více >>

Novinka

Přihlaste se k odběru našich novinek ještě dnes!

Zjistit více
NOVINKA UŽ TO VÍŠ? NE? TAK SE PŘIHLAS A ODEBÍREJ! ODEBÍRAT ×

POSNÍDEJTE SLADCE: Mrkvovníky, tvarohové kostky a zebrovaná buchta

Mrkvovníky s povidly
Švestkový koláč
Zebrovaná buchta
Tvarohové kostky
Sdílej článek:

Odstartovat den sladkou snídaní je správná volba. Pro inspiraci nabízíme recepty na buchty, po kterých se ráno jen zapráší.

Mrkvovníky s povidly

Suroviny na 60 kusů
Na těsto: 200 g strouhané mrkve, 300 g polohrubé mouky, 200 g másla, špetka soli, ½ balíčku prášku do pečiva
Na náplň: švestková povidla
Na obalení: práškový cukr s vanilkovou příchutí

Jak na to: Ze strouhané mrkve, másla, mouky promíchané s kypřicím práškem a se solí vypracujte těsto. Na pomoučněném vále vykrájejte plát silný asi 3 mm. Rádýlkem nebo nožem vykrájejte čtverečky 6 x 6 cm. Do středu každého čtverečku dejte kávovou lžičku švestkových povidel. Dva protilehlé konce spojte v šáteček a přitlačte. Jednotlivé kousky dejte na plech a pečte asi 20 minut. Ještě teplé mrkvovníky obalte v práškovém cukru s vanilkovou příchutí. Doba: 40 minut

Švestkový koláč

Suroviny na 20 kusů
Na drobenku: 200 g hladké mouky, 100 g cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 100 g změklé hery
Na těsto: 150 g změklé hery, 150 g cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 4 vejce, 100 g hladké mouky, 50 g Gustinu – jemného kukuřičného škrobu, 1 lžička prášku do pečiva, nastrouhaná kůra z poloviny citronu
Na náplň: 500 g polotučného tvarohu, 50 g cukru, 1 balíček vanilínového cukru, šťáva z poloviny citronu, 100 ml mléka, 1 sklenice zavařených švestek, 1 balíček skořicového cukru

Jak na to: Na přípravu drobenky v míse ručně nebo ručním hnětačem zpracujte mouku, cukr, vanilínový cukr a heru. Na přípravu těsta vyšlehejte tuk, cukr a vanilínový cukr do pěny. Postupně přidávejte vejce a vyšlehejte. Mouku promíchejte se škrobem a kypřicím práškem a ručně vmíchejte společně s citronovou šťávou do pěny. Hotové těsto rozetřete na vymazaný plech. Na přípravu náplně vymíchejte tvaroh, cukr, vanilínový cukr, citronovou šťávu a mléko do hladka. Hotovou náplň rozetřete na těsto a poklaďte rozpůlenými švestkami. Posypte skořicovým cukrem a drobenkou, vložte do předehřáté trouby a pečte asi 40 minut. Upečený moučník před podáváním posypte moučkovým cukrem. Doba: 60 minut

Zebrovaná buchta

Suroviny na 1 formu
Na těsto: 380 g hladké mouky, 1 balíček prášku do pečiva, 250 g cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 5 vajec, 130 ml vlažné vody, 250 ml oleje, 2 lžíce kakaa

Jak na to: Na přípravu těsta smíchejte v míse mouku a kypřicí prášek. Přidejte cukr, vanilínový cukr, vejce, vodu, olej a vše zpracujte elektrickým ručním šlehačem do hladkého těsta. Těsto rozdělte na dva díly a do jedné poloviny vmíchejte kakao. Nejdříve nalijte do středu vymazané a moukou vysypané formy 2 lžíce světlého těsta. Poté do středu formy nalijte 2 lžíce tmavého těsta. Tímto způsobem střídavě naplňte světlé a tmavé těsto do formy. Vložte do předehřáté trouby a pečte asi 50 minut. Poté vyndejte z formy a nechte vychladnout. Doba: 70 minut

Tvarohové kostky

Suroviny na 1 plech
Na těsto: 350 g hladké mouky, 1 lžička prášku do pečiva, 100 g cukru, 2 vejce, 100 g másla
Na náplň: 1 kg odtučněného tvarohu, 175 g moučkového cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 4 vejce, 60 g bramborového škrobu Solamyl Dr.Oetker, 400 ml smetany ke šlehání, 50 g plátků mandlí
Na ozdobení: 1 balíček skořicového cukru

Jak na to: Na přípravu těsta smíchejte v míse mouku a kypřicí prášek. Přidejte cukr, vejce a máslo. Ručně zpracujte na drobenku. Drobenku rovnoměrně rozložte na vymazaný plech a polévkovou lžící přitiskněte k plechu. Na přípravu náplně promíchejte tvaroh, cukr, vanilínový cukr, vejce a solamyl. Ze smetany ušlehejte pevnou šlehačku a přidejte ji do tvarohové směsi. Hmotu rozetřete na drobenkový základ, uhlaďte povrch a posypte plátky mandlí. Plech vložte do předehřáté trouby a pečte asi 40 minut. Ještě horkou buchtu posypte skořicovým cukrem. Doba: 60 minut

Sdílej článek:
Autor: Jitka Janoušková
Doprava a logistika - Doprava a logistika Skladník 17 000 Kč Skladníci, obsluha manipulačních vozíků Skladník. Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Dvousměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 17000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Pracovní náplň: , • Příjem a výdej materiálu z a do výroby , • Manipulace se zbožím fyzicky a s VZV , • Inventury tzn. odpovědnost za fyzický stav skladu , • Úklid a udržování pořádku ve skladu , • Nakládky a vykládky zboží s přepravci , • Správné označení zboží , • Skenování a kopírování dokladů , • Obsluha čtečky čárových kódů , • Výpomoc při manipulaci ve skladu látek , • Dodržování FIFO , • Třídění odpadů a dodržování BOZP , • Podřízený vedoucímu logistiky , , Požadavky: , • SOŠ popř. SOU a praxe min. 1 rok , • Praxe a znalost práce ve skladu – není podmínkou , • Oprávnění k řízení VZV – není podmínkou , • Manuální zručnost , • Smysl pro pořádek , • Organizační schopnosti a nutnost stanovení si priorit , • Základní znalost NJ – není podmínkou , • Chuť pracovat a nadšení podmínkou , , Své životopis zasílejte na kral@staalboek.cz. Pracoviště: Staalboek s.r.o., 588 41 Vyskytná nad Jihlavou. Informace: Zdeněk Král, . Doprava a logistika - HLEDÁME ŘIDIČE SK C,E na CZ a EU 27 000 Kč Nabízíme práci pro řidiče sk. C,E 1. Práce po CZ a SK, víkendy doma, návěs plachta (většinou paletové zboží, ne pošta) 27-35.000 Kč podle ujetých km. 2. práce Frigo po EU 35-45.000 Kč podle km (hodně záleží jak často potřebuje být řidič doma). Jsme firma Tereo plus s.r.o. sídlo Praha depo Brno. Seriozní jednání. Obě práce jsou pro naše stálé zákazníky, technika v dobrém stavu, zázemí. Stavebnictví - Stavebnictví Stavební dělník 13 500 Kč Dělníci v oblasti výstavby budov. Požadované vzdělání: základní + praktická škola. Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 13500 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Podle §92. Pracoviště: Baubusiness s.r.o., Nad Studánkou, č.p. 121, 251 01 Říčany u Prahy. Informace: Ivan Stolets, +420 777 177 510.

Doporučené články

Rubriky

Celebrity Nejčtenější celebrity Oblíbené celebrity Cestování Oblíbené destinace Láska a vztahy Zdravý vztah Lechtivé články Příběhy slavných Události slavných Vztahy slavných Recepty Kuchyně pro labužníky Zdravý jídelníček Zajímavosti Zábava a video Pro zasmání Vtipné videa

Keltské horoskopy

Přehled keltských horoskopů Dub   21. 3. (jarní rovnodennost) Topol   1. 5. – 10. 5. … Kaštan   11. 5. – 20. 5. … Jasan   21. 5. – 30. 5. … Habr   31. 5. – 10. 6. … Fíkovník   11. 6. – 20. 6. … Bříza   21. 6. (letní slunovrat) Jabloň   22. 6. – 2. 7. … Jedle   3. 7. – 13. 7. … Jilm   14. 7. – 24. 7. … Cypriš   25. 7. – 4. 8. … Cedr   15. 8. – 24. 8. … Borovice   25. 8. – 3. 9. … Vrba   4. 9. – 13. 9. … Lípa   14. 9. – 22. 9. … Oliva   23. 9. (podzimní rovn.) Líska   24. 9. – 2. 10. … Jeřáb   3. 10. – 11. 10. … Javor   12. 10. – 21. 10. … Ořešák   22. 10. – 31. 10. … Buk   21. 12. (zimní slunovrat)

Západní horoskopy

Přehled západních horoskopů Vodnář   21. 1. – 20. 2. Ryby   21. 2. – 20. 3. Beran   21. 3. – 20. 4. Býk   21. 4. – 21. 5. Blíženci   22. 5. – 21. 6. Rak   22. 6. – 22. 7. Lev   23. 7. – 22. 8. Panna   23. 8. – 22. 9. Váhy   23. 9. – 23. 10. Štír   24. 10. – 22. 11. Střelec   23. 11. – 21. 12. Kozoroh   22. 12. – 20. 1.

Čínské horoskopy

Přehled čínských horoskopů Krysa   1960, 1972, 1984 … Buvol   1961, 1973, 1985 … Tygr   1962, 1974, 1986 … Králík   1963, 1975, 1987 … Drak   1964, 1976, 1988 … Had   1965, 1977, 1989 … Kůň   1966, 1978, 1990 … Ovce   1967, 1979, 1991 … Opice   1968, 1980, 1992 … Kohout   1969, 1981, 1993 … Pes   1970, 1982, 1994 … Vepř   1971, 1983, 1995 …

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů Vodnář   21. 1. – 20. 2. Ryby   21. 2. – 20. 3. Beran   21. 3. – 20. 4. Býk   21. 4. – 21. 5. Blíženci   22. 5. – 21. 6. Rak   22. 6. – 22. 7. Lev   23. 7. – 22. 8. Panna   23. 8. – 22. 9. Váhy   23. 9. – 23. 10. Štír   24. 10. – 22. 11. Střelec   23. 11. – 21. 12. Kozoroh   22. 12. – 20. 1.

Vážení čtenáři,

náš web ŠÍP přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

https info

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění našich novinek - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr novinek i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT