladu – není podmínkou , • Oprávnění k řízení VZV – není podmínkou , • Manuální zručnost , • Smysl pro pořádek , • Organizační schopnosti a nutnost stanovení si priorit , • Základní znalost NJ – není podmínkou , • Chuť pracovat a nadšení podmínkou , , Své životopis zasílejte na kral@staalboek.cz. Pracoviště: Staalboek s.r.o., 588 41 Vyskytná nad Jihlavou. Informace: Zdeněk Král, . Doprava a logistika - HLEDÁME ŘIDIČE SK C,E na CZ a EU 27 000 Kč Nabízíme práci pro řidiče sk. C,E 1. Práce po CZ a SK, víkendy doma, návěs plachta (většinou paletové zboží, ne pošta) 27-35.000 Kč podle ujetých km. 2. práce Frigo po EU 35-45.000 Kč podle km (hodně záleží jak často potřebuje být řidič doma). Jsme firma Tereo plus s.r.o. sídlo Praha depo Brno. Seriozní jednání. Obě práce jsou pro naše stálé zákazníky, technika v dobrém stavu, zázemí. Stavebnictví - Stavebnictví Stavební dělník 13 500 Kč Dělníci v oblasti výstavby budov. Požadované vzdělání: základní + praktická škola. Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 13500 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Podle §92. Pracoviště: Baubusiness s.r.o., Nad Studánkou, č.p. 121, 251 01 Říčany u Prahy. Informace: Ivan Stolets, +420 777 177 510.

Doporučené články

Rubriky

Celebrity Nejčtenější celebrity Oblíbené celebrity Cestování Oblíbené destinace Láska a vztahy Zdravý vztah Lechtivé články Příběhy slavných Události slavných Vztahy slavných Recepty Kuchyně pro labužníky Zdravý jídelníček Zajímavosti Zábava a video Pro zasmání Vtipné videa

Keltské horoskopy

Přehled keltských horoskopů Dub   21. 3. (jarní rovnodennost) Topol   1. 5. – 10. 5. … Kaštan   11. 5. – 20. 5. … Jasan   21. 5. – 30. 5. … Habr   31. 5. – 10. 6. … Fíkovník   11. 6. – 20. 6. … Bříza   21. 6. (letní slunovrat) Jabloň   22. 6. – 2. 7. … Jedle   3. 7. – 13. 7. … Jilm   14. 7. – 24. 7. … Cypriš   25. 7. – 4. 8. … Cedr   15. 8. – 24. 8. … Borovice   25. 8. – 3. 9. … Vrba   4. 9. – 13. 9. … Lípa   14. 9. – 22. 9. … Oliva   23. 9. (podzimní rovn.) Líska   24. 9. – 2. 10. … Jeřáb   3. 10. – 11. 10. … Javor   12. 10. – 21. 10. … Ořešák   22. 10. – 31. 10. … Buk   21. 12. (zimní slunovrat)

Západní horoskopy

Přehled západních horoskopů Vodnář   21. 1. – 20. 2. Ryby   21. 2. – 20. 3. Beran   21. 3. – 20. 4. Býk   21. 4. – 21. 5. Blíženci   22. 5. – 21. 6. Rak   22. 6. – 22. 7. Lev   23. 7. – 22. 8. Panna   23. 8. – 22. 9. Váhy   23. 9. – 23. 10. Štír   24. 10. – 22. 11. Střelec   23. 11. – 21. 12. Kozoroh   22. 12. – 20. 1.

Čínské horoskopy

Přehled čínských horoskopů Krysa   1960, 1972, 1984 … Buvol   1961, 1973, 1985 … Tygr   1962, 1974, 1986 … Králík   1963, 1975, 1987 … Drak   1964, 1976, 1988 … Had   1965, 1977, 1989 … Kůň   1966, 1978, 1990 … Ovce   1967, 1979, 1991 … Opice   1968, 1980, 1992 … Kohout   1969, 1981, 1993 … Pes   1970, 1982, 1994 … Vepř   1971, 1983, 1995 …

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů Vodnář   21. 1. – 20. 2. Ryby   21. 2. – 20. 3. Beran   21. 3. – 20. 4. Býk   21. 4. – 21. 5. Blíženci   22. 5. – 21. 6. Rak   22. 6. – 22. 7. Lev   23. 7. – 22. 8. Panna   23. 8. – 22. 9. Váhy   23. 9. – 23. 10. Štír   24. 10. – 22. 11. Střelec   23. 11. – 21. 12. Kozoroh   22. 12. – 20. 1.

Vážení čtenáři,

náš web ŠÍP přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

https info

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění našich novinek - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr novinek i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT