Novinka

Přihlaste se k odběru našich novinek ještě dnes!

Zjistit více
NOVINKA UŽ TO VÍŠ? NE? TAK SE PŘIHLAS A ODEBÍREJ! ODEBÍRAT

Domácí KOBLIHY: Obrazový návod na tradiční českou pochoutku

Sdílej článek:

Suroviny na 30 koblih: 4 lžíce moučkového cukru, kostka droždí (42 g), 300 ml mléka, 100 g másla, 6 žloutků, 3 lžíce rumu, 400 g polohrubé mouky, 200 g hladké mouky, špetka soli, nastrouhaná kůra z 1 citronu, marmeláda na náplň, olej na smažení

Krok 1

Lžíci cukru s droždím rozmíchejte na kašičku a přidejte 2 lžíce vlažného mléka a lžíci mouky. Nechte na teplém místě vzejít kvásek. Máslo utřete se zbylým cukrem na hladkou pěnu a postupně do ní zašlehávejte žloutky a rum. Do mísy prosejte obě mouky, přidejte sůl a nastrouhanou citronovou kůru. Přidejte kvásek a vlažné mléko a vařečkou vypracujte hladké těsto.

Krok 1

Krok 2

Směs nejprve promíchejte a poté nadzdvihávejte těsto vařečkou jedním směrem proti stěně mísy, dokud se dokonale nespojí a nepřestane se lepit na stěny. Mísu s těstem přikryjte utěrkou a nechte na teplém místě alespoň hodinu kynout, mělo by zdvojnásobit svůj objem.

Krok 2

Krok 3

Těsto vyklopte na lehce pomoučenou plochu a rozdělte na 3 části. Z každé vyválejte placku o síle 1 cm. Skleničkou nebo hrnkem o průměru asi 8 cm vykrájejte z těsta kolečka (jedno kolečko těsně vedle druhého).

Krok 3

Krok 4

Na polovinu koleček naklaďte lžičkou marmeládu a přiklopte prázdným kolečkem. Okraje k sobě dobře přitiskněte, koblihy znovu trošku poprašte moukou a nechte na válu dalších 15 minut kynout.

Krok 4

Krok 4

Krok 5

V malém kastrole nebo v menší pánvi rozehřejte vyšší vrstvu oleje, koblihy by v něm měly plavat. Koblihy smažte dozlatova po obou stranách, asi 5 minut. Vyndávejte je ven děrovanou naběračkou nebo lžící a pokládejte je na ubrousky nebo papírové utěrky, které odsají přebytečný tuk. Hotové koblihy lehce poprašte moučkovým cukrem.

Krok 5

Doba: 130 minut + kynutí

Sdílej článek:
Autor: Jitka Janoušková

Doporučené články

Rubriky

Celebrity Nejčtenější celebrity Oblíbené celebrity Cestování Oblíbené destinace Láska a vztahy Zdravý vztah Lechtivé články Příběhy slavných Události slavných Vztahy slavných Recepty Kuchyně pro labužníky Zdravý jídelníček Zajímavosti Zábava a video Pro zasmání Vtipné videa

Keltské horoskopy

Přehled keltských horoskopů Dub   21. 3. (jarní rovnodennost) Topol   1. 5. – 10. 5. … Kaštan   11. 5. – 20. 5. … Jasan   21. 5. – 30. 5. … Habr   31. 5. – 10. 6. … Fíkovník   11. 6. – 20. 6. … Bříza   21. 6. (letní slunovrat) Jabloň   22. 6. – 2. 7. … Jedle   3. 7. – 13. 7. … Jilm   14. 7. – 24. 7. … Cypriš   25. 7. – 4. 8. … Cedr   15. 8. – 24. 8. … Borovice   25. 8. – 3. 9. … Vrba   4. 9. – 13. 9. … Lípa   14. 9. – 22. 9. … Oliva   23. 9. (podzimní rovn.) Líska   24. 9. – 2. 10. … Jeřáb   3. 10. – 11. 10. … Javor   12. 10. – 21. 10. … Ořešák   22. 10. – 31. 10. … Buk   21. 12. (zimní slunovrat)

Západní horoskopy

Přehled západních horoskopů Vodnář   21. 1. – 20. 2. Ryby   21. 2. – 20. 3. Beran   21. 3. – 20. 4. Býk   21. 4. – 21. 5. Blíženci   22. 5. – 21. 6. Rak   22. 6. – 22. 7. Lev   23. 7. – 22. 8. Panna   23. 8. – 22. 9. Váhy   23. 9. – 23. 10. Štír   24. 10. – 22. 11. Střelec   23. 11. – 21. 12. Kozoroh   22. 12. – 20. 1.

Čínské horoskopy

Přehled čínských horoskopů Krysa   1960, 1972, 1984 … Buvol   1961, 1973, 1985 … Tygr   1962, 1974, 1986 … Králík   1963, 1975, 1987 … Drak   1964, 1976, 1988 … Had   1965, 1977, 1989 … Kůň   1966, 1978, 1990 … Ovce   1967, 1979, 1991 … Opice   1968, 1980, 1992 … Kohout   1969, 1981, 1993 … Pes   1970, 1982, 1994 … Vepř   1971, 1983, 1995 …

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů Vodnář   21. 1. – 20. 2. Ryby   21. 2. – 20. 3. Beran   21. 3. – 20. 4. Býk   21. 4. – 21. 5. Blíženci   22. 5. – 21. 6. Rak   22. 6. – 22. 7. Lev   23. 7. – 22. 8. Panna   23. 8. – 22. 9. Váhy   23. 9. – 23. 10. Štír   24. 10. – 22. 11. Střelec   23. 11. – 21. 12. Kozoroh   22. 12. – 20. 1.

Vážení čtenáři,

náš web ŠÍP přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění našich novinek - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr novinek i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT