Šíp.deník.cz

Návod na LEHKÝ ŽELÉ DORTÍK: Stačí malá chvilka a velká dobrota je na světě

Lehký želé dortík bude ozdobou každé hostiny.
Lehký želé dortík bude ozdobou každé hostiny.
Zdroj: Hera
Sdílej článek:

Suroviny na 1 formu: 250 g hladké mouky, 150 g moučkového cukru, 4 vejce, 125 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť, 125 ml smetany, 1 balíček prášku do pečiva, 1/2 kg jahod, 1 balíček vanilkového cukru, želatina.

Krok 1

Předehřejte si troubu na 180 °C. Rostlinný tuk nakrájejte na menší kousky a utřete ho společně s vanilkovým a moučkovým cukrem. Poté přidejte žloutky, oddělené bílky nechte v hrníčku stranou.

Krok 1

Krok 1

Krok 2

Z bílků, do kterých přidejte špetku soli, vyšlehejte hustý sníh. Rychleji to zvládnete s ručním mixérem. Že je sníh hotov, poznáte tak, že když misku převrátíte vzhůru nohama, sníh bude držet na dně a nevyteče.

Krok 2

Krok 3

Do směsi s herou, žloutky a cukrem přidejte smetanu a vše dobře promíchejte. Mouku smíchejte s práškem do pečiva, přidejte sníh a opět důkladně promíchejte.

Krok 3

Krok 4

Těsto vlijte do vymazané a moukou vysypané dortové formy. Pečte asi 35 minut a pak nechte vychladnout. Mezitím operte jahody, rozpulte je a postupně je klaďte na korpus. Nakonec jahody zalijte želatinou, kterou připravte podle návodu na obale. Dort před podáváním vložte do lednice, aby želatina zatuhla.

Krok 4

Doba: 45 minut

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů