Novinka

Přihlaste se k odběru našich novinek ještě dnes!

Zjistit více
NOVINKA UŽ TO VÍŠ? NE? TAK SE PŘIHLAS A ODEBÍREJ! ODEBÍRAT

LETNÍ DOBROTY do 30 minut: Křenová tortilla, chřestový koláč a tuňák se salátem

Křenová tortilla
Křenová tortilla a chřestový koláč
Krémová cibulačka
Tuňák se salátem
Sdílej článek:

V létě se nám většinou nechce stát u plotny. Skvělé odlehčené pokrmy se ovšem dají připravit i bleskově. Tady je naše inspirace.

Křenová tortilla

Suroviny na 2 porce: 150 g pečených kuřecích prsou bez kůže, 20 cherry rajčat, 10 snítek čerstvé pažitky, 1 lžička strouhaného křenu, 4 lžičky rostlinného tuku, 2 celozrnné tortilly, 60 g listového salátu, 50 g směsi klíčků (například z fazolek mungo, cizrny, čočky, fazolí adzuki), černý pepř

Jak na to: Nakrájejte kuřecí prsa na menší kousky. Cherry rajčata rozkrájejte na čtvrtky a nasekejte najemno pažitku. Obojí dejte do malé misky, přidejte strouhaný křen a rostlinný tuk a vše smíchejte pomocí vidličky dohromady. Poté přidejte kuřecí maso a dochuťte pepřem. Rovnoměrně rozetřete připravenou směs na tortilly. Přidejte listový salát a posypte klíčky. Stočte tortilly s náplní a vytvořte wrapy. Dejte na dva talíře a každý wrap rozkrojte napůl. Doba: 20 minut

Chřestový koláč

Suroviny na 1 formu: 275 g čerstvého listového těsta, 1 balení plátků ementálu, 100 g anglické slaniny, 1 svazek bílého chřestu, 1 zakysaná smetana, 2 vejce, 5 g másla, sůl, pepř

Jak na to: Rozválené těsto přeneste do kulaté koláčové formy o průměru 26 cm. Propíchejte vidličkou a dejte předpéct do trouby předehřáté na 190 °C. Chřest omyjte, odstraňte dřevnaté konce, oloupejte si 2 cm pod hlavičkou a pokračujte až ke spodnímu konci výhonku. Chřestové pazouchy svažte kuchyňským provázkem, aby se při vaření stonky nepolámaly. Do velkého hrnce dejte vařit vodu. Vařte po dobu 10 minut. Na těsto umístěte chřest nakrájený na dvoucentimetrové kousky, proložte slaninou a plátky sýra. Zakysanou smetanu smíchejte s vejci, osolte, opepřete a směsí zalijte koláč. Na povrch naneste tenké plátky másla a pečte 25 minut při teplotě 180 °C. Koláč nechte ve formě zchladnout a podávejte. Doba: 25 minut

Krémová cibulačka

Suroviny na 2 porce: 2 cibule, 2 stroužky česneku, půlka polévkové lžíce olivového oleje, 1 lžička tymiánu (čerstvého nebo sušeného), 0,5 l odstředěného mléka, 1 hovězí nebo zeleninový bujón se sníženým obsahem soli, 6 snítek čerstvé hladkolisté petrželky, půlka lžíce francouzské hořčice, 4 lžičky rostlinného tuku Flora Pro.activ, černý pepř

Jak na to: Oloupejte cibule a česnek a obojí nasekejte najemno. Rozehřejte olej v hluboké pánvi. Začněte restováním cibulky a po přibližně 2 minutách přidejte i česnek. Oddělte z pánve 2 lžíce cibule a česneku a ponechte stranou. Do pánve přidejte mléko, tymián a bujón. Přiveďte k varu, míchejte, dokud se bujón nerozpustí. Poté nechte 15 minut vařit. Nasekejte najemno petržel a 2 lžíce ponechte stranou. Zbytek smíchejte v malé misce se 2 lžícemi cibule a česneku, které jste odebrali z pánve, hořčicí a rostlinným tukem. Ochuťte pepřem. Sundejte polévku z ohně a vmíchejte připravenou směs. Poté vše rozmixujte. Rozdělte polévku na 2 porce do hlubokých misek, ozdobte zbylou petrželí a podávejte s celozrnnou bagetou. Doba: 25 minut

Tuňák se salátem

Suroviny na 4 porce: 400 g čerstvého tuňáka, 400 g rajčat, plechovka bílých fazolí, 1 červená cibule, 3 hrsti rukoly, 3 lžíce olivového oleje, půlka citronu, sůl, pepř

Jak na to: Tuňáka očistěte a připravte asi 2 až 3 cm silné filety, které osolte, opepřete a potřete trochou olivového oleje. Omytá rajčata nakrájejte na dílky, fazole sceďte, rukolu properte. Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka. Na grilu nebo na pánvi opečte tuňáka z obou stran. Nejlepší je ještě syrový uvnitř, což odpovídá pečení asi 3 minuty z každé strany. Ogrilovaný filet dejte stranou a nakrájejte na menší porce. Fazole, rajčata, cibuli a rukolu smíchejte v míse. Zakápněte šťávou z citronu, přidejte olivový olej a dochuťte solí a pepřem. Salát podávejte spolu s porcemi rybího masa. Doba: 30 minut

Sdílej článek:
Autor: Jitka Janoušková

Doporučené články

Rubriky

Celebrity Nejčtenější celebrity Oblíbené celebrity Cestování Oblíbené destinace Láska a vztahy Zdravý vztah Lechtivé články Příběhy slavných Události slavných Vztahy slavných Recepty Kuchyně pro labužníky Zdravý jídelníček Zajímavosti Zábava a video Pro zasmání Vtipné videa

Keltské horoskopy

Přehled keltských horoskopů Dub   21. 3. (jarní rovnodennost) Topol   1. 5. – 10. 5. … Kaštan   11. 5. – 20. 5. … Jasan   21. 5. – 30. 5. … Habr   31. 5. – 10. 6. … Fíkovník   11. 6. – 20. 6. … Bříza   21. 6. (letní slunovrat) Jabloň   22. 6. – 2. 7. … Jedle   3. 7. – 13. 7. … Jilm   14. 7. – 24. 7. … Cypriš   25. 7. – 4. 8. … Cedr   15. 8. – 24. 8. … Borovice   25. 8. – 3. 9. … Vrba   4. 9. – 13. 9. … Lípa   14. 9. – 22. 9. … Oliva   23. 9. (podzimní rovn.) Líska   24. 9. – 2. 10. … Jeřáb   3. 10. – 11. 10. … Javor   12. 10. – 21. 10. … Ořešák   22. 10. – 31. 10. … Buk   21. 12. (zimní slunovrat)

Západní horoskopy

Přehled západních horoskopů Vodnář   21. 1. – 20. 2. Ryby   21. 2. – 20. 3. Beran   21. 3. – 20. 4. Býk   21. 4. – 21. 5. Blíženci   22. 5. – 21. 6. Rak   22. 6. – 22. 7. Lev   23. 7. – 22. 8. Panna   23. 8. – 22. 9. Váhy   23. 9. – 23. 10. Štír   24. 10. – 22. 11. Střelec   23. 11. – 21. 12. Kozoroh   22. 12. – 20. 1.

Čínské horoskopy

Přehled čínských horoskopů Krysa   1960, 1972, 1984 … Buvol   1961, 1973, 1985 … Tygr   1962, 1974, 1986 … Králík   1963, 1975, 1987 … Drak   1964, 1976, 1988 … Had   1965, 1977, 1989 … Kůň   1966, 1978, 1990 … Ovce   1967, 1979, 1991 … Opice   1968, 1980, 1992 … Kohout   1969, 1981, 1993 … Pes   1970, 1982, 1994 … Vepř   1971, 1983, 1995 …

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů Vodnář   21. 1. – 20. 2. Ryby   21. 2. – 20. 3. Beran   21. 3. – 20. 4. Býk   21. 4. – 21. 5. Blíženci   22. 5. – 21. 6. Rak   22. 6. – 22. 7. Lev   23. 7. – 22. 8. Panna   23. 8. – 22. 9. Váhy   23. 9. – 23. 10. Štír   24. 10. – 22. 11. Střelec   23. 11. – 21. 12. Kozoroh   22. 12. – 20. 1.

Vážení čtenáři,

náš web ŠÍP přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění našich novinek - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr novinek i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT