Krok 1
Králičí stehna vykostěte. Špek nakrájejte na 4 kousky, obalte je v nasekaných bylinkách, opepřete a poté každý kousek zabalte do plátků slaniny.
Krok 2
Smotejte je a takto připravené kousky špeku dejte na vykostěné stehno. Srolujte a každé stehno ještě obalte ve 3 plátcích slaniny. Opečte je na pánvi a poté vyndejte na talíř.
Krok 3
Omáčka: Výpek z pánve dejte do rendlíku, na něm orestujte nadrobno nakrájenou cibulku a česnek. Přidejte hořčici a zalijte vývarem. Vložte rolky a zvolna duste. Poté maso vyndejte. Šťávu svařte, přilijte smetanu a rozmixujte. Dochuťte solí a pepřem.
Krok 4
Polenta: Všechny suroviny kromě oleje smíchejte v hrnci, osolte. Vařte 10 minut. Poté nechte polentu vychladnout. Potáhněte plech potravinovou fólií, rozprostřete na něj polentu a přiklopte druhým plechem. Z placky vykrájejte hranolky a zvolna je opečte na oleji dozlatova.
Krok 5
Mangold operte a nechte usušit. Odřízněte konec, tím se mangold rozdělí na lístky. Na olivovém oleji orestujte nakrájenou šalotku a na ni vložte lístky mangoldu. Restujte asi 3 minuty, dochuťte solí a pepřem.
Jak servírovat?
Na talíř dejte polentové hranolky do pyramidy. Vedle naskládejte lístky mangoldu a na závěr nakrájejte králíka na plátky a alespoň 2 kolečka položte na mangold. Zalijte vše omáčkou.
Doba: 90 minut