Šíp.deník.cz

Návod na chutný oběd na pár korun: KRŮTÍ MASO na šlehačce

Krůtí maso na šlehačce
Krůtí maso na šlehačce
Zdroj: Gurmet
Sdílej článek:

Suroviny na 4 porce: 1 středně velká cibule, 3 lžíce oleje, 500 g krůtích prsíček, 500 g drobných brambor, 1 pomeranč, 400 g mražené baby karotky, 340 g kukuřice z konzervy, 250 ml šlehačky, sůl, pepř.

Krok 1

Baby karotku vyndejte z mrazničky a nechte ji povolit. Cibuli nakrájejte na drobno a zpěňte ji v hlubší pánvi na rozpáleném oleji, až zesklovatí. Maso pokrájejte na menší kostky a přidejte k cibuli. Orestujte je tak, aby kostky masa byly opečené ze všech stran.

Krok 1

Krok 2

Brambory očistěte kartáčkem na zeleninu a nakrájejte je na měsíčky. Pomeranč rozpulte a otevřete plechovku kukuřice. Povolenou mrkev, kukuřici i s nálevem a nakrájené brambory přidejte do pánve k masu.

Krok 2

Krok 3

Z pomeranče pomocí lisu na citrusy nebo rukou vymačkejte do mističky šťávu. Vymačkanou šťávu opatrně přilijte k masu a zelenině. Pokud je šťávy málo, můžete omáčku zředit půl hrnkem vody. Poté přiklopte pokličkou a nechte dusit asi 25 minut.

Krok 3

Krok 4

Ochutnejte, zda jsou maso i zelenina měkké. Pokud ano, směs zalijte šlehačkou, promíchejte a nechte ji lehce probublat, aby omáčka trochu zhoustla. Osolte a opepřete a po chvíli stáhněte z plotny.

Krok 4

Doba: 40 minut

Sdílej článek:

Doporučené články

Akční letáky

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů