Šíp.deník.cz

Něco pro milovníky rybího masa: Filé z tuňáka v SEZAMOVÉ KRUSTĚ

Tuňák v sezamové krustě
Tuňák v sezamové krustě
Zdroj: Gurmet
Sdílej článek:

Suroviny na 4 porce: 600 g filé z tuňáka (vcelku), 2 lžíce bílého sezamu, 2 lžíce černého sezamu, olej na smažení, kvalitní sójová omáčkaKrokety z jasmínové rýže: 1 šalotka, olej na smažení, 180 g jasmínové rýže (neuvařené), rýžový ocet (podle chuti), 4 lžíce nasekaných mořských řas, sůl. Na ozdobu: 1 okurka, řeřicha.

Krok 1

Filet z tuňáka lehce osušte kuchyňským ubrouskem a obalte jej z obou stran v semínkách sezamu. Semínka není nutné předem opražit na pánvi, jako se to dělá při přípravě sushi, protože se rozvoní ve chvíli, kdy filet s krustou položíte na pánev.

Krok 1

Krok 1

Krok 2

Na pánev nalijte trochu oleje, nechte ho pořádně rozpálit (musí se z něj lehce kouřit) a tuňáka na něm ze všech stran opečte (z každé strany stačí asi půl minuty). Po opečení musí mít tuňák na řezu lehce opečený okraj, ale ve středu musí být stále syrový. Filet nakrájejte ostrým nožem na 1,5 cm silné plátky až před podáváním.

Krok 2

Krok 2

Krok 3

Krokety z jasmínové rýže: šalotku oloupejte a nakrájejte najemno. Ryži společně se šalotkou opečte na rozpáleném oleji, pak zalijte 200 ml vody a duste doměkka asi 15 minut. Do vychladlé rýže přidejte rýžový ocet, aby lepila, a mořské řasy a dvěma lžícemi tvořte krokety.

Krok 3

Jak servírovat: Na talíř dejte 2 lžíce sójové omáčky. Na ně položte rýžové krokety a plátky tuňáka. Dozdobte okurkou, kterou jste předtím oloupali, nakrájeli na tenké nudličky a smotali pomocí vidličky do chumáčku, a přidejte řeřichu.

Doba: 35 minut

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů