Novinka

Přihlaste se k odběru našich novinek ještě dnes!

Zjistit více
NOVINKA UŽ TO VÍŠ? NE? TAK SE PŘIHLAS A ODEBÍREJ! ODEBÍRAT

Oslaďte si svátek zamilovaných: SRDÍČKA z těsta i čokolády

Lívancová srdíčka
Překvapení s malinami
Čokoládová srdce
Malinový dortík
Sdílej článek:

Slavíte svátek zamilovaných? Pokud ano, tak zkuste už tuto sobotu partnera ohromit domácím dezertem, ze kterého bude láska přímo vyzařovat.

Lívancová srdíčka

Suroviny na 18 kusů
Na těsto: 100 g zmrazeného lesního ovoce, 1 balení směsi na lívanečky, 300 ml vody, olej na smažení
Na ozdobení: 300 g zmrazeného lesního ovoce, 2 lžíce cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 1 lžička Gustinu jemného kukuřičného škrobu, 1 balíček šlehačky v prášku, 150 ml studeného mléka

Jak na to: Zmrazené ovoce nechte trochu povolit a ponorným mixérem částečně rozmixujte. Na přípravu těsta v míse smíchejte směs na přípravu lívanečků s vodou a ovocem. Metličkou vypracujte hladké těsto a nechte 5 minut stát. Na ozdobení v kastrůlku smíchejte ovoce s cukrem, vanilínovým cukrem a škrobem a krátce povařte. Na rozehřátou, olejem potřenou pánev položte formičku, do které nalijte těsto. Smažte z obou stran do zlatova. Šlehačku v prášku připravte s mlékem podle návodu na obale. Lívanečky ozdobte omáčkou a šlehačkou. Doba: 20 minut

Překvapení s malinami

Suroviny na 4 porce
Na dezert: 1 balíček Dessertu Chocolat Dr.Oetker, 400 ml plnotučného mléka, 45 g cukru
Na ozdobení: lžíce cukru, 1200 g zmrazených malin, zarovnaná lžička L Gustinu jemného kukuřičného škrobu, 200 ml smetany ke šlehání, 1 balíček smeta-fixu

Jak na to: Dezert připravte s mlékem a cukrem podle návodu na obale. Rozdělte do skleniček a nechte vychladnout. Maliny nasypte do kastrůlku, přidejte cukr a škrob a krátce zahřejte. Malinovou omáčku naneste na dezert a nechte vychladnout. Smetanu se smeta-fixem vyšlehejte šlehačem na nejvyšším stupni do tuha. Šlehačkou naplňte cukrářský sáček s řezanou trubičkou a dezert ozdobte. Uložte do chladničky. Před podáváním posypte zdobením. Doba: 30 minut

Čokoládová srdce

Suroviny na 10 kusů
Na těsto: 100 g hladké mouky, 1 lžíce kakaa, 40 g moučkového cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 80 g změklého másla
Na náplň: 1/3 balíčku Polevy světlé, 30 g změklého másla, 1 lžička moučkového cukru, ½ lžičky vanilkového aroma
Na ozdobení: 3/4 balíčku Polevy světlé, 1 balíček Polevy tmavé, cukrové zdobení (např. Duhové kuličky Dr.Oetker)

Jak na to: Prosejte do mísy mouku a kakao a přidejte cukr, vanilínový cukr, máslo a vše zpracujte ručně do hladka. Těsto postupně vyválejte na pomoučené pracovní ploše na plát o tloušťce asi 3 mm. Formičkou vykrájejte 20 srdíček, naskládejte je na plech vyložený papírem na pečení. Vložte do předehřáté trouby a pečte asi 10 minut. Srdíčka stáhněte i s papírem a nechte vychladnout. Na přípravu náplně rozpusťte světlou polevu podle návodu. Máslo, moučkový cukr a aroma vyšlehejte do pěny. Vmíchejte 1/3 rozpuštěné polevy, zbytek polevy nechte ve vodní lázni, aby neztuhla. Vždy 2 srdíčka náplní slepte. Tmavou polevu rozpusťte podle návodu. Srdíčka ozdobte tmavou a světlou polevou a posypte cukrovým zdobením. Doba: 35 minut

Malinový dortík

Suroviny na 1 korpus
Na těsto: 400 g listového těsta
Na piškotové těsto: 3 žloutky, 45 g moučkového cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 3 bílky, 1 balíček Pudingu Originál s vanilkovou příchutí, 45 g cukru, 70 g hladké mouky
Na náplň: 6 plátků želatiny v plátcích, 1 balíček Pudingu Originál s vanilkovou příchutí, 500 ml mléka, 6 lžic cukru, 5 lžic rumu, 250 ml smetany ke šlehání
Na polevu: 250 g malin, 150 g cukru, šťáva z ½ citronu, 300 ml vody, 2 balíčky červeného Dort-želé

Jak na to: Listové těsto rozválejte na tloušťku 3 mm a vykrojte kolo o průměru 30 cm pro dno dortu. Vykrojené těsto položte na vymazaný plech a propíchejte vidličkou. Ze zbylého těsta vykrájejte srdíčka a položte je na plech. Pečte asi 15 minut. Na piškotové těsto ušlehejte žloutky, moučkový a vanilínový cukr do krémové konzistence. Bílky ušlehejte s pudingovým práškem, postupně přidávejte cukr a ušlehejte do tuha. Sníh ručně vmíchejte do vaječné pěny. Nakonec vmíchejte mouku. Těsto rozetřete do dortové formy (Ø 26 cm). Pečte asi 20 minut. Piškot ihned vyklopte na papír vysypaný moučkovým cukrem. Nechte vychladnout a podélně prořízněte. Na náplň připravte želatinu podle návodu. Z pudingového prášku, mléka a cukru připravte puding. Rozpuštěnou želatinu a rum vmíchejte do horkého pudingu. Smetanu ušlehejte a vmíchejte do vlažného pudingu. Na polevu rozmixujte maliny, cukr, citronovou šťávu a vodu. Přidejte dort-želé a připravte želé podle návodu. Listové těsto položte na tác a obklopte okrajem dortové formy. Naneste 1/3 náplně. Lžící naneste 1/3 ještě polotekuté polevy. Přiložte polovinu piškotu. Naneste 1/3 polevy, na to 1/3 náplně a druhou polovinu piškotu. Na vršek dortu natřete zbylou náplň a ozdobte zbylou polevou. Dort dozdobte srdíčky podle vlastní fantazie. Doba: 65 minut

Tip: Všechny recepty jsou připraveny a pečlivě vyzkoušeny ve Zkušební kuchyni Dr. Oetker. Pokud použijete suroviny této značky, máte záruku, že se vám moučník vždy povede.

Sdílej článek:
Autor: Jitka Janoušková

Doporučené články

Rubriky

Celebrity Nejčtenější celebrity Oblíbené celebrity Cestování Oblíbené destinace Láska a vztahy Zdravý vztah Lechtivé články Příběhy slavných Události slavných Vztahy slavných Recepty Kuchyně pro labužníky Zdravý jídelníček Zajímavosti Zábava a video Pro zasmání Vtipné videa

Keltské horoskopy

Přehled keltských horoskopů Dub   21. 3. (jarní rovnodennost) Topol   1. 5. – 10. 5. … Kaštan   11. 5. – 20. 5. … Jasan   21. 5. – 30. 5. … Habr   31. 5. – 10. 6. … Fíkovník   11. 6. – 20. 6. … Bříza   21. 6. (letní slunovrat) Jabloň   22. 6. – 2. 7. … Jedle   3. 7. – 13. 7. … Jilm   14. 7. – 24. 7. … Cypriš   25. 7. – 4. 8. … Cedr   15. 8. – 24. 8. … Borovice   25. 8. – 3. 9. … Vrba   4. 9. – 13. 9. … Lípa   14. 9. – 22. 9. … Oliva   23. 9. (podzimní rovn.) Líska   24. 9. – 2. 10. … Jeřáb   3. 10. – 11. 10. … Javor   12. 10. – 21. 10. … Ořešák   22. 10. – 31. 10. … Buk   21. 12. (zimní slunovrat)

Západní horoskopy

Přehled západních horoskopů Vodnář   21. 1. – 20. 2. Ryby   21. 2. – 20. 3. Beran   21. 3. – 20. 4. Býk   21. 4. – 21. 5. Blíženci   22. 5. – 21. 6. Rak   22. 6. – 22. 7. Lev   23. 7. – 22. 8. Panna   23. 8. – 22. 9. Váhy   23. 9. – 23. 10. Štír   24. 10. – 22. 11. Střelec   23. 11. – 21. 12. Kozoroh   22. 12. – 20. 1.

Čínské horoskopy

Přehled čínských horoskopů Krysa   1960, 1972, 1984 … Buvol   1961, 1973, 1985 … Tygr   1962, 1974, 1986 … Králík   1963, 1975, 1987 … Drak   1964, 1976, 1988 … Had   1965, 1977, 1989 … Kůň   1966, 1978, 1990 … Ovce   1967, 1979, 1991 … Opice   1968, 1980, 1992 … Kohout   1969, 1981, 1993 … Pes   1970, 1982, 1994 … Vepř   1971, 1983, 1995 …

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů Vodnář   21. 1. – 20. 2. Ryby   21. 2. – 20. 3. Beran   21. 3. – 20. 4. Býk   21. 4. – 21. 5. Blíženci   22. 5. – 21. 6. Rak   22. 6. – 22. 7. Lev   23. 7. – 22. 8. Panna   23. 8. – 22. 9. Váhy   23. 9. – 23. 10. Štír   24. 10. – 22. 11. Střelec   23. 11. – 21. 12. Kozoroh   22. 12. – 20. 1.

Vážení čtenáři,

náš web ŠÍP přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění našich novinek - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr novinek i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT