Novinka

Přihlaste se k odběru našich novinek ještě dnes!

Zjistit více
NOVINKA UŽ TO VÍŠ? NE? TAK SE PŘIHLAS A ODEBÍREJ! ODEBÍRAT

LETNÍ dezerty: Čokoládové broskve, melounová miska, mramorová bublanina

Mramorová bublanina
Čokoládová broskev
Meruňkové koláčky
Melounová miska
Sdílej článek:

I v létě přijde vhod svěží sladká tečka. Podle našich receptů si můžete připravit dezert třeba s ovocem, ať už pečený nebo za studena.

Mramorová bublanina

Suroviny na 1 plech
Na těsto: 7 vajec, 100 g cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 4 lžíce oleje, 110 g hladké mouky, 1 balíček prášku do pečiva, 1 balíček pudingu kakaového, 500 ml mléka, 40 g cukru
Na ozdobení: 400 g zakysané smetany, 2 balíčky vanilínového cukru, poleva tmavá

Jak na to: Na přípravu těsta vyšleháme vejce, cukr, vanilínový cukr a olej do pěny. Vmícháme mouku a prášek do pečiva. Těsto nalijeme do vymazaného plechu. Podle návodu na obale uvaříme puding a vychladlý ho pomocí lžíce dávkujeme na těsto. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 25 minut. Po upečení na ještě teplý moučník nalijeme dvě smetany smíchané s vanilínovým cukrem. Polevu připravíme podle návodu na obale, odstřihneme růžek a moučník dozdobíme. Doba: 40 minut

Čokoládové broskve

Suroviny na 4 porce: 1 balíček Pudingu s čokoládovou příchutí Dr. Oetker, 400 ml mléka, 3 lžíce cukru, 250 g měkkého tvarohu, 8 půlek osušených kompotovaných broskví, 8 lístečků máty

Jak na to: Puding uvaříme podle návodu se 400 ml mléka a 2  žícemi cukru. Odebereme asi 8 lžiček tvarohu, které si uložíme stranou na ozdobení. Zbylý tvaroh vmícháme do pudingu. Broskve položíme na dezertní talířky kulatou stranou dolů. Spodní část broskve seřízneme, aby nepadaly, a naplníme pudingovou směsí. Každou broskev dozdobíme po lžičce odebraného tvarohu, který osladíme lžičkou cukru. Nakonec položíme lísteček máty. Doba: 20 minut

Meruňkové koláčky

Suroviny na 24 kusů
Na těsto: 1 balení Buchet Dr. Oetker, 260 ml vlažné vody, 120 ml oleje
Na náplň: 1 balíček Zlatého klasu, 300 ml mléka, 30 g cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 250 g měkkého polotučného tvarohu
Na ozdobu a posypání: 50 g nasekaných nesolených pistácií, 300 g nakrájených meruněk, 1 vejce, 2 zarovnané lžíce moučkového cukru

Jak na to: Připravíme těsto na buchty s vodou a olejem podle návodu. Po vykynutí rozdělíme na 24 kusů, rozválíme na tloušťku asi 1 cm a z každého dílku vytvarujeme kuličku. Pomocí dna skleničky z kuliček vytvarujeme placku s vyšším okrajem. Na přípravu náplně připravíme Zlatý klas s mlékem (300 ml), cukrem (30 g) a vanilínovým cukrem podle návodu a necháme vychladnout. Přidáme tvaroh a vymícháme dohladka. Naplníme středy koláčků, povrch ozdobíme ovocem, posypeme pistáciemi a okraje potřeme rozšlehaným vejcem. Koláčky položíme na plech vyložený papírem na pečení. Dáme do předehřáté trouby a pečeme asi 20 minut. Po vychladnutí posypeme moučkovým cukrem. Doba: 45 minut

Melounová miska

Suroviny na 2 porce: 1 balíček pudingu s vanilkovou příchutí, 2 lžíce cukru, 450 ml mléka, 150 g zakysané smetany, 1 žlutý zralý meloun, lístky máty

Jak na to: Puding uvaříme podle návodu, ale pouze s 2 lžícemi cukru a 450 ml mléka. Necháme vychladnout. Do vychladlého pudingu vmícháme zakysanou smetanu. Meloun rozpůlíme. Lžičkou vydlabeme z melounu kuličky. Případnou vodu z melounu slijeme. 2/3 kuliček vmícháme do pudingu. Touto pudingovou směsí naplníme slupky melounu. Zbylou třetinou kuliček dezert ozdobíme a přidáme i lístky máty. Doba: 20 minut

Sdílej článek:
Autor: Jitka Janoušková

Doporučené články

Rubriky

Celebrity Nejčtenější celebrity Oblíbené celebrity Cestování Oblíbené destinace Láska a vztahy Zdravý vztah Lechtivé články Příběhy slavných Události slavných Vztahy slavných Recepty Kuchyně pro labužníky Zdravý jídelníček Zajímavosti Zábava a video Pro zasmání Vtipné videa

Keltské horoskopy

Přehled keltských horoskopů Dub   21. 3. (jarní rovnodennost) Topol   1. 5. – 10. 5. … Kaštan   11. 5. – 20. 5. … Jasan   21. 5. – 30. 5. … Habr   31. 5. – 10. 6. … Fíkovník   11. 6. – 20. 6. … Bříza   21. 6. (letní slunovrat) Jabloň   22. 6. – 2. 7. … Jedle   3. 7. – 13. 7. … Jilm   14. 7. – 24. 7. … Cypriš   25. 7. – 4. 8. … Cedr   15. 8. – 24. 8. … Borovice   25. 8. – 3. 9. … Vrba   4. 9. – 13. 9. … Lípa   14. 9. – 22. 9. … Oliva   23. 9. (podzimní rovn.) Líska   24. 9. – 2. 10. … Jeřáb   3. 10. – 11. 10. … Javor   12. 10. – 21. 10. … Ořešák   22. 10. – 31. 10. … Buk   21. 12. (zimní slunovrat)

Západní horoskopy

Přehled západních horoskopů Vodnář   21. 1. – 20. 2. Ryby   21. 2. – 20. 3. Beran   21. 3. – 20. 4. Býk   21. 4. – 21. 5. Blíženci   22. 5. – 21. 6. Rak   22. 6. – 22. 7. Lev   23. 7. – 22. 8. Panna   23. 8. – 22. 9. Váhy   23. 9. – 23. 10. Štír   24. 10. – 22. 11. Střelec   23. 11. – 21. 12. Kozoroh   22. 12. – 20. 1.

Čínské horoskopy

Přehled čínských horoskopů Krysa   1960, 1972, 1984 … Buvol   1961, 1973, 1985 … Tygr   1962, 1974, 1986 … Králík   1963, 1975, 1987 … Drak   1964, 1976, 1988 … Had   1965, 1977, 1989 … Kůň   1966, 1978, 1990 … Ovce   1967, 1979, 1991 … Opice   1968, 1980, 1992 … Kohout   1969, 1981, 1993 … Pes   1970, 1982, 1994 … Vepř   1971, 1983, 1995 …

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů Vodnář   21. 1. – 20. 2. Ryby   21. 2. – 20. 3. Beran   21. 3. – 20. 4. Býk   21. 4. – 21. 5. Blíženci   22. 5. – 21. 6. Rak   22. 6. – 22. 7. Lev   23. 7. – 22. 8. Panna   23. 8. – 22. 9. Váhy   23. 9. – 23. 10. Štír   24. 10. – 22. 11. Střelec   23. 11. – 21. 12. Kozoroh   22. 12. – 20. 1.

Vážení čtenáři,

náš web ŠÍP přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění našich novinek - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr novinek i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT