Novinka

Přihlaste se k odběru našich novinek ještě dnes!

Zjistit více
NOVINKA UŽ TO VÍŠ? NE? TAK SE PŘIHLAS A ODEBÍREJ! ODEBÍRAT

HOVĚZÍ MASO mnoha chutí: Tatarák, křupavé krokety i klasické roštěnky

Hovězí krokety
Minutka z mikrovlnky
Klasické roštěnky
Sdílej článek:

Jste masoví? Pak určitě neodoláte býčí oháňce s vůní majoránky, tataráčku nebo roštěnce.Podle nás zvládnete tyhle lahůdky hravě.

Tatarský biftek

Suroviny na 4 porce: 500 g mletého hovězího masa, 2 žloutky, lžíce hořčice, 3 lžíce olivového oleje, 3 lžíce bazalky nasekané najemno, 3 lžíce kaparů, 2 lžíce petrželky nasekané najemno, 2 šalotky nasekané najemno, 1 lžíce worcesterské omáčky, sůl, pepř

Jak na to: V misce smíchejte žloutky a hořčici, přidejte trochu soli a pepře. Za stálého míchání přilévejte olej, až vznikne majonéza. Přidejte všechny ostatní přísady kromě masa a směs důkladně promíchejte. Nakonec přidejte mleté maso, které ještě před tím pečlivě rozmělněte vidličkou. Pak směs opět pomocí vidličky spojte. Podle chuti dochuťte. Tatarák rozdělte na talíře a ihned podávejte. Nejlépe chutná namazaný na opečeném chlebu nebo na křupavé vece. Doba: 10 minut

Křupavé krokety

Suroviny na 4 porce: 250 g toastového chleba, 1 šálek mléka, 500 g mletého hovězího masa, 2 vejce, 1 lžíce mouky, 150 g slaniny nakrájené najemno, 1 lžička nasekaného tymiánu , 2 lžíce oleje, sůl, pepř

Jak na to: Toastový chléb namočte do mléka a nechte okapat. V míse smíchejte všechny suroviny kromě oleje. Ochuťte solí a pepřem. Opět dobře promíchejte. Z masové hmoty vytvořte kuličky o velikosti vlašského ořechu. Na pánvi rozpalte olej a krokety smažte ze všech stran asi 8 minut. Podávejte s dušenými zelenými fazolkami, pečivem nebo s bramborovou kaší.

Tip: Pokud máte rádi ostřejší chuť, můžete do mletého hovězího přisypat chilli a kari koření.

Doba: 15 minut

Minutka z mikrovlnky

Suroviny na 4 porce: 150 g anglické slaniny, 600 g zadního hovězí z kýty, 1 lžíce oleje, 2 kostky hovězího vývaru, 1 šálek červeného vína, 1 lžíce cukru, 10 nakládaných cibulek, 1 konzerva sterilované mrkve, 1 lžíce nasekaného tymiánu, 3 lžíce nasekané petrželky, sůl, pepř

Jak na to: Na talíř rozložte nakrájenou slaninu, vložte do mikrovlnky a vařte minutu na nejvyšší výkon. Přidejte maso nakrájené na kostky. Pokapte olejem a vařte v mikrovlnce minutu. Slijte šťávu a vařte další 2 minuty. V trošce vody rozpusťte kostky vývaru. Přidejte víno, cukr, sůl a pepř. Omáčku vařte 2 minuty v mikrovlnce na nejvyšší výkon. Pak ji nalijte na maso se slaninou a dejte stranou. Mrkev nakrájejte na kolečka. Nechte ji vařit ve vlastní šťávě 2 minuty. Šťávu slijte a mrkev přidejte k masu. Posypte tymiánem a petrželkou. Vařte ještě minutu. Před podáváním ozdobíme cibulkami. Doba: 10 minut

Klasické roštěnky

Suroviny na 4 porce: 750 g hovězí roštěné, 1 lžíce plnotučné hořčice, 2 lžíce hladké mouky, 3 lžíce sádla, 3 střední cibule, 800 ml hovězího vývaru, sůl, pepř

Jak na to: Maso rozkrájejte na plátky. Lehce je naklepejte, osolte a opepřete. Plátky potřete z obou stran hořčicí a obalte v mouce. V kastrolu rozpalte dvě lžíce sádla a roštěnky zprudka opékejte, každou stranu asi 2 minuty. Pak je vyjměte a nechte stranou. Do výpeku dejte pokrájenou cibuli, přidejte lžíci sádla a restujte ji, až zezlátne. Pak do ní vraťte plátky masa. Maso podlijte vývarem a zamíchejte. Poté stáhněte teplotu na minimum a roštěnky pomaličku duste, asi 60 minut. Plátky masa vyjměte, omáčku propasírujte přes hladké síto. Podávejte s rýží. Doba: 80 minut

Sdílej článek:
Autor: Jitka Janoušková

Doporučené články

Rubriky

Celebrity Nejčtenější celebrity Oblíbené celebrity Cestování Oblíbené destinace Láska a vztahy Zdravý vztah Lechtivé články Příběhy slavných Události slavných Vztahy slavných Recepty Kuchyně pro labužníky Zdravý jídelníček Zajímavosti Zábava a video Pro zasmání Vtipné videa

Keltské horoskopy

Přehled keltských horoskopů Dub   21. 3. (jarní rovnodennost) Topol   1. 5. – 10. 5. … Kaštan   11. 5. – 20. 5. … Jasan   21. 5. – 30. 5. … Habr   31. 5. – 10. 6. … Fíkovník   11. 6. – 20. 6. … Bříza   21. 6. (letní slunovrat) Jabloň   22. 6. – 2. 7. … Jedle   3. 7. – 13. 7. … Jilm   14. 7. – 24. 7. … Cypriš   25. 7. – 4. 8. … Cedr   15. 8. – 24. 8. … Borovice   25. 8. – 3. 9. … Vrba   4. 9. – 13. 9. … Lípa   14. 9. – 22. 9. … Oliva   23. 9. (podzimní rovn.) Líska   24. 9. – 2. 10. … Jeřáb   3. 10. – 11. 10. … Javor   12. 10. – 21. 10. … Ořešák   22. 10. – 31. 10. … Buk   21. 12. (zimní slunovrat)

Západní horoskopy

Přehled západních horoskopů Vodnář   21. 1. – 20. 2. Ryby   21. 2. – 20. 3. Beran   21. 3. – 20. 4. Býk   21. 4. – 21. 5. Blíženci   22. 5. – 21. 6. Rak   22. 6. – 22. 7. Lev   23. 7. – 22. 8. Panna   23. 8. – 22. 9. Váhy   23. 9. – 23. 10. Štír   24. 10. – 22. 11. Střelec   23. 11. – 21. 12. Kozoroh   22. 12. – 20. 1.

Čínské horoskopy

Přehled čínských horoskopů Krysa   1960, 1972, 1984 … Buvol   1961, 1973, 1985 … Tygr   1962, 1974, 1986 … Králík   1963, 1975, 1987 … Drak   1964, 1976, 1988 … Had   1965, 1977, 1989 … Kůň   1966, 1978, 1990 … Ovce   1967, 1979, 1991 … Opice   1968, 1980, 1992 … Kohout   1969, 1981, 1993 … Pes   1970, 1982, 1994 … Vepř   1971, 1983, 1995 …

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů Vodnář   21. 1. – 20. 2. Ryby   21. 2. – 20. 3. Beran   21. 3. – 20. 4. Býk   21. 4. – 21. 5. Blíženci   22. 5. – 21. 6. Rak   22. 6. – 22. 7. Lev   23. 7. – 22. 8. Panna   23. 8. – 22. 9. Váhy   23. 9. – 23. 10. Štír   24. 10. – 22. 11. Střelec   23. 11. – 21. 12. Kozoroh   22. 12. – 20. 1.

Vážení čtenáři,

náš web ŠÍP přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění našich novinek - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr novinek i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT