Novinka

Přihlaste se k odběru našich novinek ještě dnes!

Zjistit více
NOVINKA UŽ TO VÍŠ? NE? TAK SE PŘIHLAS A ODEBÍREJ! ODEBÍRAT

Domácí ovocné MOUČNÍKY: Malinoví motýlci, višňový dezert a jahodové kostky

Višňový dezert
Malinoví motýlci
Jahodové kostky
Třešňový koláč
Sdílej článek:

Upéct dezert plný ovoce není žádná věda! Ať už použijete plody čerstvé, kompotované či mražené, výsledek bude stát za to!

Višňový dezert

Suroviny na 1 formu
Na těsto: 250 g polohrubé mouky, 1 balíček prášku do pečiva, 230 g cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 2 vejce, 120 ml mléka, 120 ml oleje
Na náplň: višňový kompot bez pecek, 250 ml smetany ke šlehání, 1 balíček Crème Olé pudinku bez vaření s čokoládovou příchutí Dr. Oetker, 1 balíček Smeta-fixu, 1 tmavá poleva

Jak na to: Na těsto smícháme mouku s kypřicím práškem, přidáme cukr, vanilínový cukr, vejce, olej a mléko. Ručně vymícháme hladké těsto. Nalijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy. Vložíme do trouby a pečeme asi 25 minut. Korpus necháme vychladnout. Odstraníme formu a korpus podélně rozřízneme. Na náplň vlijeme do uzavíratelné nádoby o objemu 3 l kompotované višně i se šťávou. Přilijeme smetanu ke šlehání, přidáme pudink bez vaření a smeta-fix. Pevně uzavřeme víkem. Několikrát protřepeme tak, aby byly všechny přísady promíchané. Náplň naneseme na spodní část korpusu a zakryjeme druhou částí korpusu. Polevu rozpustíme podle návodu a dort polijeme. Před podáváním necháme ztuhnout v chladničce. Doba: 40 minut + tuhnutí

Malinoví motýlci

Suroviny na 16 porcí
Na těsto: 200 g hladké mouky, půl lžičky prášku do pečiva, 60 g cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 130 g změklého másla
Na odpalované těsto: 330 ml vody, 70 g másla, špetka soli, 200 g hladké mouky, 40 g Gustinu jemného kukuřičného škrobu, 5 vajec, půl lžičky prášku do pečiva
Na náplň: 3 lžíce malinového džemu, 400 g malin, 1 balíček Pudinku Naturamyl s vanilkovou příchutí, 500 ml mléka, 40 g cukru, 500 g polotučného tvarohu, 50 g moučkového cukru, šťáva z jednoho citronu, 1 balíček želatinového ztužovače, 250 ml smetany ke šlehání, 100 ml vlažné vody

Jak na to: Na křehké těsto smícháme mouku, kypřicí prášek, cukr a vanilínový cukr. Přidáme máslo a vypracujeme do hladka. Vyválíme plát (30 x 40 cm) a pečeme 10 minut. Na odpalované těsto svaříme v kastrůlku vodu s máslem a solí. Odstavíme z plotny a přidáme mouku smíchanou se škrobem. Vypracujeme těsto, které zahříváme po dobu asi 1 minuty („odpalujeme"). Těsto vložíme do mísy, přidáme vejce a kypřicí prášek. Z těsta odebereme 1/3 a rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení. Pečeme 20 minut. Prvních 15 minut troubu neotevíráme! Plát necháme vychladnout. Stejným způsobem upečeme další 2 pláty. Jeden plát nakrájíme na 16 obdélníků, které rozpůlíme. Vzniklé trojúhelníčky odložíme na později. Plát z křehkého těsta potřeme džemem. Přiložíme plát z odpalovaného těsta a přitlačíme. Na náplň uvaříme pudink s mlékem a cukrem podle návodu a necháme vychladnout. Přidáme tvaroh, moučkový cukr, šťávu z citronu, želatinový ztužovač a smetanu ušlehanou dotuha. Půl náplně rozetřeme na plát, posypeme 200 g malin a přiložíme zbylý plát. Druhou polovinu náplně rovnoměrně rozetřeme po povrchu. Moučník ozdobíme trojúhelníčky a malinami. Doba: 60 minut

Jahodové kostky

Suroviny na 1 plech
Na těsto: 4 vejce, 160 g cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 200 g polohrubé mouky, půl balíčku prášku do pečiva
Na náplň: 350 g čerstvých jahod, 850 g smetanového jogurtu jahodového, 2 balíčky želatinového ztužovače, 200 ml vody
Na polevu: 1 balíček červeného Dortového želé Dr.Oetker, 2 lžíce cukru, 250 ml vody

Jak na to: Vyšleháme vejce s cukrem a vanilínovým cukrem do pěny. Zlehka vmícháme mouku smíchanou s kypřicím práškem a vypracujeme hladké těsto. To vylijeme do vymazaného a moukou vysypaného plechu. Uhladíme a dáme do předehřáté trouby péct na 15 minut. Upečený korpus necháme vychladnout. Na náplň nakrájíme jahody na kousky a smícháme s jogurtem. Želatinový ztužovač připravíme s vodou podle návodu a vmícháme do jogurtu s jahodami. Důkladně zamícháme. Náplň nalijeme na vychladlý korpus. Pomocí stěrky uhladíme a dáme asi na hodinu ztuhnout do chladničky. Dortové želé připravíme s cukrem a vodou podle návodu a nalijeme na náplň. Necháme ztuhnout, nakrájíme na kostky a podáváme. Můžeme ozdobit čerstvými jahodami. Doba: 40 minut + tuhnutí

Třešňový koláč

Suroviny na 1 formu
Na těsto: 200 g hladké mouky, 80 g měkkého másla nebo margarínu, 70 g cukru, 1 balíček vanilínového cukru, špetka soli, 1 lžička citronového aroma, 1 vejce
Na náplň: 500 g tvarohu, 200 g moučkového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 1 balíček vanilkového pudinku, 100 ml oleje, 4 lžíce rumu, 2 vejce, 250 ml mléka, 350 g vypeckovaných třešní, 2 lžíce moučkového cukru

Jak na to: Na těsto na vále smícháme mouku s máslem, cukrem, vanilínovým cukrem, solí, citronovým aroma, vejcem a vypracujeme hladké těsto. To vložíme do vymazané a moukou vysypané dortové formy a ručně rozmačkáme na dno a 3 cm po okrajích. Na náplň vymícháme tvaroh, cukr, vanilkový cukr, pudink, olej, rum, vejce a mléko do hladké hmoty. Náplň rozetřeme na těsto a na náplň poklademe třešně. Formu vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 45 minut. Po vychladnutí oddělíme okraj formy a povrch dortu posypeme moučkovým cukrem. Doba: 60 minut

Náš tip: Všechny recepty jsou připraveny a pečlivě vyzkoušeny ve Zkušební kuchyni Dr. Oetker. Pokud použijete suroviny této značky, máte záruku, že se vám moučník vždy povede.

Sdílej článek:
Autor: Jitka Janoušková

Doporučené články

Rubriky

Celebrity Nejčtenější celebrity Oblíbené celebrity Cestování Oblíbené destinace Láska a vztahy Zdravý vztah Lechtivé články Příběhy slavných Události slavných Vztahy slavných Recepty Kuchyně pro labužníky Zdravý jídelníček Zajímavosti Zábava a video Pro zasmání Vtipné videa

Keltské horoskopy

Přehled keltských horoskopů Dub   21. 3. (jarní rovnodennost) Topol   1. 5. – 10. 5. … Kaštan   11. 5. – 20. 5. … Jasan   21. 5. – 30. 5. … Habr   31. 5. – 10. 6. … Fíkovník   11. 6. – 20. 6. … Bříza   21. 6. (letní slunovrat) Jabloň   22. 6. – 2. 7. … Jedle   3. 7. – 13. 7. … Jilm   14. 7. – 24. 7. … Cypriš   25. 7. – 4. 8. … Cedr   15. 8. – 24. 8. … Borovice   25. 8. – 3. 9. … Vrba   4. 9. – 13. 9. … Lípa   14. 9. – 22. 9. … Oliva   23. 9. (podzimní rovn.) Líska   24. 9. – 2. 10. … Jeřáb   3. 10. – 11. 10. … Javor   12. 10. – 21. 10. … Ořešák   22. 10. – 31. 10. … Buk   21. 12. (zimní slunovrat)

Západní horoskopy

Přehled západních horoskopů Vodnář   21. 1. – 20. 2. Ryby   21. 2. – 20. 3. Beran   21. 3. – 20. 4. Býk   21. 4. – 21. 5. Blíženci   22. 5. – 21. 6. Rak   22. 6. – 22. 7. Lev   23. 7. – 22. 8. Panna   23. 8. – 22. 9. Váhy   23. 9. – 23. 10. Štír   24. 10. – 22. 11. Střelec   23. 11. – 21. 12. Kozoroh   22. 12. – 20. 1.

Čínské horoskopy

Přehled čínských horoskopů Krysa   1960, 1972, 1984 … Buvol   1961, 1973, 1985 … Tygr   1962, 1974, 1986 … Králík   1963, 1975, 1987 … Drak   1964, 1976, 1988 … Had   1965, 1977, 1989 … Kůň   1966, 1978, 1990 … Ovce   1967, 1979, 1991 … Opice   1968, 1980, 1992 … Kohout   1969, 1981, 1993 … Pes   1970, 1982, 1994 … Vepř   1971, 1983, 1995 …

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů Vodnář   21. 1. – 20. 2. Ryby   21. 2. – 20. 3. Beran   21. 3. – 20. 4. Býk   21. 4. – 21. 5. Blíženci   22. 5. – 21. 6. Rak   22. 6. – 22. 7. Lev   23. 7. – 22. 8. Panna   23. 8. – 22. 9. Váhy   23. 9. – 23. 10. Štír   24. 10. – 22. 11. Střelec   23. 11. – 21. 12. Kozoroh   22. 12. – 20. 1.

Vážení čtenáři,

náš web ŠÍP přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění našich novinek - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr novinek i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT