Novinka

Přihlaste se k odběru našich novinek ještě dnes!

Zjistit více
NOVINKA UŽ TO VÍŠ? NE? TAK SE PŘIHLAS A ODEBÍREJ! ODEBÍRAT

RECEPTY: Maso na gril a do trouby

Vepřové plátky na jehle
Kuře s rozmarýnem
Rostbíf se steak omáčkou
Sdílej článek:

Rádi si pochutnáváte na pořádné porci masa? K naprostým delikatesám patří masíčko připravené na plamenech. Tady je naše inspirace!

Krevety v kokosu

Suroviny na 4 porce: 1 kg velkých nevařených krevet, 2 vejce, 1 šálek strouhaného kokosu, 6 chlebových placek. KURKUMOVÝ PŘELIV: ¼ lžičky mleté kurkumy, ½ šálku česnekové omáčky, 2 lžičky strouhané kůry z citronu, 2 lžíce nasekaného koriandru.

Jak na to: Krevety zbavte skořápek, ponechte pouze kousek na ocasu. Nařízněte horní stranu krevety a vyjměte střívko (tmavá nitka). Očištěné krevety namočte do lehce promíchaných vajec a poté obalte v kokosu. Ogrilujte (zbytečně nepřepékejte, aby zůstaly šťavnaté). Placky nahřejte nebo lehce na sucho opečte. Krevety podávejte na přehnuté placce, přelité ochucenou studenou omáčkou, kterou připravíte důkladným smícháním uvedených surovin v míse. Doba: 40 minut.

Vepřové plátky na jehle

Suroviny na 4 porce: ½ šálku omáčky Hoisin, 2 polévkové lžíce švestkové omáčky, 2 stroužky rozetřeného česneku, 750 g vepřové pečeně, 2 jarní cibule, 1 okurka, 200 g samba omáčky.

Jak na to: Zkombinujte obě omáčky s česnekem, přidejte proužky masa a nechte 3 hodiny marinovat (nebo přes noc). Maso vlnkovitě napíchejte na 12 jehel nebo ve vodě namočených špejlí. Ogrilujte po obou stranách. Cibuli a přepůlenou okurku nakrájejte diagonálně na dlouhé proužky (bez semen). Masové jehly podávejte s cibulí, okurkou a samba omáčkou. Doba: 40 minut + marinování.

Kuře s rozmarýnem

Suroviny na 4 porce: 2 lžíce citronové šťávy, 2 lžíce celozrnné hořčice, 60 ml olivového oleje, 2 stroužky rozetřeného česneku, 3 lžíce nasekaného rozmarýnu, ½ šálku horčicové omáčky, 1 kg kuřecích prsou, 125 ml suchého bílého vína, 100 ml Rama Cremefine na šlehání.

Jak na to: Smíchejte citronovou šťávu, česnek, olej, rozmarýn a hořčici, přidejte kuřecí prsa a nechte marinovat 3 hodiny (nebo přes noc). Maso ogrilujte doměkka po obou stranách. Hellmann´s Hořčicovou omáčku, víno a ušlehaný rostlinný krém smíchejte a podávejte zvlášť vedle masa, vše posypané nasekaným čerstvým rozmarýnem. Vhodnou přílohou je vařená mrkev. Doba: 25 minut + marinování.

Rostbíf se steak omáčkou

Suroviny na 8 porcí: 2 polévkové lžíce horčicové omáčky, 2 stroužky rozetřeného česneku, ¼ šálku portského vína (60 ml), 2 polévkové lžíce olivového oleje, 2 polévkové lžíce nasekaného oregána, 2 kg hovězího roštěnce, 250 ml portského vína, 200 g tomatové pikantní omáčky.

Jak na to: Smíchejte olej, česnek, portské, hořčicovou omáčku a oregáno, potřete směsí maso, přikryjte a nechte 3 hodiny marinovat. Namočte dřevěné hobliny na uzení v portském víně, přikryjte fólií a nechte nasáknout nejméně 3 hodiny. Maso zprudka opečte na přímém žáru, poté snižte teplotu grilu na 80 °C a přidejte na stranu k masu namočené dřevěné hobliny na uzení. Do středu masa vpíchněte kovový teploměr a grilujte tak dlouho, až vystoupí teplota v jádře masa na 55 °C. Poté vyndejte maso a krájejte na plátky, které servírujte se steak omáčkami Hellmann´s. Doba: 20 minut + marinování.

Sdílej článek:
Autor: Redakce

Doporučené články

Rubriky

Celebrity Nejčtenější celebrity Oblíbené celebrity Cestování Oblíbené destinace Láska a vztahy Zdravý vztah Lechtivé články Příběhy slavných Události slavných Vztahy slavných Recepty Kuchyně pro labužníky Zdravý jídelníček Zajímavosti Zábava a video Pro zasmání Vtipné videa

Keltské horoskopy

Přehled keltských horoskopů Dub   21. 3. (jarní rovnodennost) Topol   1. 5. – 10. 5. … Kaštan   11. 5. – 20. 5. … Jasan   21. 5. – 30. 5. … Habr   31. 5. – 10. 6. … Fíkovník   11. 6. – 20. 6. … Bříza   21. 6. (letní slunovrat) Jabloň   22. 6. – 2. 7. … Jedle   3. 7. – 13. 7. … Jilm   14. 7. – 24. 7. … Cypriš   25. 7. – 4. 8. … Cedr   15. 8. – 24. 8. … Borovice   25. 8. – 3. 9. … Vrba   4. 9. – 13. 9. … Lípa   14. 9. – 22. 9. … Oliva   23. 9. (podzimní rovn.) Líska   24. 9. – 2. 10. … Jeřáb   3. 10. – 11. 10. … Javor   12. 10. – 21. 10. … Ořešák   22. 10. – 31. 10. … Buk   21. 12. (zimní slunovrat)

Západní horoskopy

Přehled západních horoskopů Vodnář   21. 1. – 20. 2. Ryby   21. 2. – 20. 3. Beran   21. 3. – 20. 4. Býk   21. 4. – 21. 5. Blíženci   22. 5. – 21. 6. Rak   22. 6. – 22. 7. Lev   23. 7. – 22. 8. Panna   23. 8. – 22. 9. Váhy   23. 9. – 23. 10. Štír   24. 10. – 22. 11. Střelec   23. 11. – 21. 12. Kozoroh   22. 12. – 20. 1.

Čínské horoskopy

Přehled čínských horoskopů Krysa   1960, 1972, 1984 … Buvol   1961, 1973, 1985 … Tygr   1962, 1974, 1986 … Králík   1963, 1975, 1987 … Drak   1964, 1976, 1988 … Had   1965, 1977, 1989 … Kůň   1966, 1978, 1990 … Ovce   1967, 1979, 1991 … Opice   1968, 1980, 1992 … Kohout   1969, 1981, 1993 … Pes   1970, 1982, 1994 … Vepř   1971, 1983, 1995 …

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů Vodnář   21. 1. – 20. 2. Ryby   21. 2. – 20. 3. Beran   21. 3. – 20. 4. Býk   21. 4. – 21. 5. Blíženci   22. 5. – 21. 6. Rak   22. 6. – 22. 7. Lev   23. 7. – 22. 8. Panna   23. 8. – 22. 9. Váhy   23. 9. – 23. 10. Štír   24. 10. – 22. 11. Střelec   23. 11. – 21. 12. Kozoroh   22. 12. – 20. 1.

Vážení čtenáři,

náš web ŠÍP přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění našich novinek - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr novinek i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT