Novinka

Přihlaste se k odběru našich novinek ještě dnes!

Zjistit více
NOVINKA UŽ TO VÍŠ? NE? TAK SE PŘIHLAS A ODEBÍREJ! ODEBÍRAT

ROZPALTE GRIL: Samurajova pochoutka, pikantní mozzarella a ďábelský steak

Samurajova pochoutka
Pikantní mozzarella
Gurmánská žebírka
Ďábelský steak
Sdílej článek:

Chystáte grilovačku? Pak si zkuste na roštu připravit nejen kus masa, ale i domácí burger nebo mozzarellu. Úspěch je zaručen!

Samurajova pochoutka

Suroviny na 2 porce: 300 g lososa (filet), sůl, pepř, 20 g medu, 2 fíky, 1 čínské zelí, 50 g sójové omáčky, 2 polévkové lžíce wasabi pasty, 4 polévkové lžíce Hellmann's tatarské omáčky, 2 hamburgerové housky, 1 limetka

Jak na to: Filet z lososa rozdělte na dvě porce, osolte, opepřete a zprudka opečte na grilu. Pak potřete povrch lososa medem a nechte ho na okraji grilu dojít. Fíky omyjte, rozkrájejte na plátky a opečte je na grilovací misce. Jakmile se rozvoní, přidejte med s troškou másla a ještě chvilku opékejte, až se medem obalí všechny plátky. Čínské zelí nakrájejte na slabé proužky, osmahněte na rozpáleném másle a přidejte sójovou omáčku. Opékejte, až zelí změkne. Smíchejte tatarskou omáčku s wasabi pastou a vytvořte hladkou omáčku, ochuťte limetkovou šťávou. Na grilu opečte i hamburgerovou housku z vnitřní strany. Na spodní část opečené housky naneste připravenou omáčku, přidejte zelí, položte plátek lososa, na ten vyskládejte fíky a přiklopte druhou polovinou housky s pořádnou porcí dochucené tatarské omáčky. Doba: 15 minut

Pikantní mozzarella

Suroviny na 4 porce: 4 ks mozzarelly Galbani, 120 g krájeného pikantního choriza
salsa: šálek pokrájené petržele, 1 stroužek česneku, půlka červené cibule, 4 lžíce červeného vinného octa, 4 lžíce olivového oleje, lžička oregana, sůl

Jak na to: Mozzarellu nechejte okapat, rozkrojte na polovinu, obtočte plátky choriza a spíchněte kovovou jehlou. Salsu připravte tak, že v misce smíchejte olej s octem, přidejte utřený česnek se solí, jemně pokrájenou cibuli, pokrájenou petržel a oregano. Mozzarellu grilujte asi 5 minut z každé strany a podávejte s domácí salsou. Doba: 15 minut

Gurmánská žebírka

Suroviny na 4–6 porcí: 1,5 kg vepřových žebírek, sůl, olej, drcený kmín, oregano, 6 stroužků česneku, čerstvě mletý pepř, půl lžičky mletého nového koření, Otma Gurmán Barbecue omáčka, čalamáda Hamé

Jak na to: Žebírka omyjte a nechte okapat. Koření, rozdrcený česnek a sůl promíchejte dohromady s olejem. Touto směsí potřete žebírka a nechte je alespoň 2 hodiny marinovat. Na středně rozpáleném grilu připravujte asi 30 minut, podle potřeby maso otáčejte a potírejte zbylou marinádou. Žebírka podávejte s pikantní barbecue omáčkou, čerstvými bagetkami a osvěžující zeleninovou čalamádou. Doba: 35 minut + marinování

Ďábelský steak

Suroviny na 4 porce: 4 plátky hovězího na steak, pepř čtyř barev, olej, sůl, Ďábelská omáčka Otma Gurmán, olivový olej

Jak na to: Hovězí steak hranou ruky lehce naklepejte, potřete olejem a posypte pepřem čtyř barev. Steak z obou stran na grilu prudce opečte, pak zabalte do alobalu a nechte 10 minut odležet. Servírujte spolu s ďábelskou omáčkou. Jako příloha se hodí hranolky nebo opečené bylinkové bagetky pokapané olivovým olejem. Doba: 20 minut

Sdílej článek:
Autor: Jitka Janoušková

Doporučené články

Rubriky

Celebrity Nejčtenější celebrity Oblíbené celebrity Cestování Oblíbené destinace Láska a vztahy Zdravý vztah Lechtivé články Příběhy slavných Události slavných Vztahy slavných Recepty Kuchyně pro labužníky Zdravý jídelníček Zajímavosti Zábava a video Pro zasmání Vtipné videa

Keltské horoskopy

Přehled keltských horoskopů Dub   21. 3. (jarní rovnodennost) Topol   1. 5. – 10. 5. … Kaštan   11. 5. – 20. 5. … Jasan   21. 5. – 30. 5. … Habr   31. 5. – 10. 6. … Fíkovník   11. 6. – 20. 6. … Bříza   21. 6. (letní slunovrat) Jabloň   22. 6. – 2. 7. … Jedle   3. 7. – 13. 7. … Jilm   14. 7. – 24. 7. … Cypriš   25. 7. – 4. 8. … Cedr   15. 8. – 24. 8. … Borovice   25. 8. – 3. 9. … Vrba   4. 9. – 13. 9. … Lípa   14. 9. – 22. 9. … Oliva   23. 9. (podzimní rovn.) Líska   24. 9. – 2. 10. … Jeřáb   3. 10. – 11. 10. … Javor   12. 10. – 21. 10. … Ořešák   22. 10. – 31. 10. … Buk   21. 12. (zimní slunovrat)

Západní horoskopy

Přehled západních horoskopů Vodnář   21. 1. – 20. 2. Ryby   21. 2. – 20. 3. Beran   21. 3. – 20. 4. Býk   21. 4. – 21. 5. Blíženci   22. 5. – 21. 6. Rak   22. 6. – 22. 7. Lev   23. 7. – 22. 8. Panna   23. 8. – 22. 9. Váhy   23. 9. – 23. 10. Štír   24. 10. – 22. 11. Střelec   23. 11. – 21. 12. Kozoroh   22. 12. – 20. 1.

Čínské horoskopy

Přehled čínských horoskopů Krysa   1960, 1972, 1984 … Buvol   1961, 1973, 1985 … Tygr   1962, 1974, 1986 … Králík   1963, 1975, 1987 … Drak   1964, 1976, 1988 … Had   1965, 1977, 1989 … Kůň   1966, 1978, 1990 … Ovce   1967, 1979, 1991 … Opice   1968, 1980, 1992 … Kohout   1969, 1981, 1993 … Pes   1970, 1982, 1994 … Vepř   1971, 1983, 1995 …

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů Vodnář   21. 1. – 20. 2. Ryby   21. 2. – 20. 3. Beran   21. 3. – 20. 4. Býk   21. 4. – 21. 5. Blíženci   22. 5. – 21. 6. Rak   22. 6. – 22. 7. Lev   23. 7. – 22. 8. Panna   23. 8. – 22. 9. Váhy   23. 9. – 23. 10. Štír   24. 10. – 22. 11. Střelec   23. 11. – 21. 12. Kozoroh   22. 12. – 20. 1.

Vážení čtenáři,

náš web ŠÍP přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění našich novinek - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr novinek i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT