Novinka

Přihlaste se k odběru našich novinek ještě dnes!

Zjistit více
NOVINKA UŽ TO VÍŠ? NE? TAK SE PŘIHLAS A ODEBÍREJ! ODEBÍRAT

GRILOVANÉ dobroty: Burger s čedarem, kotlety s broskvovou salsou a čevabčiči

Burger se slaninou a čedarem
Čevabčiči s petrželovým salátkem
Vepřové kotlety s broskvovou salsou
Bůček s BBQ omáčkou
Sdílej článek:

Máte chuť na poctivou grilovanou dobrotu? Pak si ji připravte sami. Nabízíme varianty, na kterých si pochutná celá rodina.

Vepřový burger se slaninou a čedarem

Suroviny (pro 4 porce): 500 g mletého vepřového masa, 4 housky na burgery, 4 plátky čedaru ve fólii, 4 plátky slaniny, 2 hrsti rukoly, 2 stroužky česneku, 1 červená cibule, 1 velké masité rajče, 4 lžíce lehké majonézy, 2 lžíce čerstvé nasekané šalvěje, 2 lžičky mleté uzené papriky, sůl, pepř

Jak na to: Mleté maso uhněteme s prolisovaným česnekem a dochutíme solí, pepřem, šalvějí a mletou uzenou paprikou. Vypracujeme 4 ploché burgery. Maso musí být i po smísení neustále studené.
Plátky slaniny opečeme na nepřilnavé pánvi dokřupava. Rajče očistíme a připravíme si z něj 4 úhledné plátky. Rukolu propereme, osušíme a hodně nahrubo nasekáme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky, které rozebereme na kolečka.
Vepřové burgery opečeme na grilu nebo na grilovací pánvi z obou stran dozlatova (dohromady asi 10 až 15 minut podle tloušťky). Dáme stranou a necháme chvíli odpočívat. Housky na burgery překrojíme a krátce opečeme na straně řezu.
Spodní housku potřeme majonézou, na ni dáme burger, na něj plátek čedaru a slaniny. Přidáme rajče, cibuli, rukolu a završíme půlkou housky. Doba: 45 minut

Čevabčiči s petrželovým salátkem

Suroviny (pro 4 porce): 600 g čevabčiči Naši řezníci, 1 velký svazek listové petržele, 1 velké masité rajče, 1 šalotka, 1 lžíce olivového oleje, 1 lžíce citronové šťávy, sůl, pepř


Jak na to: Petržel očistíme, osušíme a zbavíme velkých stonků. Šalotku oloupeme a nasekáme nadrobno. Rajče očistíme a nakrájíme na co nejmenší kostičky. Vše pak spolu smícháme s najemno nasekanou petrželí. Dochutíme olivovým olejem, citronovou šťávou, solí a pepřem.
Čevabčiči mezitím osušíme papírovým ubrouskem a grilujeme na rozpáleném grilu (nebo grilovací pánvi) z obou stran, dohromady asi 8 až 10 minut. Poté ihned podáváme s petrželovým salátkem. Doba: 30 minut

Vepřové kotlety s broskvovou salsou

Suroviny (pro 4 porce): 4 vepřové kotlety, 2 broskve, půlka červené papriky, 2 lžíce nadrobno nasekané pažitky, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce nadrobno nasekané šalotky, 1 lžíce citronové šťávy, sůl, pepř, olej na potření

Jak na to: Broskve očistíme, zbavíme pecky, oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Papriku očistíme a také nakrájíme na kostičky. V misce smícháme broskev, šalotku, papriku, olivový olej a citronovou šťávu. Osolíme, opepříme a dobře promícháme. Kotlety očistíme a osušíme. Důkladně osolíme a opepříme z obou stran a potřeme trochou oleje. Kotlety grilujeme nejprve na přímém žáru z obou stran (dohromady asi 3 až 4 minuty), poté je přesuneme mimo přímý žár grilu a necháme dopéct (asi 6 až 8 minut podle velikosti). Po opečení dáme kotlety odpočinout asi na 5 minut a pak podáváme přelité broskvovou salsou. Doba: 30 minut 

Bůček s BBQ omáčkou

Suroviny (pro 4 porce): 1 kg vepřového kořeněného boku (bez kosti), 150 ml BBQ omáčky

Jak na to: Marinovaný bůček vybalíme a pomocí ubrousku zbavíme případné přebytečné marinády. Plátky bůčku grilujeme nejprve na nepřímém mírnějším žáru, kde maso pomalu opékáme a průběžně otáčíme. Při každém otočení maso potřeme BBQ omáčkou a hlídáme, aby se nepřipalovala (dohromady asi 10 minut). Když je maso propečené, přeneseme jej krátce na silnější žár, kde na něm vytvoříme otisk mřížky a pak rovnou podáváme. Doba: 30 minut

Sdílej článek:
Autor: Jitka Janoušková

Doporučené články

Rubriky

Celebrity Nejčtenější celebrity Oblíbené celebrity Cestování Oblíbené destinace Láska a vztahy Zdravý vztah Lechtivé články Příběhy slavných Události slavných Vztahy slavných Recepty Kuchyně pro labužníky Zdravý jídelníček Zajímavosti Zábava a video Pro zasmání Vtipné videa

Keltské horoskopy

Přehled keltských horoskopů Dub   21. 3. (jarní rovnodennost) Topol   1. 5. – 10. 5. … Kaštan   11. 5. – 20. 5. … Jasan   21. 5. – 30. 5. … Habr   31. 5. – 10. 6. … Fíkovník   11. 6. – 20. 6. … Bříza   21. 6. (letní slunovrat) Jabloň   22. 6. – 2. 7. … Jedle   3. 7. – 13. 7. … Jilm   14. 7. – 24. 7. … Cypriš   25. 7. – 4. 8. … Cedr   15. 8. – 24. 8. … Borovice   25. 8. – 3. 9. … Vrba   4. 9. – 13. 9. … Lípa   14. 9. – 22. 9. … Oliva   23. 9. (podzimní rovn.) Líska   24. 9. – 2. 10. … Jeřáb   3. 10. – 11. 10. … Javor   12. 10. – 21. 10. … Ořešák   22. 10. – 31. 10. … Buk   21. 12. (zimní slunovrat)

Západní horoskopy

Přehled západních horoskopů Vodnář   21. 1. – 20. 2. Ryby   21. 2. – 20. 3. Beran   21. 3. – 20. 4. Býk   21. 4. – 21. 5. Blíženci   22. 5. – 21. 6. Rak   22. 6. – 22. 7. Lev   23. 7. – 22. 8. Panna   23. 8. – 22. 9. Váhy   23. 9. – 23. 10. Štír   24. 10. – 22. 11. Střelec   23. 11. – 21. 12. Kozoroh   22. 12. – 20. 1.

Čínské horoskopy

Přehled čínských horoskopů Krysa   1960, 1972, 1984 … Buvol   1961, 1973, 1985 … Tygr   1962, 1974, 1986 … Králík   1963, 1975, 1987 … Drak   1964, 1976, 1988 … Had   1965, 1977, 1989 … Kůň   1966, 1978, 1990 … Ovce   1967, 1979, 1991 … Opice   1968, 1980, 1992 … Kohout   1969, 1981, 1993 … Pes   1970, 1982, 1994 … Vepř   1971, 1983, 1995 …

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů Vodnář   21. 1. – 20. 2. Ryby   21. 2. – 20. 3. Beran   21. 3. – 20. 4. Býk   21. 4. – 21. 5. Blíženci   22. 5. – 21. 6. Rak   22. 6. – 22. 7. Lev   23. 7. – 22. 8. Panna   23. 8. – 22. 9. Váhy   23. 9. – 23. 10. Štír   24. 10. – 22. 11. Střelec   23. 11. – 21. 12. Kozoroh   22. 12. – 20. 1.

Vážení čtenáři,

náš web ŠÍP přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění našich novinek - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr novinek i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT