Novinka

Přihlaste se k odběru našich novinek ještě dnes!

Zjistit více
NOVINKA UŽ TO VÍŠ? NE? TAK SE PŘIHLAS A ODEBÍREJ! ODEBÍRAT

MÁLO KALORIÍ, mnoho chutí: Závitky z lilků, konopné nudle a losos v sezamu

Závitky z lilků
Konopné nudle
Losos v sezamu
Uzené tofu s houbami
Sdílej článek:

Máte rádi zajímavé kombinace chutí? Vyzkoušejte s námi třeba pstruha s chřestem, kuře s konopnými nudlemi nebo lilky s mozzarellou.

Závitky z lilků

Suroviny na 4 porce: 4 lilky, 1 balení Galbani mozzarelly (125 g), 4 polévkové lžíce strouhaného parmazánu, 4 polévkové lžíce strouhanky, 3 polévkové lžíce tomatové omáčky, 5 lžic olivového oleje, 1 snítka bazalky, sůl, pepř

Jak na to: Lilky očistěte, nakrájejte na podélné plátky a osmažte. V misce smíchejte strouhanku s nastrouhaným parmazánem a hrstí nasekané bazalky. Osolte a přidejte dostatek oleje, aby vzniklo dost pevné těstíčko. Lžičkou trošku těsta natřete na jednotlivé plátky lilku, přikryjte proužkem mozzarelly a zaviňte. Do zapékací misky nalijte tomatovou omáčku, přidejte rolky, přelijte zbytkem omáčky a pečte asi 20 minut. Doba: 30 minut

Konopné nudle

Suroviny na 4 porce: 4 kusy kuřecích prsou, 4 plátky parmské šunky, 50 ml panenského konopného oleje Carun, 400 g konopných nudlí, sůl, pepř
Omáčka: 250 ml smetany 33%, 100 ml suchého bílého vína, 2 stroužky česneku, snítka čerstvého tymiánu, sůl, pepř, lžíce konopného oleje

Jak na to: Kuře osolte a prudce orestujte z obou stran, nejprve kůží dolů. Vložte do pekáče, zakryjte alobalem a dopečte 15 minut. Mezitím podle návodu uvařte těstoviny. Omáčku připravte tak, že česnek pokrájejte na plátky a zlehka orestujete na oleji, podlijte vínem, mírně poduste, přidejte smetanu a redukujte do mírného zhoustnutí. Ke konci varu přidejte posekanou snítku tymiánu, sůl a pepř. Na talíř rozložte konopné nudle, na ně maso a vše polijte omáčkou. Doba: 30 minut

Losos v sezamu

Suroviny na 4 porce: 800 g lososa, sůl, pepř, bílky ze 2 vajec, 200 g sezamu, 250 ml balzamikového octa, 1 fenykl, 1 pomeranč, 2 lžíce olivového oleje, 1 citron

Jak na to: Lososa rozdělte na čtyři porce, osolte ho a opepřete. Do jedné misky si připravte vaječné bílky a do druhé sezamová semínka. Nejprve lososa obalte v bílku a poté po celé ploše v sezamu. Na plech rozložte pečicí papír, vyskládejte na něj obaleného lososa a dejte ho do trouby vyhřáté na 180 °C péct na 15 minut. Připravte si balzamikovou redukci. Do kastrůlku nalijte balzamikový ocet a na mírném ohni ho vařte, dokud nezmenší svůj objem na polovinu. Fenykl nakrájejte na tenké proužky, oloupejte pomeranč a zbavte ho vnější i vnitřní slupky a nakrájejte na filátka. Salát dochuťte citronovou šťávou, olivovým olejem a trochou soli. Lososa podávejte přelitého balzamikovou redukcí společně se salátem z fenyklu a pomeranče. Doba: 30 minut

Uzené tofu s houbami

Suroviny na 4 porce: 2 střední mrkve, 200 g hub shii-take, 4 jarní cibulky, 2 lžíce oleje, 300 g uzeného tofu, sůl, čerstvě mletý pepř

Jak na to: Mrkev očistěte a nakrájejte na tenké nudličky dlouhé asi 5 cm. Houby nakrájejte na kousky velikosti sousta a cibulky nakrájejte na proužky. Na hlubší pánvi zahřejte olej a lehce na něm osmahněte nakrájenou zeleninu a houby. Přidejte tofu nakrájené na plátky, osolte, opepřete čerstvě mletým pepřem, podlijte šálkem horké vody, opatrně promíchejte a duste pod pokličkou asi 10–15 minut. Doba: 30 minut

Sdílej článek:
Autor: Jitka Janoušková

Doporučené články

Rubriky

Celebrity Nejčtenější celebrity Oblíbené celebrity Cestování Oblíbené destinace Láska a vztahy Zdravý vztah Lechtivé články Příběhy slavných Události slavných Vztahy slavných Recepty Kuchyně pro labužníky Zdravý jídelníček Zajímavosti Zábava a video Pro zasmání Vtipné videa

Keltské horoskopy

Přehled keltských horoskopů Dub   21. 3. (jarní rovnodennost) Topol   1. 5. – 10. 5. … Kaštan   11. 5. – 20. 5. … Jasan   21. 5. – 30. 5. … Habr   31. 5. – 10. 6. … Fíkovník   11. 6. – 20. 6. … Bříza   21. 6. (letní slunovrat) Jabloň   22. 6. – 2. 7. … Jedle   3. 7. – 13. 7. … Jilm   14. 7. – 24. 7. … Cypriš   25. 7. – 4. 8. … Cedr   15. 8. – 24. 8. … Borovice   25. 8. – 3. 9. … Vrba   4. 9. – 13. 9. … Lípa   14. 9. – 22. 9. … Oliva   23. 9. (podzimní rovn.) Líska   24. 9. – 2. 10. … Jeřáb   3. 10. – 11. 10. … Javor   12. 10. – 21. 10. … Ořešák   22. 10. – 31. 10. … Buk   21. 12. (zimní slunovrat)

Západní horoskopy

Přehled západních horoskopů Vodnář   21. 1. – 20. 2. Ryby   21. 2. – 20. 3. Beran   21. 3. – 20. 4. Býk   21. 4. – 21. 5. Blíženci   22. 5. – 21. 6. Rak   22. 6. – 22. 7. Lev   23. 7. – 22. 8. Panna   23. 8. – 22. 9. Váhy   23. 9. – 23. 10. Štír   24. 10. – 22. 11. Střelec   23. 11. – 21. 12. Kozoroh   22. 12. – 20. 1.

Čínské horoskopy

Přehled čínských horoskopů Krysa   1960, 1972, 1984 … Buvol   1961, 1973, 1985 … Tygr   1962, 1974, 1986 … Králík   1963, 1975, 1987 … Drak   1964, 1976, 1988 … Had   1965, 1977, 1989 … Kůň   1966, 1978, 1990 … Ovce   1967, 1979, 1991 … Opice   1968, 1980, 1992 … Kohout   1969, 1981, 1993 … Pes   1970, 1982, 1994 … Vepř   1971, 1983, 1995 …

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů Vodnář   21. 1. – 20. 2. Ryby   21. 2. – 20. 3. Beran   21. 3. – 20. 4. Býk   21. 4. – 21. 5. Blíženci   22. 5. – 21. 6. Rak   22. 6. – 22. 7. Lev   23. 7. – 22. 8. Panna   23. 8. – 22. 9. Váhy   23. 9. – 23. 10. Štír   24. 10. – 22. 11. Střelec   23. 11. – 21. 12. Kozoroh   22. 12. – 20. 1.

Vážení čtenáři,

náš web ŠÍP přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění našich novinek - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr novinek i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT