více >>

Novinka

Přihlaste se k odběru našich novinek ještě dnes!

Zjistit více
NOVINKA UŽ TO VÍŠ? NE? TAK SE PŘIHLAS A ODEBÍREJ! ODEBÍRAT ×

NETYPICKÉ TĚSTOVINY: Linguine, cappaletti, torti a gobetti rigati

Dýňový krém s cappaletti
Linguine s candátem a červenou řepou
Creste de Gallo se švestkami a perníkem
Gobetti Rigati s králičím masem
Sdílej článek:

Chuť, vůně a lákavý vzhled, to není všechno! Moderní pasta musí být elegantní a šik, a také trochu svůdná, musí lákat neotřelou kombinací a čerstvými sezonními surovinami. Vyzkoušejte podzimní variace podle receptů kuchařského mistra Tomáše Kaliny, který se na přípravu těstovin specializuje.

Dýňový krém s cappaletti

Suroviny na 1 porci: 30 g těstovin Cappaletti ADRIANA, 1 menší Hokkaido dýně, 5 g dýňových semínek, 1 dcl smetany 31%, ½ dcl dýňového oleje, ½ dcl olivového oleje, řapíkatý celer, sůl

Jak na to: V osolené vodě uvařte dle návodu těstoviny. Dýni Hokkaido rozkrojte na půl, vypeckujte, lehce osolte a dejte tak, jak je, ve slupce péct do trouby na 140 stupňů. Čas pečení je závislý na velikosti dýně, ale dýně musí být měkká. Část upečené dýně rozmixujte společně s olivovým olejem, solí a smetanou. Druhou část dýně nakrájejte na drobné kostičky a přidejte je do rozmixované směsi, dle chuti dosolte. Dýňová semínka rozsekejte na hrubo. Řapíkatý celer nakrájejte na co nejtenčí nudličky a nechte chvilku stát v osolené vodě. Uvařené těstoviny promíchejte s dýňovým olejem a lehce osolte.

Linguine s candátem a červenou řepou

Suroviny na 1 porci: 60 g těstovin Linguine ADRIANA, 150 g filé z candáta, 4 stroužky česneku, ½ vařené červené řepy, 10 g másla, ½ dcl olivového oleje, ½ dcl smetany 31%, snítka čerstvého kopru, sůl

Jak na to: V dobře osolené vodě uvařte dle návodu těstoviny. Stroužky česneku nakrájejte na plátky, potom je blanšírujte. Vysušený česnek osmažte v rozehřátém oleji, vyndejte na ubrousek a lehce osolte. Na pánvičce rozehřejte olivový olej, přidejte osolené filé, dobře z každé strany opečte a přidejte máslo. Vložte do vyhřáté trouby na 120 stupňů asi na 15 minut. Červenou řepu rozmixujte na kaši. Na pánvičku dejte smetanu, mírně osolte a nechte přivést k varu, potom přidejte kaši z červené řepy. Několikrát promíchejte s těstovinami, vařením se smetana zredukuje a zhoustne a společně s červenou řepou těstoviny obarví a obalí. Jako dekoraci při aranžování na talíř použijte usmažený česnek a snítku kopru, rybu polijte směsí olivového oleje a másla, ve které se pekla.

Creste de Gallo se švestkami a perníkem

Suroviny na 1 porci: 40 g těstovin Creste de Gallo ADRIANA, 50 g čerstvých švestek, 20 g perníku na strouhání, 20 g zakysané smetany, 10 g hnědého cukru, 20 g másla, 1 dcl červeného vína, hroznové víno, 1 ks exotického ovoce physalis, sůl

Jak na to: V dobře osolené vodě uvařte dle návodu těstoviny. Švestky vypeckujte a nakrájejte na čtvrtky, v teplém másle nechte roztát třtinový cukr a švestky v něm lehce orestujte, promíchejte. Takto připravené švestky zalijte červeným vínem a velmi krátce povařte. Zakysanou smetanu rozmíchejte tak, aby byla vláčná. Část perníku nastrouhejte na jemném struhadle a část na hrubším struhadle – hruběji nastrouhaný použijte jako ozdobu. Hroznové víno i physalis nakrájejte na tenká kolečka. Při nakládání na talíř dbejte na to, aby švestky a těstoviny byly teplé a zakysaná smetana naopak studená. Ozdobte hrozny, physalisem a perníkem.

Gobetti rigati s králičím masem

Suroviny na 1 porci: 60 g těstovin Gobetti rigati ADRIANA, 120 g králičího hřbetu, 1 list mangoldu, 1 ks fenyklu, 1 ks jablko (menší), 5 ks lístků estragonu, 30 g dijonské hořčice, 50 g cukru, máslo, trocha sezamu, ¼ l jablečného octa, sůl

Jak na to: V dobře osolené vodě uvařte těstoviny dle návodu. Estragon nasekejte na drobno. Králičí hřbet očistěte a osolte, vezměte ½ dávky dijonské hořčice a dobře maso hořčicí protřete. Potom maso na olivovém oleji lehce opečte, přidejte máslo tak, aby byl králičí hřbet do půlky ponořený do másla a do vlastního výpeku z opékání, přidejte nasekaný estragon. Hřbet dejte do trouby na 80 stupňů, asi na 20–30 minut dle velikosti hřbetu, během pečení několikrát maso otočte. Z olivového oleje, jablečného octa, soli a cukru udělejte nálev. Jablko oloupejte a nakrájejte na libovolné tvary, takto připravené jablko vložte do nálevu, fenykl nakrájejte na libovolné tvary a také ho vložte do nálevu. Vyberte menší lístek mangoldu a vložte ho celý, popřípadě půlku do nálevu. Těstoviny promíchejte s trochou olivového oleje a osolte. Do výpeku z upečeného králíka zamixujte druhou polovinu hořčice. Tuto směs použijte jako omáčku (dip). Jako dekoraci posypte sezamem.

Torti s koriandrem a chilli

Suroviny na 1 porci: 50 g těstovin Torti ADRIANA, 1 ks menší červené a zelené papriky zbavené jadýrek, 50 g salátové okurky, ½ dcl olivového oleje, 10 g čerstvých klíčků, 10 g sekaných burských oříšků (nesolených), 1 ks chilli papričky, 10  ks lístků koriandru, vnitřní lístky salátu friseé, ½ limetky, sůl

Jak na to: V dobře osolené vodě uvařte dle návodu těstoviny. Papriky nakrájejte na tenké proužky, stejně tak salátovou okurku. Nudličky musejí být dlouhé a stejně tenké. Opatrně odstraňte z chilli papriček jadérka a nakrájejte je na velmi drobné kousky. Z koriandru natrhejte všechny hezké lístky a několikrát je překrájejte. Smíchejte limetkovou šťávu s chilli papričkami, olejem a solí. Do takto připravené tekutiny vložte nakrájenou zeleninu, klíčky a koriandr a těstoviny a vnitřní lístky salátu friseé. Při servírování posypte burskými oříšky.

Sdílej článek:
Autor: Jitka Janoušková
Doprava a logistika - Doprava a logistika Skladník 17 000 Kč Skladníci, obsluha manipulačních vozíků Skladník. Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Dvousměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 17000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Pracovní náplň: , • Příjem a výdej materiálu z a do výroby , • Manipulace se zbožím fyzicky a s VZV , • Inventury tzn. odpovědnost za fyzický stav skladu , • Úklid a udržování pořádku ve skladu , • Nakládky a vykládky zboží s přepravci , • Správné označení zboží , • Skenování a kopírování dokladů , • Obsluha čtečky čárových kódů , • Výpomoc při manipulaci ve skladu látek , • Dodržování FIFO , • Třídění odpadů a dodržování BOZP , • Podřízený vedoucímu logistiky , , Požadavky: , • SOŠ popř. SOU a praxe min. 1 rok , • Praxe a znalost práce ve skladu – není podmínkou , • Oprávnění k řízení VZV – není podmínkou , • Manuální zručnost , • Smysl pro pořádek , • Organizační schopnosti a nutnost stanovení si priorit , • Základní znalost NJ – není podmínkou , • Chuť pracovat a nadšení podmínkou , , Své životopis zasílejte na kral@staalboek.cz. Pracoviště: Staalboek s.r.o., 588 41 Vyskytná nad Jihlavou. Informace: Zdeněk Král, . Doprava a logistika - HLEDÁME ŘIDIČE SK C,E na CZ a EU 27 000 Kč Nabízíme práci pro řidiče sk. C,E 1. Práce po CZ a SK, víkendy doma, návěs plachta (většinou paletové zboží, ne pošta) 27-35.000 Kč podle ujetých km. 2. práce Frigo po EU 35-45.000 Kč podle km (hodně záleží jak často potřebuje být řidič doma). Jsme firma Tereo plus s.r.o. sídlo Praha depo Brno. Seriozní jednání. Obě práce jsou pro naše stálé zákazníky, technika v dobrém stavu, zázemí. Stavebnictví - Stavebnictví Stavební dělník 13 500 Kč Dělníci v oblasti výstavby budov. Požadované vzdělání: základní + praktická škola. Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 13500 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Podle §92. Pracoviště: Baubusiness s.r.o., Nad Studánkou, č.p. 121, 251 01 Říčany u Prahy. Informace: Ivan Stolets, +420 777 177 510.

Doporučené články

Rubriky

Celebrity Nejčtenější celebrity Oblíbené celebrity Cestování Oblíbené destinace Láska a vztahy Zdravý vztah Lechtivé články Příběhy slavných Události slavných Vztahy slavných Recepty Kuchyně pro labužníky Zdravý jídelníček Zajímavosti Zábava a video Pro zasmání Vtipné videa

Keltské horoskopy

Přehled keltských horoskopů Dub   21. 3. (jarní rovnodennost) Topol   1. 5. – 10. 5. … Kaštan   11. 5. – 20. 5. … Jasan   21. 5. – 30. 5. … Habr   31. 5. – 10. 6. … Fíkovník   11. 6. – 20. 6. … Bříza   21. 6. (letní slunovrat) Jabloň   22. 6. – 2. 7. … Jedle   3. 7. – 13. 7. … Jilm   14. 7. – 24. 7. … Cypriš   25. 7. – 4. 8. … Cedr   15. 8. – 24. 8. … Borovice   25. 8. – 3. 9. … Vrba   4. 9. – 13. 9. … Lípa   14. 9. – 22. 9. … Oliva   23. 9. (podzimní rovn.) Líska   24. 9. – 2. 10. … Jeřáb   3. 10. – 11. 10. … Javor   12. 10. – 21. 10. … Ořešák   22. 10. – 31. 10. … Buk   21. 12. (zimní slunovrat)

Západní horoskopy

Přehled západních horoskopů Vodnář   21. 1. – 20. 2. Ryby   21. 2. – 20. 3. Beran   21. 3. – 20. 4. Býk   21. 4. – 21. 5. Blíženci   22. 5. – 21. 6. Rak   22. 6. – 22. 7. Lev   23. 7. – 22. 8. Panna   23. 8. – 22. 9. Váhy   23. 9. – 23. 10. Štír   24. 10. – 22. 11. Střelec   23. 11. – 21. 12. Kozoroh   22. 12. – 20. 1.

Čínské horoskopy

Přehled čínských horoskopů Krysa   1960, 1972, 1984 … Buvol   1961, 1973, 1985 … Tygr   1962, 1974, 1986 … Králík   1963, 1975, 1987 … Drak   1964, 1976, 1988 … Had   1965, 1977, 1989 … Kůň   1966, 1978, 1990 … Ovce   1967, 1979, 1991 … Opice   1968, 1980, 1992 … Kohout   1969, 1981, 1993 … Pes   1970, 1982, 1994 … Vepř   1971, 1983, 1995 …

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů Vodnář   21. 1. – 20. 2. Ryby   21. 2. – 20. 3. Beran   21. 3. – 20. 4. Býk   21. 4. – 21. 5. Blíženci   22. 5. – 21. 6. Rak   22. 6. – 22. 7. Lev   23. 7. – 22. 8. Panna   23. 8. – 22. 9. Váhy   23. 9. – 23. 10. Štír   24. 10. – 22. 11. Střelec   23. 11. – 21. 12. Kozoroh   22. 12. – 20. 1.

Vážení čtenáři,

náš web ŠÍP přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

https info

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění našich novinek - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr novinek i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT