Novinka

Přihlaste se k odběru našich novinek ještě dnes!

Zjistit více
NOVINKA UŽ TO VÍŠ? NE? TAK SE PŘIHLAS A ODEBÍREJ! ODEBÍRAT

Plněné KRÁLIČÍ STEHNO s polentovými hranolky, mangoldem a šalotkou

Sdílej článek:

Suroviny na 4 porce: 4 králičí stehna, 50 g špeku, lžíce sekaného tymiánu, lžíce sekané petrželky, 12 plátků slaniny, pepř. Na omáčku: 1 cibule, 2 stroužky česneku, 100 g dijonské hořčice, 400 ml masového vývaru, 150 ml smetany, sůl, pepř. Na polentu: 500 ml zeleninového vývaru, 200 g polenty, 50 g másla, 2 bobkové listy, sůl, lžíce olivového oleje. Na přílohu: 400 g mangoldu, 2 lžíce olivového oleje, 2 šalotky, sůl, pepř

Krok 1

Králičí stehna vykostěte. Špek nakrájejte na 4 kousky, obalte je v nasekaných bylinkách, opepřete a poté každý kousek zabalte do plátků slaniny.

Krok 1

Krok 1

Krok 2

Smotejte je a takto připravené kousky špeku dejte na vykostěné stehno. Srolujte a každé stehno ještě obalte ve 3 plátcích slaniny. Opečte je na pánvi a poté vyndejte na talíř.

Krok 2

Krok 2

Krok 3

Omáčka: Výpek z pánve dejte do rendlíku, na něm orestujte nadrobno nakrájenou cibulku a česnek. Přidejte hořčici a zalijte vývarem. Vložte rolky a zvolna duste. Poté maso vyndejte. Šťávu svařte, přilijte smetanu a rozmixujte. Dochuťte solí a pepřem.

Krok 3

Krok 4

Polenta: Všechny suroviny kromě oleje smíchejte v hrnci, osolte. Vařte 10 minut. Poté nechte polentu vychladnout. Potáhněte plech potravinovou fólií, rozprostřete na něj polentu a přiklopte druhým plechem. Z placky vykrájejte hranolky a zvolna je opečte na oleji dozlatova.

Krok 4

Krok 4

Krok 5

Mangold operte a nechte usušit. Odřízněte konec, tím se mangold rozdělí na lístky. Na olivovém oleji orestujte nakrájenou šalotku a na ni vložte lístky mangoldu. Restujte asi 3 minuty, dochuťte solí a pepřem.

Krok 5

Jak servírovat? 

Na talíř dejte polentové hranolky do pyramidy. Vedle naskládejte lístky mangoldu a na závěr nakrájejte králíka na plátky a alespoň 2 kolečka položte na mangold. Zalijte vše omáčkou.

Doba: 90 minut

Sdílej článek:
Autor: Jitka Janoušková

Doporučené články

Rubriky

Celebrity Nejčtenější celebrity Oblíbené celebrity Cestování Oblíbené destinace Láska a vztahy Zdravý vztah Lechtivé články Příběhy slavných Události slavných Vztahy slavných Recepty Kuchyně pro labužníky Zdravý jídelníček Zajímavosti Zábava a video Pro zasmání Vtipné videa

Keltské horoskopy

Přehled keltských horoskopů Dub   21. 3. (jarní rovnodennost) Topol   1. 5. – 10. 5. … Kaštan   11. 5. – 20. 5. … Jasan   21. 5. – 30. 5. … Habr   31. 5. – 10. 6. … Fíkovník   11. 6. – 20. 6. … Bříza   21. 6. (letní slunovrat) Jabloň   22. 6. – 2. 7. … Jedle   3. 7. – 13. 7. … Jilm   14. 7. – 24. 7. … Cypriš   25. 7. – 4. 8. … Cedr   15. 8. – 24. 8. … Borovice   25. 8. – 3. 9. … Vrba   4. 9. – 13. 9. … Lípa   14. 9. – 22. 9. … Oliva   23. 9. (podzimní rovn.) Líska   24. 9. – 2. 10. … Jeřáb   3. 10. – 11. 10. … Javor   12. 10. – 21. 10. … Ořešák   22. 10. – 31. 10. … Buk   21. 12. (zimní slunovrat)

Západní horoskopy

Přehled západních horoskopů Vodnář   21. 1. – 20. 2. Ryby   21. 2. – 20. 3. Beran   21. 3. – 20. 4. Býk   21. 4. – 21. 5. Blíženci   22. 5. – 21. 6. Rak   22. 6. – 22. 7. Lev   23. 7. – 22. 8. Panna   23. 8. – 22. 9. Váhy   23. 9. – 23. 10. Štír   24. 10. – 22. 11. Střelec   23. 11. – 21. 12. Kozoroh   22. 12. – 20. 1.

Čínské horoskopy

Přehled čínských horoskopů Krysa   1960, 1972, 1984 … Buvol   1961, 1973, 1985 … Tygr   1962, 1974, 1986 … Králík   1963, 1975, 1987 … Drak   1964, 1976, 1988 … Had   1965, 1977, 1989 … Kůň   1966, 1978, 1990 … Ovce   1967, 1979, 1991 … Opice   1968, 1980, 1992 … Kohout   1969, 1981, 1993 … Pes   1970, 1982, 1994 … Vepř   1971, 1983, 1995 …

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů Vodnář   21. 1. – 20. 2. Ryby   21. 2. – 20. 3. Beran   21. 3. – 20. 4. Býk   21. 4. – 21. 5. Blíženci   22. 5. – 21. 6. Rak   22. 6. – 22. 7. Lev   23. 7. – 22. 8. Panna   23. 8. – 22. 9. Váhy   23. 9. – 23. 10. Štír   24. 10. – 22. 11. Střelec   23. 11. – 21. 12. Kozoroh   22. 12. – 20. 1.

Vážení čtenáři,

náš web ŠÍP přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění našich novinek - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr novinek i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT