Krok 1
Z hladké mouky, cukru, sádla, vajec, sody, medu a mléka vytvoříme nelepivé těsto a dobře ho propracujeme na válu nebo pracovní ploše. Těsto rozdělíme na 6 dílů a z každého vyválíme placku o síle asi 0,5 cm.
Krok 2
Každou placku vykrojíme dokulata podle talíře. Z odkrojků těsta vyválíme poslední placku. Tu již vykrajovat nemusíme, poslouží na závěrečné zdobení. Placky dáme na plech vyložený pečicím papírem a postupně je upečeme v troubě do zezlátnutí.
Krok 3
KRÉM: Mléko nalijeme do kastrolu, přidáme mouku a vanilkový cukr a metlou rozmícháme. Pomalu zahříváme a stále mícháme. Do horké směsi zašleháme žloutky a až kaše zhoustne, odstavíme ji ze sporáku. Necháme zchladnout a vešleháme zbylý cukr, ořechy a máslo. Vyšleháme hladký krém, který necháme vychladit.
Krok 4
Nyní můžeme dort sestavit. Krém natřeme na placku, přiklopíme další plackou a tu opět potřeme. Pokračujeme, dokud nedojdou vykrojené pláty. Poslední potřeme i na vrchu a krémem potřeme i stěny dortu. Poslední nevykrojenou placku rozdrobíme a vršek i boky drobečky posypeme. Dort necháme přes noc v chladu rozležet a na závěr ozdobíme půlkami ořechů.
Doba: 60 minut + chlazení