Krok 1
Předehřejte si troubu na 180 °C. Rostlinný tuk nakrájejte na menší kousky a utřete ho společně s vanilkovým a moučkovým cukrem. Poté přidejte žloutky, oddělené bílky nechte v hrníčku stranou.
Krok 2
Z bílků, do kterých přidejte špetku soli, vyšlehejte hustý sníh. Rychleji to zvládnete s ručním mixérem. Že je sníh hotov, poznáte tak, že když misku převrátíte vzhůru nohama, sníh bude držet na dně a nevyteče.
Krok 3
Do směsi s herou, žloutky a cukrem přidejte smetanu a vše dobře promíchejte. Mouku smíchejte s práškem do pečiva, přidejte sníh a opět důkladně promíchejte.
Krok 4
Těsto vlijte do vymazané a moukou vysypané dortové formy. Pečte asi 35 minut a pak nechte vychladnout. Mezitím operte jahody, rozpulte je a postupně je klaďte na korpus. Nakonec jahody zalijte želatinou, kterou připravte podle návodu na obale. Dort před podáváním vložte do lednice, aby želatina zatuhla.
Doba: 45 minut