Novinka

Přihlaste se k odběru našich novinek ještě dnes!

Zjistit více
NOVINKA UŽ TO VÍŠ? NE? TAK SE PŘIHLAS A ODEBÍREJ! ODEBÍRAT

OVOCNÁ jízda: Borůvkové minidortíky, krémové košíčky a pohár s ostružinami

Borůvkové minidortíky
Ovocný dort
Krémové košíčky
Pohár s ostružinami
Sdílej článek:

Dezerty s ovocem, ať už čerstvým či mraženým, patří k nejchutnějším. Nechte se inspirovat a zavzpomínejte na léto.

Borůvkové minidortíky

Suroviny na 12 kusů
Na náplň: 50 g čerstvého sýra (např. Lučina), 1 lžíce cukru, 1 lžička Gustinu jemného kukuřičného škrobu, 150 g očištěných borůvek
Na těsto: 170 ml kysaného podmáslí, 50 ml oleje, 1 vejce, 100 g cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 160 g hladké mouky, 1 balíček Pudingu Naturamyl s čokoládovou příchutí Dr. Oetker, 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
Na ozdobení: 200 ml smetany ke šlehání, 1 balíček vanilkového cukru, 50 g čerstvého sýra (např. Lučina), 50 g očištěných borůvek

Jak na to: Na přípravu náplně v míse metličkou vyšleháme sýr s cukrem a škrobem dohladka. Vmícháme borůvky. Na přípravu těsta v míse metličkou vymícháme podmáslí s olejem, vejcem, cukrem a vanilínovým cukrem dohladka. Mouku smícháme s pudingem a kypřicím práškem a vmícháme do směsi. Polovinou těsta naplníme košíčky. Naneseme náplň a zakryjeme druhou polovinou těsta. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 30 minut. Necháme vychladnout. Na ozdobení vyšleháme smetanu s vanilkovým cukrem dotuha. Krátce zašleháme sýr a naplníme do cukrářského sáčku. Muffiny vyjmeme z košíčků. Minidortíčky vytvoříme tak, že pomocí cukrářského sáčku ozdobíme šlehačkou a navrch dáme borůvky. Doba: 50 minut

Ovocný dort

Suroviny na 1 korpus
Na těsto: 4 žloutky, 60 g moučkového cukru, 1 balíček vanilínového cukru, špetka soli, půl lžičky mandlového aroma, 120 g dětské krupičky, 80 g nastrouhaných mandlí, 40 g hladké mouky, 4 bílky, 60 g cukru
Na náplň: 1 balíček Želatiny v plátcích Dr. Oetker, 250 ml mléka, 1 lžíce cukru, 3 lžíce dětské krupičky, 250 g zakysané smetany, 150 g cukru, šťáva z jednoho citronu, 200 g směsi drobného ovoce (lze použít čerstvé, zmrazené i kompotované), 2 lžíce ovocné šťávy z kompotu
Na ozdobení: 50 g směsi drobného ovoce, 1 balíček Dort-želé červeného, 20 g nastrouhaných mandlí

Jak na to: Na přípravu těsta ušleháme žloutky, cukr, vanilínový cukr, sůl a aroma do pěny. Důkladně promícháme krupičku, mandle a mouku. Z bílků a cukru vyšleháme tuhý sníh. Zlehka ručně střídavě vmícháme mouku a sníh do pěny. Těsto naplníme do dortové formy se dnem vyloženým papírem na pečení a uhladíme. Formu vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 30 minut. Na přípravu náplně necháme želatinu nabobtnat ve studené vodě. Za stálého míchání svaříme v kastrůlku mléko, cukr a krupičku. Stáhneme z plotny, vmícháme želatinu a necháme mírně vychladnout. Přidáme zakysanou smetanu, cukr a citronovou šťávu. Do poloviny náplně vmícháme drobné ovoce. Vychladlý korpus jednou podélně rozkrojíme, kolem spodního plátu upevníme očištěný okraj formy a pokapeme ovocnou šťávou. Na povrch naneseme náplň s ovocem, přiložíme druhý plát korpusu a opatrně přitlačíme. Zbývající náplň bez ovoce rozetřeme na povrch dortu a na hodinu uložíme do chladničky. Po zatuhnutí formu odstraníme a okraj dortu posypeme mandlemi. Na ozdobení rozmixujeme ovoce, smícháme s dort-želé a povaříme asi 1 minutu. Dort ovocným protlakem pocákáme. Doba: 50 minut + chlazení

Krémové košíčky

Suroviny na 12 kusů
Na těsto: 500 g listového těsta
Na krém: 300 ml polotučného mléka, 1 balíček Zlatého klasu, 80 g cukru, 125 g změklého másla
Na ozdobení: libovolné čerstvé ovoce

Jak na to: Listové těsto rozdělíme na poloviny. Z každé poloviny vyválíme na pomoučené pracovní ploše plát, který nakrájíme na 12 stejných čtverců. Vždy dva čtverce vložíme do formiček na muffiny vymazaných olejem křížem přes sebe a propícháme na několika místech vidličkou. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 20 minut. Košíčky necháme ve formě vychladnout. Na přípravu krému nalijeme do kastrůlku 200 ml mléka a přivedeme k varu. Ve zbylém mléce rozmícháme krémový prášek s cukrem. Nalijeme do vroucího mléka a povaříme asi minutu. Za občasného zamíchání necháme krém zcela vychladnout. Krém a máslo vyšleháme dohladka. Košíčky vyjmeme z formy a přendáme na podnos. Krém vložíme do cukrářského sáčku a košíčky naplníme. Ozdobíme ovocem a necháme v chladničce ztuhnout. Doba: 40 minut

Pohár s ostružinami

Suroviny na 6 porcí: 1 Puding Originál se smetanovo-vanilkovou příchutí, 400 ml mléka, 2 balíčky vanilínového cukru, 250 g měkkého tvarohu, 200 ml smetany
Na ozdobení: 250 g ostružin, Kuličky stříbrné/bílé Dr. Oetker

Jak na to: Puding rozmícháme ve 150 ml mléka. Do zbylého mléka přidáme vanilínový cukr a přivedeme k varu. Do vroucího mléka nalijeme rozmíchaný puding a za stálého míchání vaříme na mírném ohni do zhoustnutí. Necháme vychladnout. Do vychladlého pudingu vmícháme metličkou postupně tvaroh a smetanu (neušlehanou) a vymícháme dohladka. Smetanový krém naplníme do skleněných pohárů, ozdobíme ostružinami a kuličkami. Doba: 20 minut

Sdílej článek:
Autor: Jitka Janoušková

Doporučené články

Rubriky

Celebrity Nejčtenější celebrity Oblíbené celebrity Cestování Oblíbené destinace Láska a vztahy Zdravý vztah Lechtivé články Příběhy slavných Události slavných Vztahy slavných Recepty Kuchyně pro labužníky Zdravý jídelníček Zajímavosti Zábava a video Pro zasmání Vtipné videa

Keltské horoskopy

Přehled keltských horoskopů Dub   21. 3. (jarní rovnodennost) Topol   1. 5. – 10. 5. … Kaštan   11. 5. – 20. 5. … Jasan   21. 5. – 30. 5. … Habr   31. 5. – 10. 6. … Fíkovník   11. 6. – 20. 6. … Bříza   21. 6. (letní slunovrat) Jabloň   22. 6. – 2. 7. … Jedle   3. 7. – 13. 7. … Jilm   14. 7. – 24. 7. … Cypriš   25. 7. – 4. 8. … Cedr   15. 8. – 24. 8. … Borovice   25. 8. – 3. 9. … Vrba   4. 9. – 13. 9. … Lípa   14. 9. – 22. 9. … Oliva   23. 9. (podzimní rovn.) Líska   24. 9. – 2. 10. … Jeřáb   3. 10. – 11. 10. … Javor   12. 10. – 21. 10. … Ořešák   22. 10. – 31. 10. … Buk   21. 12. (zimní slunovrat)

Západní horoskopy

Přehled západních horoskopů Vodnář   21. 1. – 20. 2. Ryby   21. 2. – 20. 3. Beran   21. 3. – 20. 4. Býk   21. 4. – 21. 5. Blíženci   22. 5. – 21. 6. Rak   22. 6. – 22. 7. Lev   23. 7. – 22. 8. Panna   23. 8. – 22. 9. Váhy   23. 9. – 23. 10. Štír   24. 10. – 22. 11. Střelec   23. 11. – 21. 12. Kozoroh   22. 12. – 20. 1.

Čínské horoskopy

Přehled čínských horoskopů Krysa   1960, 1972, 1984 … Buvol   1961, 1973, 1985 … Tygr   1962, 1974, 1986 … Králík   1963, 1975, 1987 … Drak   1964, 1976, 1988 … Had   1965, 1977, 1989 … Kůň   1966, 1978, 1990 … Ovce   1967, 1979, 1991 … Opice   1968, 1980, 1992 … Kohout   1969, 1981, 1993 … Pes   1970, 1982, 1994 … Vepř   1971, 1983, 1995 …

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů Vodnář   21. 1. – 20. 2. Ryby   21. 2. – 20. 3. Beran   21. 3. – 20. 4. Býk   21. 4. – 21. 5. Blíženci   22. 5. – 21. 6. Rak   22. 6. – 22. 7. Lev   23. 7. – 22. 8. Panna   23. 8. – 22. 9. Váhy   23. 9. – 23. 10. Štír   24. 10. – 22. 11. Střelec   23. 11. – 21. 12. Kozoroh   22. 12. – 20. 1.

Vážení čtenáři,

náš web ŠÍP přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění našich novinek - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr novinek i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT