více >>

Novinka

Přihlaste se k odběru našich novinek ještě dnes!

Zjistit více
NOVINKA UŽ TO VÍŠ? NE? TAK SE PŘIHLAS A ODEBÍREJ! ODEBÍRAT ×

Nedělní sladké VARIACE: Dýňové cupcakes, čokoládové košíčky a sváteční závin

Dýňové cupcakes
Sváteční závin
Čokoládové košíčky
Dvoubarevný věnec
Sdílej článek:

Dali byste si k nedělní snídani lívance a po obědě domácí dezert? Podle našich receptů zvládnete sladké dobroty hravě!

Dýňové cupcakes

Suroviny na 12 kusů
Dýňové pyré: 1 menší dýně (hokaido)
Korpus: 110 g krystalového cukru, 88 g jemného tmavého cukru, 150 g hladké mouky, 1,5 lžičky prášku do pečiva, čtvrt lžičky soli, třetina lžičky sody, 1 lžička skořice, půl lžičky mletého zázvoru, půl lžičky muškátového oříšku, 215 g dýňového pyré, 100 ml rostlinného tuku Hera máslová příchuť, 2 vejce
Vanilkový krém: 125 g krémového sýra, 250 g mascarpone, moučkový cukr podle chuti
Na ozdobu: 25 g slunečnicových semínek, moučkový cukr, skořice, jablečné křížaly

Jak na to: Na dýňové pyré oloupeme dýni a nakrájíme ji na menší dílky. V troubě předehřáté na 190 °C pečeme tak dlouho, dokud není měkká. Poté ji rozmixujeme na kaši. Hnědý cukr prošleháme, abychom se ujistili, že v něm nezůstaly žádné hrudky. K cukrům prosejeme všechny suché ingredience – hladkou mouku, kypřicí prášek, sodu, koření a ½ lžičky soli. V další míse smícháme všechny mokré ingredience – dýňové pyré, rostlinný tuk a vejce. Poté mokré ingredience vmícháme do suchých. Zašleháme tak, aby těsto bylo lesklé a hladké. Košíčky plníme asi do ¾. Pečeme 20 minut. Po upečení necháme košíčky vychladnout. Krémový sýr a mascarpone rozmixujeme s cukrem. Krémem zdobíme cupcakes, posypeme zlehka skořicí, moučkovým cukrem a ozdobíme slunečnicovými semínky. Můžeme doplnit i jablečnými křížalami. Doba: 45 minut

Sváteční závin

Suroviny na 1 kus
Na těsto: 250 g hladké mouky, špetka soli, 100 ml vlažné vody, 1 vejce, 1 lžíce oleje
Na náplň: 100 g sušených meruněk, 500 g jablek, 250 g tvarohu, 150 g zakysané smetany, 1 vejce, 50 g cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 1 lžíce bramborového škrobu, kůra z 1 citronu, 2 lžíce citronové šťávy, 75 g rozinek
Na potření: 50 g másla
Na posypání: 25 g moučkového cukru

Jak na to: Na přípravu těsta prosejeme do mísy mouku, přidáme sůl, vodu, vejce a olej a šlehačem zpracujeme na hladké těsto. V hrnci přivedeme k varu vodu, vylijeme ji a hrnec dobře osušíme. Do hrnce vložíme papír na pečení, na něj položíme těsto, zakryjeme pokličkou a necháme 30 minut odpočívat. Na přípravu náplně nakrájíme meruňky na proužky. Jablka oloupeme a nakrájíme na plátky. Tvaroh promícháme se smetanou, vejcem, cukrem, vanilínovým cukrem, škrobem, citronovou kůrou a šťávou. Přidáme meruňky, plátky jablek a rozinky. Na pomoučené utěrce těsto rozválíme na tenkou placku. Rozehřejeme máslo. Dvě třetiny těsta pokryjeme náplní (na kratších stranách necháme asi 3 cm volné). Volné těsto potřeme rozpuštěným máslem a kratší okraje přeložíme přes náplň. Pomocí utěrky závin po delší straně stočíme – začneme u strany s tvarohovou náplní. Konce pevně přitiskneme. Závin přeložíme na plech pokrytý papírem na pečení a potřeme zbývajícím máslem. Pečeme asi 45 minut. Závin po upečení lehce poprášíme moučkovým cukrem. Doba: 50 minut + odležení

Čokoládové košíčky

Suroviny na 12 kusů
Na těsto: 180 g hladké mouky, 3 lžíce kakaa, 100 g cukru, špetka soli, 1 žloutek, 125 g změklého másla
Na náplň: 3 balíčky Polevy tmavé Dr.Oetker, 400 ml smetany ke šlehání, 50 g změklého másla, 50 g cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 1 vejce, 1 bílek
Na ozdobení: 250 g očištěných jahod, 4 lžíce jahodového džemu

Jak na to: V míse smícháme mouku s kakaem, cukrem a solí. Přidáme žloutek, máslo a ručně vypracujeme do hladkého těsta. To rozdělíme na 12 dílů. Z každého dílu vytvoříme kolečko (Ø asi 10 cm). Kolečka vložíme do vymazané formy na muffiny, přitlačíme ke dnu a po stěnách až po okraj formy. Uložíme do chladničky. Na přípravu náplně nalámeme do kastrůlku polevy a přilijeme smetanu. Za stálého míchání zahříváme (nevaříme), dokud se poleva nerozpustí. Necháme zchladnout. V míse zpracujeme máslo s cukrem a vanilkovým cukrem dohladka. Postupně zašleháme vejce a bílek. Do směsi vmícháme zchladlou smetanu s polevou. Náplň nalijeme na těsto až po okraj. Košíčky vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 35 minut. Necháme vychladnout. Na ozdobení nakrájíme jahody na plátky. Muffiny vyklopíme z formy a na povrch naskládáme plátky jahod. Džem v kastrůlku zahřejeme a pomocí mašlovačky naneseme na jahody. Doba: 70 minut

Dvoubarevný věnec

Suroviny na 1 formu
Na těsto: 200 g hladké mouky, 1 lžíce kakaa, 1 lžička prášku do pečiva, 80 g cukru, 1 balíček vanilínového cukru, špetka soli, 1 vejce, 100 g másla
Na náplň: 150 g másla, 750 g tvarohu, 200 g cukru, 1 balíček Pudingu Naturamyl s vanilkovou příchutí Dr. Oetker, 3 vejce, nastrouhaná kůra z jednoho citronu, 1 zarovnaná lžíce kakaa
Na ozdobení: 1 balíček Polevy světlé, půl balíčku Polevy tmavé

Jak na to: Na přípravu těsta na vále smícháme mouku, kakao, kypřicí prášek. Přidáme cukr, vanilínový cukr, sůl, vejce a máslo a ručně zpracujeme těsto. Z těsta vytvarujeme válec o délce asi 45 cm. Válec vložíme do vymazané a vysypané formy, těsto na okrajích přitiskneme ke stěnám do výše asi 5 cm. Na náplň rozpustíme máslo a necháme trochu vychladnout. V míse ušleháme tvaroh, cukr, pudingový prášek, vejce a citronovou kůru dohladka. Nakonec vmícháme rozpuštěné máslo. Asi 2/3 náplně nalijeme na těsto a zbytek obarvíme kakaem. Tmavou náplň naneseme na světlou a pomocí vidličky spirálovitě protáhneme obě vrstvy, aby vzniklo mramorování. Formu vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 50 minut. Po vychladnutí vyklopíme na dortový podnos. Světlou i tmavou polevu rozehřejeme podle návodu. Polovinou světlé polevy postříkáme povrch věnce. Zbytek polevy společně s tmavou střídavě nalijeme do vyšší vrstvy na papír na pečení a necháme ztuhnout. Po ztuhnutí vytvoříme pomocí nože hoblinky, kterými dozdobíme věnec. Doba: 70 minut

Sdílej článek:
Autor: Jitka Janoušková
Doprava a logistika - Doprava a logistika Skladník 17 000 Kč Skladníci, obsluha manipulačních vozíků Skladník. Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Dvousměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 17000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Pracovní náplň: , • Příjem a výdej materiálu z a do výroby , • Manipulace se zbožím fyzicky a s VZV , • Inventury tzn. odpovědnost za fyzický stav skladu , • Úklid a udržování pořádku ve skladu , • Nakládky a vykládky zboží s přepravci , • Správné označení zboží , • Skenování a kopírování dokladů , • Obsluha čtečky čárových kódů , • Výpomoc při manipulaci ve skladu látek , • Dodržování FIFO , • Třídění odpadů a dodržování BOZP , • Podřízený vedoucímu logistiky , , Požadavky: , • SOŠ popř. SOU a praxe min. 1 rok , • Praxe a znalost práce ve skladu – není podmínkou , • Oprávnění k řízení VZV – není podmínkou , • Manuální zručnost , • Smysl pro pořádek , • Organizační schopnosti a nutnost stanovení si priorit , • Základní znalost NJ – není podmínkou , • Chuť pracovat a nadšení podmínkou , , Své životopis zasílejte na kral@staalboek.cz. Pracoviště: Staalboek s.r.o., 588 41 Vyskytná nad Jihlavou. Informace: Zdeněk Král, . Doprava a logistika - HLEDÁME ŘIDIČE SK C,E na CZ a EU 27 000 Kč Nabízíme práci pro řidiče sk. C,E 1. Práce po CZ a SK, víkendy doma, návěs plachta (většinou paletové zboží, ne pošta) 27-35.000 Kč podle ujetých km. 2. práce Frigo po EU 35-45.000 Kč podle km (hodně záleží jak často potřebuje být řidič doma). Jsme firma Tereo plus s.r.o. sídlo Praha depo Brno. Seriozní jednání. Obě práce jsou pro naše stálé zákazníky, technika v dobrém stavu, zázemí. Stavebnictví - Stavebnictví Stavební dělník 13 500 Kč Dělníci v oblasti výstavby budov. Požadované vzdělání: základní + praktická škola. Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 13500 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Podle §92. Pracoviště: Baubusiness s.r.o., Nad Studánkou, č.p. 121, 251 01 Říčany u Prahy. Informace: Ivan Stolets, +420 777 177 510.

Doporučené články

Rubriky

Celebrity Nejčtenější celebrity Oblíbené celebrity Cestování Oblíbené destinace Láska a vztahy Zdravý vztah Lechtivé články Příběhy slavných Události slavných Vztahy slavných Recepty Kuchyně pro labužníky Zdravý jídelníček Zajímavosti Zábava a video Pro zasmání Vtipné videa

Keltské horoskopy

Přehled keltských horoskopů Dub   21. 3. (jarní rovnodennost) Topol   1. 5. – 10. 5. … Kaštan   11. 5. – 20. 5. … Jasan   21. 5. – 30. 5. … Habr   31. 5. – 10. 6. … Fíkovník   11. 6. – 20. 6. … Bříza   21. 6. (letní slunovrat) Jabloň   22. 6. – 2. 7. … Jedle   3. 7. – 13. 7. … Jilm   14. 7. – 24. 7. … Cypriš   25. 7. – 4. 8. … Cedr   15. 8. – 24. 8. … Borovice   25. 8. – 3. 9. … Vrba   4. 9. – 13. 9. … Lípa   14. 9. – 22. 9. … Oliva   23. 9. (podzimní rovn.) Líska   24. 9. – 2. 10. … Jeřáb   3. 10. – 11. 10. … Javor   12. 10. – 21. 10. … Ořešák   22. 10. – 31. 10. … Buk   21. 12. (zimní slunovrat)

Západní horoskopy

Přehled západních horoskopů Vodnář   21. 1. – 20. 2. Ryby   21. 2. – 20. 3. Beran   21. 3. – 20. 4. Býk   21. 4. – 21. 5. Blíženci   22. 5. – 21. 6. Rak   22. 6. – 22. 7. Lev   23. 7. – 22. 8. Panna   23. 8. – 22. 9. Váhy   23. 9. – 23. 10. Štír   24. 10. – 22. 11. Střelec   23. 11. – 21. 12. Kozoroh   22. 12. – 20. 1.

Čínské horoskopy

Přehled čínských horoskopů Krysa   1960, 1972, 1984 … Buvol   1961, 1973, 1985 … Tygr   1962, 1974, 1986 … Králík   1963, 1975, 1987 … Drak   1964, 1976, 1988 … Had   1965, 1977, 1989 … Kůň   1966, 1978, 1990 … Ovce   1967, 1979, 1991 … Opice   1968, 1980, 1992 … Kohout   1969, 1981, 1993 … Pes   1970, 1982, 1994 … Vepř   1971, 1983, 1995 …

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů Vodnář   21. 1. – 20. 2. Ryby   21. 2. – 20. 3. Beran   21. 3. – 20. 4. Býk   21. 4. – 21. 5. Blíženci   22. 5. – 21. 6. Rak   22. 6. – 22. 7. Lev   23. 7. – 22. 8. Panna   23. 8. – 22. 9. Váhy   23. 9. – 23. 10. Štír   24. 10. – 22. 11. Střelec   23. 11. – 21. 12. Kozoroh   22. 12. – 20. 1.

Vážení čtenáři,

náš web ŠÍP přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

https info

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění našich novinek - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr novinek i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT