Šíp.deník.cz

Obrazový návod na sladkou pochoutku: PIŠKOTOVÝ KOLÁČ s jahodami

Piškotový koláč
Piškotový koláč
Zdroj: Hera
Sdílej článek:

Suroviny na 1 formu: 500 g polohrubé mouky, 150 g práškového cukru, 8 vajec, 250 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť, 230 ml smetany, 1 balení prášku do pečiva, 1 balení vanilkového cukru, troška strouhanky, 500 g jahod.

Krok 1

Rostlinný tuk Hera máslová příchuť nakrájejte na kostky. Přidejte cukr a vanilkový cukr a důkladně ručně nebo mixérem rozmíchejte, aby ve směsi nebyly hrudky.

Krok 1

Krok 2

Poté do vyšlehané směsi hery a cukru postupně přidejte žloutky. Bílky oddělte a nechte v misce stranou.

Krok 2

Krok 3

Z bílků si vyšlehejte tuhý sníh. Že je hotov poznáte tak, že misku převrátíte a sníh z ní nestéká.

Krok 3

Krok 4

Do těsta s rostlinným tukem a žloutky přidejte mouku, prášek do pečiva a smetanu a dobře promíchejte. Pak přidejte sníh z bílků. Vše důkladně promíchejte na vláčné těsto.

Krok 4

Krok 5

Připravte si dortovou formu, tu vymažte kouskem hery, vysypte strouhankou a vlijte do ní těsto. Nakonec na těsto naskládejte jahody. Pečte asi 45 minut. Po vychladnutí pocukrujte práškovým cukrem.

Krok 5

Doba: 60 minut

Náš tip: Nezapomeňte na kvalitní ingredience. Hera máslová příchuť je praktická. Navíc se skvěle hodí jak na běžné pečení, tak na přípravu nadýchaných krémů.

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů