Novinka
Přihlaste se k odběru našich novinek ještě dnes!
Suroviny (na 1 kus): 100 g moučkového cukru, 1 balení cukrářských (podlouhlých) piškotů, sáček vanilkového cukru, 2 žloutky, 200 g másla, 250 g tvarohu, 80 g kakaa, 120 g sekaných mandlí. 150 g pomerančového likéru, 100 g loupaných mandlí, 2 ks kávových zrn (pro dekoraci).
Do mixéru vložte moučkový cukr, vanilkový cukr a žloutky a mixujte do hladka cca 30 sekund. Přidejte změklé máslo a mixujte dalších cca 30 sekund. Přidejte tvaroh a mixujte 20 sekund do spojení směsi. Odeberte asi 1/3 krému a odložte si ho stranou. Do zbylé směsi přidejte kakao a umixujte do hladka cca 10 sekund.
Na kulatý talíř (cca 35 cm v průměru) rozložte jednu vrstvu podlouhlých piškotů namočených v likéru. Na ně navrstvěte čokoládový krém.
Přidejte další vrstvu piškotů a na ně nalijte připravený vanilkový krém. Poté udělejte další vrstvu z piškotů a na závěr dejte vrstvu čokoládového krému.
Krém opatrně rozetřete po celém dortu a vytvarujte tělo ježka. Dort ozdobte mandlemi, které představují bodliny, a dvě zrnka kávy použijte k vytvoření očí. Dort dejte ztuhnout do chladu a podávejte.