Novinka

Přihlaste se k odběru našich novinek ještě dnes!

Zjistit více
NOVINKA UŽ TO VÍŠ? NE? TAK SE PŘIHLAS A ODEBÍREJ! ODEBÍRAT

POCTIVÉ domácí omáčky: Řízná křenová, pikantní myslivecká a jemná koprová

Pikantní myslivecká
Smetanová s paprikou
Jemná koprová
Řízná křenová
Sdílej článek:

Přemýšlíte, co připravit k obědu? Vsaďte na dobrou domácí omáčku. Podle našich receptů to zvládnete hravě!

Pikantní myslivecká

Suroviny na 6 porcí: 500 g hovězího masa (nebo zvěřiny), 1 mrkev, 1 cibulka, 1 petržel, bobkový list, větvička rozmarýnu, 4 kuličky jalovce, lžička pálivé papriky, plátek másla, troška pepře, mouka na zahuštění

Jak na to: Maso uvaříme ve vodě doměkka. Zeleninu nastrouháme na jemném struhadle a společně s kostičkami cibule osmahneme na másle. Po chvíli přidáme koření a zalijeme troškou vody. Hotové maso nakrájíme na tenké plátky a orestovanou zeleninu zalijeme masovým vývarem. Chvíli povaříme, dochutíme solí, popřípadě pepřem a zahustíme rozkvedlanou moukou. Poté přes sítko propasírujeme. Podáváme s bramborovou kaší nebo s knedlíkem. Doba: 50 minut

Smetanová s paprikou

Suroviny na 4 porce: 1 cibule, 600 g kuřecích stehen bez kosti, kostka slepičino bujónu, lžička mleté papriky, 2 lžičky rajského protlaku, 2 lžíce oleje, 3 lžíce zakysané smetany, plátek másla

Jak na to: Jemně nakrájenou cibuli osmahněte na oleji, přidejte nakrájené kuřecí maso, mletou papriku a vše orestujte. Přidejte rajský protlak, podlijte vodou a dochuťte kostkou bujónu. Když je maso měkké, přidejte podle chuti zakysanou smetanu a mírně provařte. Podle potřeby dosolte. Pro zjemnění chuti do omáčky přidejte plátek másla. Kuře na paprice podávejte s bramborovými špalíčky. Doba: 40 minut

Jemná koprová

Suroviny na 6 porcí: 500 g hovězí kližky, 3 lžíce hladké mouky, 2 lžíce oleje, 0,5 l mléka, 200 ml smetany na šlehání, sterilovaný kopr, sůl, plátek másla

Jak na to: Nechejte v osolené vodě uvařit maso, dokud nezměkne. Rychlejší je to v papiňáku. Ve druhém hrnci si připravte jíšku. Rozehřejte olej, nasypte mouku a nechte ji zpěnit a orestovat. Za stálého míchání ji zalijte vývarem z masa a přilijte polovinu mléka. Nechte převařit. Poté přidejte podle chuti kopr, vlijte smetanu se zbytkem mléka a nechte krátce povařit. Koprovou omáčku dochuťte solí a pro zjemnění ukrojte plátek másla. Doba: 45 minut

Řízná křenová

Suroviny na 4 porce: lžička hladké mouky, lžička másla, lžíce oleje, 1 cibule, 500 g vepřové kýty, 100 ml hovězího vývaru, 4 lžíce nastrouhaného křenu, 200 ml smetany, šťáva z ½ citronu, lžička cukru, pepř

Jak na to: V misce uhněťte mouku s máslem. Utvořte kuličku, kterou zabalte do fólie a dejte do lednice. V kastrolu zpěňte na oleji nakrájenou cibulku, přimíchejte maso nakrájené na kostky, osolte a opepřete. Podlijte vývarem a duste asi 20 minut. Poté omáčku zahustěte kuličkou z másla a mouky, přidejte nastrouhaný křen a nechte přejít varem. Nakonec dochuťte smetanou a podle chuti doslaďte nebo okyselte. Podávejte s bramborovými noky nebo s houskovým knedlíkem. Doba: 45 minut

Sdílej článek:
Autor: Jitka Janoušková

Doporučené články

Rubriky

Celebrity Nejčtenější celebrity Oblíbené celebrity Cestování Oblíbené destinace Láska a vztahy Zdravý vztah Lechtivé články Příběhy slavných Události slavných Vztahy slavných Recepty Kuchyně pro labužníky Zdravý jídelníček Zajímavosti Zábava a video Pro zasmání Vtipné videa

Keltské horoskopy

Přehled keltských horoskopů Dub   21. 3. (jarní rovnodennost) Topol   1. 5. – 10. 5. … Kaštan   11. 5. – 20. 5. … Jasan   21. 5. – 30. 5. … Habr   31. 5. – 10. 6. … Fíkovník   11. 6. – 20. 6. … Bříza   21. 6. (letní slunovrat) Jabloň   22. 6. – 2. 7. … Jedle   3. 7. – 13. 7. … Jilm   14. 7. – 24. 7. … Cypriš   25. 7. – 4. 8. … Cedr   15. 8. – 24. 8. … Borovice   25. 8. – 3. 9. … Vrba   4. 9. – 13. 9. … Lípa   14. 9. – 22. 9. … Oliva   23. 9. (podzimní rovn.) Líska   24. 9. – 2. 10. … Jeřáb   3. 10. – 11. 10. … Javor   12. 10. – 21. 10. … Ořešák   22. 10. – 31. 10. … Buk   21. 12. (zimní slunovrat)

Západní horoskopy

Přehled západních horoskopů Vodnář   21. 1. – 20. 2. Ryby   21. 2. – 20. 3. Beran   21. 3. – 20. 4. Býk   21. 4. – 21. 5. Blíženci   22. 5. – 21. 6. Rak   22. 6. – 22. 7. Lev   23. 7. – 22. 8. Panna   23. 8. – 22. 9. Váhy   23. 9. – 23. 10. Štír   24. 10. – 22. 11. Střelec   23. 11. – 21. 12. Kozoroh   22. 12. – 20. 1.

Čínské horoskopy

Přehled čínských horoskopů Krysa   1960, 1972, 1984 … Buvol   1961, 1973, 1985 … Tygr   1962, 1974, 1986 … Králík   1963, 1975, 1987 … Drak   1964, 1976, 1988 … Had   1965, 1977, 1989 … Kůň   1966, 1978, 1990 … Ovce   1967, 1979, 1991 … Opice   1968, 1980, 1992 … Kohout   1969, 1981, 1993 … Pes   1970, 1982, 1994 … Vepř   1971, 1983, 1995 …

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů Vodnář   21. 1. – 20. 2. Ryby   21. 2. – 20. 3. Beran   21. 3. – 20. 4. Býk   21. 4. – 21. 5. Blíženci   22. 5. – 21. 6. Rak   22. 6. – 22. 7. Lev   23. 7. – 22. 8. Panna   23. 8. – 22. 9. Váhy   23. 9. – 23. 10. Štír   24. 10. – 22. 11. Střelec   23. 11. – 21. 12. Kozoroh   22. 12. – 20. 1.

Vážení čtenáři,

náš web ŠÍP přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění našich novinek - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr novinek i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT