Novinka

Přihlaste se k odběru našich novinek ještě dnes!

Zjistit více
NOVINKA UŽ TO VÍŠ? NE? TAK SE PŘIHLAS A ODEBÍREJ! ODEBÍRAT

Máte chuť na rybu? Vyzkoušejte recept na FILÉ ZE PSTRUHA s chřestem

Sdílej článek:

Suroviny na 4 porce: 2 větší vykuchaní pstruzi (à 300–400 g), 4 lžíce hladké mouky na obalení, 4 lžíce oleje na orestování, sůl. Na holandskou omáčku: 125 g másla, 2 žloutky, 4 lžíce bílého vína, 2 lžíce vývaru nebo vody, 1 lžička citronové šťávy, sůl. Na přípravu chřestu: 500 g bílého chřestu, 500 g zeleného chřestu, sůl, krupicový cukr (množství podle chuti), 50 g másla, šťáva z 1 citronu, vinný ocet (množství podle chuti), 1 kůrka chleba, řeřicha na ozdobu.

Krok 1

HOLANDSKÁ OMÁČKA: Máslo vložte do nádobky a nechte v mikrovlnné troubě rozpustit. Do mísy, v níž budete šlehat omáčku, dejte žloutky a k nim opatrně slijte horní vrstvu tuku. Bílou tekutinu (syrovátku) nepřilévejte. Přidejte víno, vývar, špetku soli a trochu citronové šťávy. Ve vodní lázni vyšlehejte směs do středně tuha.

Krok 1

Krok 1

Krok 2

CHŘEST: Bílý chřest oloupejte škrabkou na zeleninu, spodní část odkrojte (asi 3–4 cm). Zelený chřest neloupejte, pouze odkrojte spodní suchou část (také asi 3–4 cm) a odloupněte lupínky. Z vody ochucené směsí soli, cukru, másla, citronové štávy a vinného octa připravte nálev pro vaření chřestu, přihoďte do něj kůrku chleba (stahuje hořkost chřestu) a přiveďte jej k varu. Oba chřesty vložte do vroucího nálevu a vařte asi 5 minut.

Krok 2

Krok 2

Krok 3

PSTRUH: Každého pstruha opláchněte a lžící odstraňte šupiny. Postupujte „proti srsti". Poté ostrým nožem veďte řez na hřbetu podél páteře. Začněte mělkým řezem, který postupně prohlubujte, až se dostanete do břišní dutiny. Tím vznikne první filet bez páteře, hlavy a ocasu.

Krok 3

Krok 3

Krok 4

Filé položte kůží na prkénko a pomocí pinzety odstraňte kůstky, které v něm zůstaly. Totéž udělejte i s druhým filátkem a pak s druhým pstruhem. Celkem budete mít 4 větší filety. Připravené části ryb osolte, obalte v mouce a ihned vkládejte do rozehřátého oleje. Opékejte krátce, asi 2 minuty. Opečené filety vyjměte z pánve, nechte je osušit na papírovém ubrousku a přidejte na talíř s chřestem, holandskou omáčkou a s novými bramborami posypanými řeřichou.

Krok 4

Krok 4

Doba: 40 minut

Sdílej článek:
Autor: Jitka Janoušková

Doporučené články

Rubriky

Celebrity Nejčtenější celebrity Oblíbené celebrity Cestování Oblíbené destinace Láska a vztahy Zdravý vztah Lechtivé články Příběhy slavných Události slavných Vztahy slavných Recepty Kuchyně pro labužníky Zdravý jídelníček Zajímavosti Zábava a video Pro zasmání Vtipné videa

Keltské horoskopy

Přehled keltských horoskopů Dub   21. 3. (jarní rovnodennost) Topol   1. 5. – 10. 5. … Kaštan   11. 5. – 20. 5. … Jasan   21. 5. – 30. 5. … Habr   31. 5. – 10. 6. … Fíkovník   11. 6. – 20. 6. … Bříza   21. 6. (letní slunovrat) Jabloň   22. 6. – 2. 7. … Jedle   3. 7. – 13. 7. … Jilm   14. 7. – 24. 7. … Cypriš   25. 7. – 4. 8. … Cedr   15. 8. – 24. 8. … Borovice   25. 8. – 3. 9. … Vrba   4. 9. – 13. 9. … Lípa   14. 9. – 22. 9. … Oliva   23. 9. (podzimní rovn.) Líska   24. 9. – 2. 10. … Jeřáb   3. 10. – 11. 10. … Javor   12. 10. – 21. 10. … Ořešák   22. 10. – 31. 10. … Buk   21. 12. (zimní slunovrat)

Západní horoskopy

Přehled západních horoskopů Vodnář   21. 1. – 20. 2. Ryby   21. 2. – 20. 3. Beran   21. 3. – 20. 4. Býk   21. 4. – 21. 5. Blíženci   22. 5. – 21. 6. Rak   22. 6. – 22. 7. Lev   23. 7. – 22. 8. Panna   23. 8. – 22. 9. Váhy   23. 9. – 23. 10. Štír   24. 10. – 22. 11. Střelec   23. 11. – 21. 12. Kozoroh   22. 12. – 20. 1.

Čínské horoskopy

Přehled čínských horoskopů Krysa   1960, 1972, 1984 … Buvol   1961, 1973, 1985 … Tygr   1962, 1974, 1986 … Králík   1963, 1975, 1987 … Drak   1964, 1976, 1988 … Had   1965, 1977, 1989 … Kůň   1966, 1978, 1990 … Ovce   1967, 1979, 1991 … Opice   1968, 1980, 1992 … Kohout   1969, 1981, 1993 … Pes   1970, 1982, 1994 … Vepř   1971, 1983, 1995 …

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů Vodnář   21. 1. – 20. 2. Ryby   21. 2. – 20. 3. Beran   21. 3. – 20. 4. Býk   21. 4. – 21. 5. Blíženci   22. 5. – 21. 6. Rak   22. 6. – 22. 7. Lev   23. 7. – 22. 8. Panna   23. 8. – 22. 9. Váhy   23. 9. – 23. 10. Štír   24. 10. – 22. 11. Střelec   23. 11. – 21. 12. Kozoroh   22. 12. – 20. 1.

Vážení čtenáři,

náš web ŠÍP přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění našich novinek - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr novinek i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT