více >>

Novinka

Přihlaste se k odběru našich novinek ještě dnes!

Zjistit více
NOVINKA UŽ TO VÍŠ? NE? TAK SE PŘIHLAS A ODEBÍREJ! ODEBÍRAT ×

NÁPADITÉ RECEPTY: Novozélandský koláč, ananasová psaníčka a další

Ananasová psaníčka a novozélandský koláč
Novozélandský koláč
Mandarinkový dort
Banánová roláda
Sdílej článek:

Ovocný dezert přijde po nedělním obědě vhod. Zkuste si s ním pohrát, aby byl skvělý nejen na chuť, ale i na pohled.

Ananasová psaníčka

Suroviny na 10 kusů
Na těsto: 330 g listového těsta
Na puding: 450 ml mléka, 3 lžíce krystalového cukru, puding s vanilkovou příchutí
Na potření: 1 rozšlehané vejce, 5 lžic horké marmelády
Na obložení: 10 koleček ananasu (čerstvý nebo kompotovaný)
Na ozdobení: 1 Poleva tmavá Dr.Oetker

Jak na to: Uvaříme puding podle návodu, ale pouze se 450 ml mléka. Za občasného míchání necháme vychladnout. Těsto na pomoučněném vále vyválíme na plát 24 x 60 cm. Rádýlkem nakrájíme čtverce 12 x 12 cm, které přeneseme na plech vyložený pečicím papírem. Ty potřeme vejcem. Puding lžící rozdělíme do středů čtverců a přikryjeme ananasem. Dáme péct do předehřáté trouby na 15 minut. Ještě teplé potřeme marmeládou a necháme vychladnout. Polevu rozpustíme podle návodu, ustřihneme růžek a ozdobíme. Doba: 45 minut

Novozélandský koláč

Suroviny na 1 formu
Na těsto: 3 vejce, 90 g cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 4 lžíce oleje, 90 g hladké mouky
Na náplň: 250 ml bílého jogurtu, 3 lžíce moučkového cukru, 2 plátky želatiny v plátcích, šťáva z 1 citronu
Na obložení: 5 ks oloupaného zralého kiwi, 500 ml vody, 2 lžíce cukru, 1 balíček zeleného Cukrárenského želé Dr.Oetker

Jak na to: Na přípravu těsta vyšleháme vejce s cukrem a vanilínovým cukrem do pěny. Přidáme olej a krátce vyšleháme. Mouku prosejeme do vyšlehané pěny a promícháme. Těsto vlijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy, uhladíme a mírně nahrneme k okrajům formy tak, aby nám vznikla menší prohlubenina. Pečeme v předehřáté troubě asi 25 minut. Na přípravu náplně smícháme jogurt s moučkovým cukrem. Podle návodu připravíme želatinu, přidáme šťávu z citronu, potom želatinu zahřejeme. Odstavíme a přimícháme jogurt s cukrem. Náplň rovnoměrně naneseme na vychladlý korpus a dáme na ½ hodiny do chladničky. Na oblohu rozkrájíme kiwi na měsíčky nebo plátky a dle fantazie jimi obložíme koláč. Dle návodu připravíme zelené želé. Vlažným želé polijeme vrchní část koláče a uložíme na 2 hodiny do chladničky. Doba: 50 minut + chlazení

Mandarinkový dort

Suroviny na 1 korpus
Na těsto: 170 g hladké mouky, 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva, špetka soli, 170 g cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 170 g másla, 4 vejce
Na náplň: 250 ml smetany ke šlehání, 1 balíček smeta-fixu, 1 kg tvarohu, 180 g moučkového cukru, 2 balíčky vanilkového cukru, šťáva z citronu, nastrouhaná citronová kůra, 1 lžíce rumu, 2 balíčky želatinového ztužovače, 200 ml vody
Na ozdobení: mandarinkový kompot, 1 balíček čirého Dort-želé, 1 lžíce cukru, 2 lžíce citronové šťávy, 250 ml vody nebo šťávy z kompotu

Jak na to: Smícháme mouku s práškem do pečiva a solí, přidáme cukr, vanilínový cukr, máslo a vejce. Vyšleháme hladké těsto. To vylijeme do dortové formy, jejíž dno vyložíme papírem na pečení. Uhladíme a vložíme do předehřáté trouby péct asi na 30 minut. Vychladlý korpus podélně rozřízneme. Na náplň vyšleháme smetanu se smeta-fixem dotuha. Tvaroh, cukr, vanilínový cukr, citronovou kůru, šťávu a rum vymícháme dohladka. Želatinový ztužovač připravíme podle návodu a vmícháme do tvarohu. Nakonec vmícháme šlehačku. Náplň vylijeme na polovinu korpusu v dortové formě, na ni položíme druhou polovinu korpusu a mírně přitlačíme. Dort necháme v lednici 2 hodiny ztuhnout. Odkapané mandarinky poklademe na vrch ztuhlého dortu. Šťávu z mandarinek a citronovou šťávu doplníme vodou na 250 ml. Dort-želé, cukr a šťávu svaříme podle návodu a necháme mírně vychladnout. Po zchladnutí nalijeme želé na mandarinky a dort uložíme znovu do lednice. Uchováváme v chladu. Doba: 50 minut + chlazení

Banánová roláda

Suroviny na 1 kus
Na těsto: balíček vanilínového cukru, 4 vejce, 100 g cukru, 180 g hladké mouky, 1 balíček pudingu Naturamyl čokoládového
Na náplň: 1 balíček šlehačky v prášku, 150 ml mléka, 100 g čokolády na vaření, 2 banány
Na ozdobení: 1 balíček šlehačky v prášku, 150 ml mléka, 1 balíček Polevy tmavé, 1 banán

Jak na to: Ušleháme vejce, cukr, vanilínový cukr do pěny. Nakonec zlehka vmícháme mouku smíchanou s pudingovým práškem. Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení, vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 12 minut. Po upečení ihned položíme na papír na pečení posypaný moučkovým cukrem. Papír navrchu lehce potřeme vodou, opatrně stáhneme a plát zarolujeme, aby nepopraskal. Na přípravu náplně vyšleháme šlehačku s mlékem podle návodu, vmícháme nalámanou čokoládu a rozetřeme na plát. Banány oloupeme, položíme na krém, zarolujeme a uložíme na 20 minut do chladničky. Na ozdobení vyšleháme šlehačku s mlékem podle návodu a roládu potřeme. Banán oloupeme a nakrájíme na kolečka. Polevu rozpustíme, polovinou postříkáme roládu a do druhé poloviny namočíme půlky koleček banánu a roládu jimi dozdobíme. Doba: 45 minut + chlazení

Sdílej článek:
Autor: Jitka Janoušková
Řemeslné práce - Řemeslné práce Truhlář 16 000 Kč Truhláři (kromě stavebních) a pracovníci v příbuzných oborech Skladník - pilař. Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 16000 kč, mzda max. 22000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Nabízíme pracovní místo ve skladu jako pilař/balič/skladník. Práce pilaře obnáší řezání na zakracovací a formátovací pile při úpravě dřevotřískových, plastových a hliníkových parapetů dle rozpisu v objednávkách. Činnost balení obnáší kontrolu jednotlivých parapetů dle objednávek a jejich zabalení. Zaškolení provedeme., Požadavky:, - odborné vzdělání zakončené výučním listem, (vyučen v oboru truhlář nebo zámečník výhodou), - řidičský průkaz skupiny „B“ a průkaz VZV (výhodou), - smysl pro odpovědnost, - morální bezúhonnost, , Nabízíme:, - zajímavé finanční ohodnocení, - zázemí a stabilitu, - zaměstnanecké výhody, - soboty a neděle volné, - místo pracoviště - Všemyslice u Týna nad Vltavou. Pracoviště: R.s.p. s.r.o. - provozovna, 375 01 Týn nad Vltavou 1. Informace: Pavel Stejskal, . Administrativa - Administrativa Administrativní pracovník 16 800 Kč Všeobecní administrativní pracovníci Rejstříková/ý vedoucí - pro administrativní práce a zapisování. Požadované vzdělání: úso s maturitou (bez vyučení). Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 16800 kč, mzda max. 25330 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Požadujeme: , státní občanství ČR, psaní hmatovou technikou (všemi deseti), znalost práce na PC, samostatnost, spolehlivost, trestní a morální bezúhonnost, perfektní znalost českého jazyka, předchozí praxe vítána - není podmínkou. , Náplň práce: , Odpovědnost za chod soudního oddělení pro konkrétního soudce,, Vedení rejstříku a dalších tvz. evidenčních pomůcek v informačním systému , soudu. Přepisování textů a zpracovávání písemností podle pokynů v referátu., Nabízíme: , - příjemné pracovní prostředí , - stravenky , - 5 týdnů dovolené , - 5 dnů indispozičního volna , - příspěvky na penzijní připojištění nebo doplňkové penzijní spoření , - příspěvky z FKSP na další kulturní a společenské akce , - jistotu stálého zaměstnání , - možnost dalšího odborného a profesního růstu , K přihlášce k účasti ve VŘ přiložte: , - strukturovaný profesní životopis , - Souhlas se zpracováním osobních údajů: Poskytnutím osobních údajů Obvodnímu soudu pro Prahu 9 prostřednictvím požadovaných podkladů pro výběrové řízení na pracovní pozici udělujete souhlas Obvodnímu soudu pro Prahu 9 dle čl. 6 odst. 1 písm. a) a čl. 7 Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679. Pracoviště: Obvodní soud pro prahu 9 - 001, 28. pluku, č.p. 1533, 100 00 Praha 10. Informace: -, . Obchod - Prodavačka na čerpací stanici 27 000 Kč Přijmu pokladní na čerpací stanici KM Prona na Průmyslové ulici v Praze 10 u stanice autobusu. Práce na denní a noční směny, krátký/dlouhý týden. Příplatky za noční směny, za víkendy a svátky.

Doporučené články

Rubriky

Celebrity Nejčtenější celebrity Oblíbené celebrity Cestování Oblíbené destinace Láska a vztahy Zdravý vztah Lechtivé články Příběhy slavných Události slavných Vztahy slavných Recepty Kuchyně pro labužníky Zdravý jídelníček Zajímavosti Zábava a video Pro zasmání Vtipné videa

Keltské horoskopy

Přehled keltských horoskopů Dub   21. 3. (jarní rovnodennost) Topol   1. 5. – 10. 5. … Kaštan   11. 5. – 20. 5. … Jasan   21. 5. – 30. 5. … Habr   31. 5. – 10. 6. … Fíkovník   11. 6. – 20. 6. … Bříza   21. 6. (letní slunovrat) Jabloň   22. 6. – 2. 7. … Jedle   3. 7. – 13. 7. … Jilm   14. 7. – 24. 7. … Cypriš   25. 7. – 4. 8. … Cedr   15. 8. – 24. 8. … Borovice   25. 8. – 3. 9. … Vrba   4. 9. – 13. 9. … Lípa   14. 9. – 22. 9. … Oliva   23. 9. (podzimní rovn.) Líska   24. 9. – 2. 10. … Jeřáb   3. 10. – 11. 10. … Javor   12. 10. – 21. 10. … Ořešák   22. 10. – 31. 10. … Buk   21. 12. (zimní slunovrat)

Západní horoskopy

Přehled západních horoskopů Vodnář   21. 1. – 20. 2. Ryby   21. 2. – 20. 3. Beran   21. 3. – 20. 4. Býk   21. 4. – 21. 5. Blíženci   22. 5. – 21. 6. Rak   22. 6. – 22. 7. Lev   23. 7. – 22. 8. Panna   23. 8. – 22. 9. Váhy   23. 9. – 23. 10. Štír   24. 10. – 22. 11. Střelec   23. 11. – 21. 12. Kozoroh   22. 12. – 20. 1.

Čínské horoskopy

Přehled čínských horoskopů Krysa   1960, 1972, 1984 … Buvol   1961, 1973, 1985 … Tygr   1962, 1974, 1986 … Králík   1963, 1975, 1987 … Drak   1964, 1976, 1988 … Had   1965, 1977, 1989 … Kůň   1966, 1978, 1990 … Ovce   1967, 1979, 1991 … Opice   1968, 1980, 1992 … Kohout   1969, 1981, 1993 … Pes   1970, 1982, 1994 … Vepř   1971, 1983, 1995 …

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů Vodnář   21. 1. – 20. 2. Ryby   21. 2. – 20. 3. Beran   21. 3. – 20. 4. Býk   21. 4. – 21. 5. Blíženci   22. 5. – 21. 6. Rak   22. 6. – 22. 7. Lev   23. 7. – 22. 8. Panna   23. 8. – 22. 9. Váhy   23. 9. – 23. 10. Štír   24. 10. – 22. 11. Střelec   23. 11. – 21. 12. Kozoroh   22. 12. – 20. 1.

Vážení čtenáři,

náš web ŠÍP přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

https info

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění našich novinek - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr novinek i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT