Šíp.deník.cz

Netypické dobroty: KARAMELOVÉ PIVO, křupavé prstíky a dýňové koláčky

3 fotografií 3
Karamelové pivo mohou i děti. Přidejte sušenky a pohoštění je kompletní.
Karamelové pivo mohou i děti. Přidejte sušenky a pohoštění je kompletní.
Zdroj: Hera
Karamelové pivo Dýňové koláčky Křupavé prstíky
Sdílej článek:

Zapomeňte na bublaninu, bábovku nebo štrúdl a připravte něco netradičního k zakousnutí. Milovníci sladkého si nyní určitě přijdou na své!

Karamelové pivo

Suroviny na 7 porcí: 85 g rostlinného tuku, 150 g třtinového cukru, 125 g smetany, 1,5 l zázvorové nebo vanilkové limonády

Jak na to: Rostlinný tuk, cukr a smetanu smíchejte v hrnci a za stálého míchání přiveďte do varu. Jakmile směs přijde do varu, ztlumte plamen a za občasného míchání nechte povařit cca 3 minuty. Vařte do té doby, než vznikne karamelová omáčka. Poté nechte zchladnout na pokojovou teplotu. Nakonec ve velkém džbánu smíchejte tuto směs s limonádou. Doba: 15 minut

Dýňové koláčky

Suroviny na 20 kusů: 125 g rostlinného tuku, 200 g krystalového cukru, 1 balíček vanilkového cukru,1 vejce, 300 g polohrubé mouky, 1 lžička kypřícího prášku, špetka soli, 1 lžička skořice, 1 lžička mletého zázvoru, ½ lžičky mletého kardamomu, 150 g nastrouhané dýně, balíček citronové polevy

Jak na to: Předehřejte troubu na 200 °C a plech vyložte pečicím papírem. Utřete rostlinný tuk s krystalovým a vanilkovým cukrem a s vejcem do hladké hmoty. Přidejte mouku, kypřicí prášek, sůl, skořici, mletý zázvor a kardamom. Vše dobře smíchejte a nakonec přidejte nastrouhanou dýni. Pomocí lžičky ukládejte na plech kopečky, které poté vytvarujte do pravidelných tvarů. Pečte 20 minut do zlatova. Koláčky nechte vychladnout a poté je ozdobte polevou, kterou připravte podle návodu na obalu. Doba: 40 minut

Křupavé prstíky

Suroviny na 20 kusů: 125 g Hery máslová příchuť, 125 g krystalového cukru, špetka soli, 1 žloutek, 1 lžička nastrouhané citronové kůry, 250 g polohrubé mouky, 50 g mandlí nakrájených na plátky

Jak na to: Smíchejte rostlinný tuk s cukrem a solí. Poté přidejte žloutek a citronovou kůru a vše promíchejte. Nakonec přidejte mouku a vymíchejte těsto do hladké hmoty. Zabalte je do potravinové fólie a nechte cca 30 minut odpočívat v lednici. Předehřejte troubu na 180 °C a vystelte plech pečicím papírem. Po vyjmutí tvarujte těsto do válečků a ukládejte na plech. Nakonec přidejte plátky mandlí, které vytvoří nehet. Pak pomocí nože udělejte do těsta zářezy, které budou vypadat jako klouby. Pečte cca 15 minut a podávejte vychladlé. Doba: 35 minut

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů