Novinka

Přihlaste se k odběru našich novinek ještě dnes!

Zjistit více
NOVINKA UŽ TO VÍŠ? NE? TAK SE PŘIHLAS A ODEBÍREJ! ODEBÍRAT

Krémové POLÉVKY: Bramborová se žampiony či hrášková s uzeným

Dýňový krém
Bramborový krém se žampiony
Brokolicový krém
Hráškový krém s uzeným masem
Sdílej článek:

Krémové polévky mají jednu velkou a nespornou výhodu. Ptáte se jakou? Jednoznačně časovou nenáročnost. Pokud máte doma potřebné suroviny, které v danou chvíli odpovídají vašemu gastronomickému požadavku, máte vyhráno.

Dýňový krém

Ingredience (4 porce): 1 větší dýně Hokkaido (nebo muškátové dýně), 2 cibule, 250 ml tučné zakysané smetany K-Classic, 2 lžíce másla, 1 lžička mletého zázvoru, půlka lžičky mletého badyánu, půlka lžičky mleté skořice, půlka lžičky mletého chilli, sůl, pepř

Postup:
1. Dýni rozčtvrtíme, zbavíme tuhých konců a jader. Dáme ji do pekáče, zakryjeme ji alobalem a pečeme v troubě asi hodinu při 150 °C. Po upečení dýni rozdělíme na menší kusy.
2. Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na másle a osolíme, přidáme upečenou dýni, zalijeme vodou a přidáme koření. Promícháme, přivedeme k varu a vaříme mírným varem asi deset minut.
3. Na konci odstavíme, rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka a přidáme zakysanou smetanu. Naposledy zkontrolujeme ochucení a podle potřeby doladíme solí a pepřem. Ještě horký krém podáváme.

Bramborový krém se žampiony

Ingredience (4 porce): 700 ml vývaru, 200 g brambor, 250 g žampionů, 150 g tučné zakysané smetany K-Classic, 1 pórek, 2 lžíce oleje, půlka lžičky nasekané majoránky, sůl, pepř

Postup:
1. Pórek očistíme a světlou část nakrájíme na kolečka. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a asi čtvrtinu si dáme stranou.
2. Žampiony, pórek a brambory orestujeme na 1 lžíci oleje, zalijeme vývarem a povaříme asi 20 minut do změknutí. Zbylé žampiony orestujeme dozlatova na zbylém oleji. Dochutíme solí, pepřem a polovinou majoránky.
3. Polévku rozmixujeme a vmícháme 2/3 zakysané smetany. Dochutíme solí, pepřem a zbylou majoránkou. V talíři pak zdobíme plátky žampionů a zbylou zakysanou smetanou.

Brokolicový krém

Ingredience (4 porce): 500 g brokolice, 1 litr zeleninového nebo drůbežího vývaru, 100 ml tučné smetany K-Classic, 1 střední cibule, 2 lžíce másla, 2 lžíce hladké bílé mouky K-Classic, sůl, pepř

Postup:
1. Očistíme si hlávku brokolice a rozdělíme ji na jednotlivé růžičky. Cibuli si oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky.
2. V kastrolu rozehřejeme máslo a opečeme na něm cibulku, dokud nezesklovatí. Ihned zaprášíme moukou, dále rozmícháme a necháme asi 2 minuty rozvonět.
3. Zalijeme vývarem, osolíme a vaříme asi 15 minut. Do vývaru poté přidáme brokolici a vše vaříme dalších deset minut.
4. Na konci polévku odstavíme z plamene a přidáme smetanu. Rozmixujeme vše ponorným mixérem, ochutnáme a popřípadě naposledy dosolíme a dopepříme.

Hráškový krém s uzeným masem

Ingredience (4 porce): 750 ml vody, 500 g mraženého hrášku, 300 g uzeného kolene (nebo uzené šunky od kosti) K-Purland, 250 ml tučné smetany na vaření K-Classic, 2 cibule, 1 lžíce másla, 1 lžíce mouky, sůl, pepř, muškátový oříšek, bobkový list, nové koření

Postup:
1. Uzené maso dáme do hrnce s vodou, přidáme jednu oloupanou cibuli, bobkový list, nové koření a pár kuliček pepře. Povaříme asi 30 minut do změknutí. Scedíme, vývar uschováme a maso obereme a nakrájíme na drobné kostičky.
2. Máslo rozehřejeme, přidáme nadrobno nasekanou cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme mouku, promícháme a orestujeme na světlou jíšku. Zalijeme vývarem z uzeného masa a povaříme asi 15 minut.
3. Přidáme hrášek, krátce povaříme a odstavíme. Vmícháme smetanu a rozmixujeme mixérem. Dochutím solí, pepřem a muškátovým oříškem. Vmícháme uzené maso a podáváme.

Sdílej článek:
Autor: Jitka Janoušková

Doporučené články

Rubriky

Celebrity Nejčtenější celebrity Oblíbené celebrity Cestování Oblíbené destinace Láska a vztahy Zdravý vztah Lechtivé články Příběhy slavných Události slavných Vztahy slavných Recepty Kuchyně pro labužníky Zdravý jídelníček Zajímavosti Zábava a video Pro zasmání Vtipné videa

Keltské horoskopy

Přehled keltských horoskopů Dub   21. 3. (jarní rovnodennost) Topol   1. 5. – 10. 5. … Kaštan   11. 5. – 20. 5. … Jasan   21. 5. – 30. 5. … Habr   31. 5. – 10. 6. … Fíkovník   11. 6. – 20. 6. … Bříza   21. 6. (letní slunovrat) Jabloň   22. 6. – 2. 7. … Jedle   3. 7. – 13. 7. … Jilm   14. 7. – 24. 7. … Cypriš   25. 7. – 4. 8. … Cedr   15. 8. – 24. 8. … Borovice   25. 8. – 3. 9. … Vrba   4. 9. – 13. 9. … Lípa   14. 9. – 22. 9. … Oliva   23. 9. (podzimní rovn.) Líska   24. 9. – 2. 10. … Jeřáb   3. 10. – 11. 10. … Javor   12. 10. – 21. 10. … Ořešák   22. 10. – 31. 10. … Buk   21. 12. (zimní slunovrat)

Západní horoskopy

Přehled západních horoskopů Vodnář   21. 1. – 20. 2. Ryby   21. 2. – 20. 3. Beran   21. 3. – 20. 4. Býk   21. 4. – 21. 5. Blíženci   22. 5. – 21. 6. Rak   22. 6. – 22. 7. Lev   23. 7. – 22. 8. Panna   23. 8. – 22. 9. Váhy   23. 9. – 23. 10. Štír   24. 10. – 22. 11. Střelec   23. 11. – 21. 12. Kozoroh   22. 12. – 20. 1.

Čínské horoskopy

Přehled čínských horoskopů Krysa   1960, 1972, 1984 … Buvol   1961, 1973, 1985 … Tygr   1962, 1974, 1986 … Králík   1963, 1975, 1987 … Drak   1964, 1976, 1988 … Had   1965, 1977, 1989 … Kůň   1966, 1978, 1990 … Ovce   1967, 1979, 1991 … Opice   1968, 1980, 1992 … Kohout   1969, 1981, 1993 … Pes   1970, 1982, 1994 … Vepř   1971, 1983, 1995 …

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů Vodnář   21. 1. – 20. 2. Ryby   21. 2. – 20. 3. Beran   21. 3. – 20. 4. Býk   21. 4. – 21. 5. Blíženci   22. 5. – 21. 6. Rak   22. 6. – 22. 7. Lev   23. 7. – 22. 8. Panna   23. 8. – 22. 9. Váhy   23. 9. – 23. 10. Štír   24. 10. – 22. 11. Střelec   23. 11. – 21. 12. Kozoroh   22. 12. – 20. 1.

Vážení čtenáři,

náš web ŠÍP přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění našich novinek - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr novinek i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT