Šíp.deník.cz

Nebojte se výrazných jídel! Pusťte do kuchyně KŘEN, SARDELKY nebo ČESNEK

4 fotografií 4
Pálivý cizrnový mls
Pálivý cizrnový mls
Zdroj: Hellmann´s
Pálivý cizrnový mls Topinky se sardelkami Šunkový salát s křenem Matjesy s bramborem
Sdílej článek:

Také vás někdy honí mlsná? Pak to chce něco pořádně ostrého a výrazného. Ideální je do pokrmu přimíchat chilli, česnek, křen nebo slané rybičky.

Pálivý cizrnový mls

Suroviny na 4 porce: 400 g uvařené cizrny bez nálevu (může být i z plechovky), 1 lžíce zeleného hrášku, 1 stroužek česneku, 1 chilli paprička,1 lžíce hořčice, 3 lžíce majonézy Hellmann's Delikátní, sůl, pepř

Jak na to: Cizrnu rozmixujeme najemno a smícháme s majonézou a hořčicí. Česnek důkladně utřeme se solí. Do směsi dále přisypeme hrášek a opatrně promícháme. Nakonec přidáme nasekanou chilli papričku a ochutíme špetkou pepře. Tahle pikantní dobrota chutná nejlépe s čerstvým pečivem. Doba: 10 minut

Topinky se sardelkami

Suroviny na 4 porce: 4 krajíce bílého chleba, 1 sáček Galbani mozzarelly mini (150 g), 5 cherry rajčátek, sardelové filety v oleji, olivový olej, sůl, pepř, česnek

Jak na to: Krajíce chleba několik minut z obou stran nasucho opečeme v troubě či na grilu. Mezitím důkladně omyjeme rajčátka a nakrájíme je na drobné kousky. V misce je pak spolu s kuličkami mozzarelly smícháme s olejem a solí. Opečené toasty potřeme česnekem a obložíme rajčaty s mozzarellou a ozdobíme filátky sardelek. Doba: 15 minut

Šunkový salát s křenem

Suroviny na 4 porce: 300 g kuřecí šunky, 1 čerstvý křen, 200 g majonézy Hellmann´s Light, 2 jablka, 1 ledový salát, pažitka, sůl, bílý pepř

Jak na to: Kuřecí šunku a jablka nakrájíme na kostičky, přidáme podle chuti jemně strouhaný křen a dochutíme solí a bílým pepřem. Dáme vychladit. Ledový salát nakrájíme na jemné nudličky. Vychlazený salát dochutíme odlehčenou majonézou a ozdobíme snítkou pažity. Podáváme s nasucho opečeným toastovým chlebem nebo přímo na něm. Doba: 10 minut

Matjesy s bramborem

Suroviny na 4 porce: 100 g matjesů v oleji (bez oleje), 200 g vařených brambor, 1 jarní cibulka, špetka cukru, 3 lžíce majonézy Hellmann's Delikátní

Jak na to: Matjesy rozmixujeme najemno. Vařené brambory oloupeme a rozmačkáme vidličkou. Smícháme s nasekanou cibulkou, majonézou a dochutíme cukrem. Necháme hodinu uležet v lednici. Podáváme samotné nebo s pečivem. Doba: 10 minut + chlazení

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů