Novinka

Přihlaste se k odběru našich novinek ještě dnes!

Zjistit více
NOVINKA UŽ TO VÍŠ? NE? TAK SE PŘIHLAS A ODEBÍREJ! ODEBÍRAT

ITALSKÁ KLASIKA po česku: Toskánská rajčátka, neapolský salát a frittata

Toskánská rajčátka
Neapolský salát
Špagetová omeleta
Sdílej článek:

Milujete italskou kuchyni? Pokud se vám nechce do pizzerie, připravte si nějakou z dobrot sami. I v českém provedení chutnají znamenitě.

Toskánská rajčátka

Suroviny (na 4 porce): 8 větších rajčat, 300 g mletého masa, 1 větší cibule, olej, sůl, 3 stroužky česneku, 2 barevné papriky, lžička oregana, špetka drceného pepře, lžička tymiánu, 250 ml Spak ďábelské omáčka, hrst nasekané petrželky, 150 g pikantní klobásy, trocha horké vody na podlití, bylinky na zdobení

Jak na to: Rajčata zbavíme vršku a dužinu vydlabeme. Připravíme si náplň tak, že na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli s česnekem, přidáme mleté maso a restujeme asi 5 minut. Pak přidáme dužinu z rajčat, nakrájené papriky a klobásu a okořeníme. Nakonec vše zalijeme ďábelskou omáčkou a dusíme asi 15 minut. Připravíme si zapékací misku, rajčatům lehce seřízneme spodní část, aby lépe stála, plníme je směsí, přiklopíme odříznutými vršky a naskládáme do misky. Zapékáme v troubě asi 15 minut. Podáváme s chlebem nebo rýží. Doba: 35 minut

Neapolský salát s lososem

Suroviny (na 4 porce): Svazek chřestu, 20 dkg uzeného lososa, 1 červená cibule, 3 plátky másla, sůl, pepř, bageta
Zálivka: 4 lžíce zakysané smetany, 2 kouličky sýra mozzarella, lžíce bílého vína, pár kapek citronu, lístky máty

Jak na to: Chřest očistíme a okrájíme od všech tvrdých částí, omyjeme, nakrájíme na čtyřcentimetrové kousky a dáme do vroucí osolené vody. Vaříme 8 až 10 minut, až je chřest měkký. Komu se nechce chřest čistit a vařit, může použít konzervovaný. Mezitím na másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku. Uzeného lososa nakrájíme na proužky. Dresink připravíme smícháním zakysané smetany, nadrobno nakrájeného sýra mozzarella, bílého vína, citronové šťávy a natrhaných mátových lístečků. Vařený chřest scedíme, dáme do mísy, přidáme osmahnutou cibulku, uzeného lososa, opepříme a lehce promícháme. Servírujeme s opečenou bagetou, přelité dresinkem a ozdobené lístečkem máty jako svačinku či lehkou večeři.  Doba: 20 minut

Špagetová omeleta (frittata)

Suroviny (na 4 porce): balíček špaget, 4 vejce, 100 g pikantní klobásy, 2 rajčata, 100 g mozzarelly, 2 lžíce nasekané petrželky, 4 lžíce oleje, sůl, pepř

Jak na to: Špagety uvaříme podle návodu. Do mísy vyklepneme vejce, osolíme, opepříme a prošleháme vidličkou. Přidáme na plátky nakrájenou klobásu, na kostičky nakrájená rajčata, mozzarellu a drobně nasekanou petrželku. Špagety slijeme, přendáme do mísy, přidáme směs s klobásou a promícháme. Ve větší pánvi rozehřejeme polovinu oleje a na něj vyklopíme směs se špagetami. Povrch urovnáme, přiklopíme pokličkou a smažíme 10 minut. Poté špagety obracečkou uvolníme a vyklopíme na rovný talíř. Do pánve vlijeme zbylý olej a opět ho rozehřejeme. Špagety přesuneme zpět do pánve, neopečenou stranou dolů, a smažíme dalších 10 minut. Opět uvolníme ode dna a nakrájíme na porce. Podáváme se salátem z rukoly a rajčat. Doba: 30 minut

Sdílej článek:
Autor: Jitka Janoušková

Doporučené články

Rubriky

Celebrity Nejčtenější celebrity Oblíbené celebrity Cestování Oblíbené destinace Láska a vztahy Zdravý vztah Lechtivé články Příběhy slavných Události slavných Vztahy slavných Recepty Kuchyně pro labužníky Zdravý jídelníček Zajímavosti Zábava a video Pro zasmání Vtipné videa

Keltské horoskopy

Přehled keltských horoskopů Dub   21. 3. (jarní rovnodennost) Topol   1. 5. – 10. 5. … Kaštan   11. 5. – 20. 5. … Jasan   21. 5. – 30. 5. … Habr   31. 5. – 10. 6. … Fíkovník   11. 6. – 20. 6. … Bříza   21. 6. (letní slunovrat) Jabloň   22. 6. – 2. 7. … Jedle   3. 7. – 13. 7. … Jilm   14. 7. – 24. 7. … Cypriš   25. 7. – 4. 8. … Cedr   15. 8. – 24. 8. … Borovice   25. 8. – 3. 9. … Vrba   4. 9. – 13. 9. … Lípa   14. 9. – 22. 9. … Oliva   23. 9. (podzimní rovn.) Líska   24. 9. – 2. 10. … Jeřáb   3. 10. – 11. 10. … Javor   12. 10. – 21. 10. … Ořešák   22. 10. – 31. 10. … Buk   21. 12. (zimní slunovrat)

Západní horoskopy

Přehled západních horoskopů Vodnář   21. 1. – 20. 2. Ryby   21. 2. – 20. 3. Beran   21. 3. – 20. 4. Býk   21. 4. – 21. 5. Blíženci   22. 5. – 21. 6. Rak   22. 6. – 22. 7. Lev   23. 7. – 22. 8. Panna   23. 8. – 22. 9. Váhy   23. 9. – 23. 10. Štír   24. 10. – 22. 11. Střelec   23. 11. – 21. 12. Kozoroh   22. 12. – 20. 1.

Čínské horoskopy

Přehled čínských horoskopů Krysa   1960, 1972, 1984 … Buvol   1961, 1973, 1985 … Tygr   1962, 1974, 1986 … Králík   1963, 1975, 1987 … Drak   1964, 1976, 1988 … Had   1965, 1977, 1989 … Kůň   1966, 1978, 1990 … Ovce   1967, 1979, 1991 … Opice   1968, 1980, 1992 … Kohout   1969, 1981, 1993 … Pes   1970, 1982, 1994 … Vepř   1971, 1983, 1995 …

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů Vodnář   21. 1. – 20. 2. Ryby   21. 2. – 20. 3. Beran   21. 3. – 20. 4. Býk   21. 4. – 21. 5. Blíženci   22. 5. – 21. 6. Rak   22. 6. – 22. 7. Lev   23. 7. – 22. 8. Panna   23. 8. – 22. 9. Váhy   23. 9. – 23. 10. Štír   24. 10. – 22. 11. Střelec   23. 11. – 21. 12. Kozoroh   22. 12. – 20. 1.

Vážení čtenáři,

náš web ŠÍP přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění našich novinek - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr novinek i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT